Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Poroka je komplicirana reč

Poroka je komplicirana reč

Sem Slovenka in se bom poročila s Poljakom na Mavricijusu (poroka priznana tako v Slo kot na Pol). Živiva v Veliki Britaniji.

Saj bova kontaktirala oba matična urada, da bova sigurna kje vse se mora poroka vpisati.

Ampak, če kod ve iz prve roke bom zelo hvaležna.

Lp

Težko, da se bo tule našla kakšna taka kombinacija 😉

Vsekakor se da pa speljat tudi z manj komplikacijami.

Recimo? 🙂

poročiš se na mauricijusu, da se izogneš birokratski zbrki pa reskiraš eno sredo in se poročiš na matičnem uradu v 5 minutah…

pa ti je prihranjeno x živcev in denarja za sodno overjene prevode

Mislim, da ni nič kaj hudo komplicirano, če se dva državljana eu poročita na mauriciusu

Tukaj ti bodo znali povedati le postopek pri ločitvi 🙂

Tukaj ti bodo znali povedati le postopek pri ločitvi :)[/quote]

Ha ha 🙂

Meni se pa zdi, da se na MONu dobi ogromno dobrih nasvetov.

Zadnjič smo se pogovarjali in je bilo rečeno, da to, da se poročiš še na našem matičnem uradu, pač ne gre, ker si se že tam poročil (in seveda ne moreš biti poročen 2x).

Predvidevam, da bosta papirje o poroki nato morala prevesti in mogoče celo kaj overjati v vsaki državi posebej ter nato nesti na posamezen matični urad. Ker živita v VB, je dobro, da se tudi tam pozanimata, kaj vse bodo potrebovali.

Glede nasvetov pa – se najde marsikaj pametnega na MONu. Ampak ne za vsako stvar. Velikokrat ljudje mislijo, kako zelo vedo stvari, pa dejansko samo izhajajo iz svoje specifične situacije, ki seveda ni popolnoma razložena, prikazana in ki seveda ne velja generalno za vse.

Hvala vsem!

Bom kar mail poslala na matično urad, da imajo čas za razmisliti in se posvetovati. Se mi zdi, da bi jih telefonski klic s tem vprašanjem vrgel iz stola :):)

Živjo,
prijateljica se je poročila na Mavricijusu. Morala pa je prevesti in overiti papirje in izgubila veliko časa s tem urejanjem.
Nikoli več na Mavricijus je rekla, ko so prišli dol na letališče so ji izgubili oz. ukradli kovček, da je ostala brez vsega, kovček seveda ni videla nikoli več.

seveda gre, ker se je moj znanec tako poročil.
lahko se poročiš dvakrat, ravno zato, ker tista poroka ni priznana in ni pravno veljavna.

Midva sva se tudi poročila v eni eksotični deželi. Poročni list sva nato poslala sodno zapriseženemu prevajalcu v Avstrijo, da je to prevedel v angleščino in nato v Sloveniji drugemu zapriseženemu prevajalcu, ki je poročni list uradno prevedel v slovenščino. To sva skupaj z originalom dostavila na domači matični urad, kjer so brez problema vpisali v matično knjigo in izdali potrdilo. Pri nama je bila pač malo daljša pot saj ni obstajal zaprisežen prevajalec direktno med slovenščino in jezikom dežele v kateri sva se poročila. Poročena sva pa 20 let.

Pa to gre vse po pošti (priporočeni) ali moraš vse osebno oddati?

Jaz nisem poročena, če pa bi se, bi stopila s pričami na matični urad v slo in bi bila zadeva rešena. Če bi si pa zraven zaželela, da se poročim še v kakšnem eksotičnem okolju, ni hudič, da domačini tam proti plačilu ne bi naredili odličnega cirkuškega obreda, ki bi spominjal na poroko. Tako se lahko pred vsemi pohvališ (čemu je sicer namen poročanja v eksot.krajih), da si se poročil npr. na Mvricijusu…

Midva sva se poročila na Cipru, jaz Slovenka, on Pakistanec. Preveri na matičnem uradu ali potrebuješ apostil ali kaj drugega za poročni list z Mauriciusa (za ciprskega sva takrat potrebovala apostil z njihovega notranjega ministrstva), je pa bil poročni list izdan v skladu z dunajsko mednarodno konvencijo (eni so po pariški) in na podlagi tega so potem zakon vpisali v slovensko matično knjigo in sem za urejanje papirjev dobila izpis o zakonski zvezi.

Poslala sva preko priporočene pošte.

Super!!

lahko se poročiš dvakrat, ravno zato, ker tista poroka ni priznana in ni pravno veljavna.[/quote]

Točno to je to, o čemer govorim. Rekla kazala… Kolikor je meni znano, so poroke na Mauriciusu v Sloveniji veljavne, seveda pa moraš potem vse to dokazovati, prevajati ipd. Tako da se ne da še 1x poročiti. Tvoj znanec se je pa mogoče poročil oziroma imel obred ali karkoli že, recimo na Maldivih.

Še nekaj – če se poročita preko kakšne naše agencije, ki to ponuja, se najprej obrnita nanje in naj oni povedo, kaj vse potrebujeta in kakšna bo administracija. Saj jima plačate za to:)

Mmg, Ciper je v EU, Mauricius ni…

lahko se poročiš dvakrat, ravno zato, ker tista poroka ni priznana in ni pravno veljavna.[/quote]

Točno to je to, o čemer govorim. Rekla kazala… Kolikor je meni znano, so poroke na Mauriciusu v Sloveniji veljavne, seveda pa moraš potem vse to dokazovati, prevajati ipd. Tako da se ne da še 1x poročiti. Tvoj znanec se je pa mogoče poročil oziroma imel obred ali karkoli že, recimo na Maldivih.[/quote]

Seveda se lahko še enkrat v Sloveniji poročiš, če ne prineseš vseh papirjev o poroki, si v SLO še vedno samski.

Točno to je to, o čemer govorim. Rekla kazala… Kolikor je meni znano, so poroke na Mauriciusu v Sloveniji veljavne, seveda pa moraš potem vse to dokazovati, prevajati ipd. Tako da se ne da še 1x poročiti. Tvoj znanec se je pa mogoče poročil oziroma imel obred ali karkoli že, recimo na Maldivih.[/quote]

Seveda se lahko še enkrat v Sloveniji poročiš, če ne prineseš vseh papirjev o poroki, si v SLO še vedno samski.[/quote]

Zakon! Torej se na Mavriciju poročiš in potem imaš še en teden (dokler se ne vrneš domov) čas, da premisliš, ali si storil prav :):):) Samo zažgeš papirje in si svoboden. Me prav zanima koliko je takih primerov, da se je nekaj s papirji zalomilo na poti domov

Hjoj, to pa ne bo držalo. Če se enkrat poročiš pred uradnim matičarjem, si poročen, ne glede na državo. Ker po tvoji logiki se lahko s Francko poročiš na Tajskem, potem pa z Micko še v Sloveniji ker si pač samski… to je pa že kaznivo.

Džizus. Evo ti pametne nasvete z MONa;)

Tvoja situacija je specifična in najbrž nihče ne bo našel podobne. Tudi tisto o prevajanju v Avstriji ne vem, zakaj bi prevajal tam, če najdeš pri nas (ali pri njih) prevajalca oz sodnega tolmača…

In če že sama v naslov daš, da je poroka komplicirana reč, potem vedi, da si s temi nasveti tukaj lahko le pomagaš, edino relevantni bodo pa tisti, ki jih boš dobila na za to pristojnih organih.

zagotovo? Zakaj potem v zda velja za vsako državo svoja evidenca? Če je tako enostavno ptoem ne bi moralo biti poligamije …vprašam, ker ne vem …

zagotovo? Zakaj potem v zda velja za vsako državo svoja evidenca? Če je tako enostavno ptoem ne bi moralo biti poligamije …vprašam, ker ne vem …[/quote]
Za poligamijo morajo biti razlicne osebe na porocnih listih. Za zacetek. Pa ena mora imeti interes po tozbi.
Na tajskem se pa ne mores porocit sploh

New Report

Close