Porodniška s.p.
Nosilka s.p. je na porodniški. Za čas porodniške jo nadomešča študentka, ki delo po večini opravlja samostojno. Občasno pa študentka kakšen dan ne more delati (1x do 2x na mesec) in ne gre drugače, kot da vskoči nosilka s.p. Zanima me, kako se da to speljati, da nebi bilo kakšnih težav. Ali je možno, da nosilka s.p. za kakšen dan prekine porodniško in nato nadaljuje z njo?
Res nihče ne ve? Toliko ‘kvalitetnih’ računovodskih servisov in računovodij se oglašuje na tem forumu, nihče pa ne zna odgovoriti na preprosto vprašanje.
Pozdravljeni!
Upam da še nisem prepozna z odgovorom..
Kar se tiče bolniške pri s.p. je tako, da ne more opravljati dejavnosti v času bolniške, če pa študentka kakšen dan ne more opravljati dejavnosti, se pač mora zapreti trgovino, salon, ali karkoli predstavlja vašo dejavnost.
Je pa še ena rešitve, in sicer, da se določi za prokurista oz. zastopnika firme vašega moža (če ga imate). Tu gre za neke vrste pomoči, da lahko tudi mož kdaj vskoči in po dolžnosti opravlja dejavnost. Tako da tudi če vi delate v tem času ko ni študentke, lahko imate prihodke, v primeru inšpekcije pa rečete, da je vaš mož opravljal dejavnost.
Lp
Hvala za odgovor.
Študentka dela cel mesec, kar je razvidno tudi iz ur, obračunanih na študentskem servisu, tako da glede prihodkov ni problema. Problem je predvsem, ko študentka kakšen petek zaradi obveznosti na faksu ne more delati, ali pa če zboli. Mož je sicer že postavljen kot prokurist, tudi pomaga v firmi, vendar pa ni vedno na voljo, zaradi svoje službe.
Drugi problem pa je npr. sedaj, v poletnem času, ko bi študentka, ki me sicer nadomešča, rada imela dopust. V času njene odsotnosti sem sicer dobila drugo študentko za pomoč, vendar gre za dokaj specifično delo, in ga sama težko opravlja, tako da sem praktično vseskozi zraven. Pri sebi pa imam večino časa tudi otroka, zaradi katerega sem na porodniški. Kako bi v primeru obiska inšpekcija to sprejela, bi bilo v redu, ali bi mi znali kaj zakomplicirati glede porodniške (torej da imam zaposleno študentko, ki me nadomešča, ji pa delno pomagam pri delu)?
Bojim se kakšnih težav, in bi rada zadeve izpeljala tako, da bi bile po pravilih, vendar se mi zdi, da so te stvari za nas, male podjetnike, zelo zapletene.
Forum je zaprt za komentiranje.