Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Poroka avgusta 2003

Poroka avgusta 2003

Lep pozdrav!

Poročila se bom v avgustu 2003( konec avgusta).
Zanima me vse kar moram vedeti o organizaciji?
Sem iz okolice Sežana in bi potrebovala kakšne dobre lokale za poročno gostijo?
Imela bom 2 leti in pol staro hčer in me tudi zanima kako kaj organizirati za otroke?
Poroka bo tudi cerkveno.

Hvala za vsakršno pomoč.
Anja

No pa začnimo.

Pravzaprav si začela zelo zgodaj razmišljati o organizaciji poroke. Žal primorskega konca ne poznam dobro, lahko pa namignem kaj je potrebno pri organizaciji vedeti, moj prijatelj ima namreč agencijo, ki se ukvarja z vsem kar je povezano z porokami.

Upam, da bom kaj zadel, vsake toliko časa mu pa le moram pomagti.

Kaj vse priprava vsebuje?

1. Kje se bosta poročila? (cerkev in civilno)
Ne vem ali pri vas vi okrašujete cerkev, nato je dobro vedeti ali bosta imela cerkveno petje, špalir, posebno branje beril, prinesla sveče in podobno. To je namreč protokol v cerkvah. O tem lahko kdaj drugič.
2. Rabiš obleko tako ti kot tvoj mož, izbiraš jo lahko tudi preko interneta imajo kar nekaj trgovin, za klatere pa sedaj ne bom delal reklam.
3. Rože, pušelci, pa za na avto, v gostilno …..zopet eno cvetličarno.
4. konfeti, vabila in verjetno tudi knjiga zelja.
5. sladkarije, sadje, kdo bo pekel in tako naprej. alin se bo raje kupilo, tu poleg rabiš tudi plastične škatlice, da jim daš za domov.

Nadaljujem

primož

OPstali smo pri sladkarijah.

Nato je potrebno razmišljati o muziki, kateri ansambel. Tu je močno odvisano od tega, kaj želiš. Vse je tudi odvisno od gostov, kakšni so, kaj imajo radi, so mladi , malo starejši….. Ali želiš muziko za koncert, ali žurko.

Bistvo celotne poroke, pa prijatelj vedno pravi, da bosta le ženin in nevesta dobrevolje, nato bodo vsi ostali popolnoma enake volje. Nobenih skrbi, nobenih negativnih misli, samo zabava, če se kaj zalomi, se pač zalomi in gremo dalje. Čim pa se slavljenca počutita slabo, se bodo vsi ostali.

To je na kratko, sedaj pa sprašujte in bom prenašal sporočila k njemu in nato poročal. Žal ne zna preveč dobro upoirabljati internet,da bi vam sam svetoval. Mogoče ga pa le prepričam.

Primož

Zivijo,

ker si Krasevka, ne bi smela imeti prevec problemov, saj je na Krasu polno dobrih gostiln. Predlagam ti obred v Stanjelu, na Zemonu, Kromberku, Piranu, Lipici, saj so ti kraji res super, sploh v poletnem casu.
Kar se tice gostije, moras vedeti koliko ljudi bos povabila. Meni osebno se zdi se najbolje najeti kaksno urejeno lovsko koco in posebej “pripravljalce” hrane (so podjetja oz. s.p., ki se ukvarjajo s tem…). Tako najbolj resis problem kam z otroki, saj se v takem okolju bolje znajdejo kot v restavraciji ali gostilni. Pa tudi za vse ostale je vse skupaj bolj sprosceno…
Srecno.

Meni je izredno prav prišla revija Poroka, ali moja poroka. In pa spletna stran http://www.mojaporoka.com. Pa veliko sreče!

Živjo!

Glede otrok na poroki ti svetujem, da ima prostor, kjer se bo dogajala pogostitev ločen prostor, kjer bodo otroci varni pred cigaretnim dimom in preglasnim dogajanjem.
Na najini poroki smo imeli dobro organizirano za otroke, saj sva želela, da tudi najina hčerka (takrat 2,5 let stara) maximalno uživa.
Manjši prostor poleg večjega, kjer smo imeli večerjo s plesom, je bila preurejen v igralnico (lego kocke, mizice s svinčniki, papirjem, mali tobogan, video za risanke,…).
Vsi starši so bili predhodno seznanjeni z dodatno organizacijo za otroke, tako, da so vsi prišli z otroki, kar je bila tudi najina želja.
Najela sva dve varuški, ki sta profesionalno vse do konca skrbeli za otroke (bilo jih je 8 od 1,5 do 6 let), jih kvalitetno animirali in se z njimi igrali. Starši so bili zato brez skrbi in so se lahko super zabavali. To pa ne pomeni, da starši in jaz nismo hodili checkirat svojih otrok. Vsake toliko časa smo prišli k njim ali otroci k nam na plesišče, kjer so z nami plesali. Ko so bili zaspani smo jih dali spat v sobe (varuški sta bili non stop poleg) in so jih starši odnesli pozno zjutraj domov ali pa so skupaj z njimi prespali noč. Torej, midva sva počakala s poroko dokler hčerka ni bila dovolj stara (2,5 leti), da je z nama uživala slavje in sva se resnično potrudila zanjo in za ostale starše z otroki, da so vsi MAXIMALNO uživali. Seveda pa so se imeli lepo tudi vsi ostali, brez otrok.
Še nekaj, zame ni hujšega, kot da so otroci ves večer skupaj z odraslimi v zakajenem in preglasnem prostoru. To je za njih matranje in je bolje, da ostanjejo doma.

Predlagam tudi, da hčerko aktivno vklopiš v dogajanje (naj bo mala družica, ki trosi cvetje, naj vama prinese prstana,…).

Veliko sreče in nadaljnega veselja pri organizaciji ti želim.

New Report

Close