Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute porok za kredit

porok za kredit

Živjo!

Zanima me naslednje: sem porok nekomu, ki je vzel stanovanjski kredit. Kaj to pomeni zame, kakšne so obveznosti … Kreditojemalec ima kredit tudi zavarovan – ali to gre skupaj? Ne razumem namreč, zakaj rabi še poroka, če ima kredit zavarovan z življenjskim zavarovanjem. Mi zna to kdo obrazložiti?

Hvala in lp
anuška

ja boš vračal namesto njega, če on ne bo mogel ali hotel več.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Ja, če ne more več plačevati in ni invalid ali pod rušo ( takrat zavarovanje dobi svoj pomen), se “usedejo” na tvoje prilive. In še ko , oz. če bi sam želel kredit zase, se lahko zakomplicira pri kreditni sposobnosti.

Če kreditojemalec zamudi s plačilom kakega obroka, boš dobila najprej obvestilo, da ne plačuje,….in če še on vedno ne bo plačal (ne vem, če tudi njemu pošljejo še kak opomin istočasno kot poroku), ti bodo začeli odtegovati od prilivov. Življenjsko zavarovanje pride na vrsto kot je zgoraj napisala Ula.
Prej bi se morala pozanimati v kaj se spuščaš, ker je poroštvo veliko breme in v primeru neplačevanja plačuješ za nekaj kar ni tvoje. V praksi se pa ve, da kljub regresnemu zahtevku do kreditojemalca, ne dobiš nič od njega, ker če nima denarja za kredit, ga tudi pozneje ne bo imel, da bi ti vrnil.
Poznam primer punce, ki je bila porok najboljši prijateljici in kaj se je zgodilo, ona je odplačala skoraj cel kredit, preplačala glavnico (obresti ne smejo preseči glavnico), se tožila z banko, ker so ji brez obvestila kot poroku začeli samo odtegovati s plače, vse se je vleklo leta in leta, na koncu je dobila tožbo, banka ji pa še vedno ni vrnila preveč plačane obresti.

New Report

Close