Poroka je za nama
Pozdravljeni,
ko sva se pripravljala na proko, sem večkrat obiskovala ta forum. Bilo me je kar groza ob cenah, ki jih nekateri navajate. Sem že mislila, da sva se prenaglila pa da nama ne bo uspelo speljat kot sva si zamislila. No morda bodo kateri prišle prav najine izkušnje.
Najprej sva mislila imeti pogostitev v gostišču pa sva nato na prigovarjanje sorodnikov najela dvorano in dala hrano pripeljat. Pripeljali so tudi vse kompet za postrežbo (krožniki, pribor, kozarci, pladnji, ..) in imela sva njihove natakarje. Prihranek ogromen.
Brezalkoholno pijačo sva nabavila sama, vino sva dobila.
Cvetje – nisva pretiravala – aranžmaji za na mizo v kozarcih, aranžma za najino mizo, poročni šopek + en manjši za najiho hčer, aranžmaja za avta ženina in neveste. Balone in mašne za ostale avte sva kupila sama. Okrasitev cerkve – mašne in cvetje iz domačega vrta.
Dvorano sva okrasila sama z baloni in mašnami.
Nevesta- obleko sem kupija a ne v poročnem salonu ampak v trgovini z oblekami za svečano priložnost.
Ženin – obleka v C&A.
Čevlje sva si oba kupina v Peko diskontu pa nisva imela nobenih žuljev pa tudi razpadli niso.
Glasba – ansambel ŽARGON. Kapo dol – bili so več kot super.
Glasba v cerkvi – orgle.
Torto, fotografiranje in vino sva dobila.
Pecivo – domača peka.
Ko gledava končni obračun stroškov in gotovine, ki sva jo dobila – tudi če prištejevama torto, vino in fotografiranje sva v pozitivi.
Bilo nas je 83, strošek vsega kar sem navedla pa je: 4.800 eurov.
Torej za tiste, ki se vstrašite velikih stroškov ni tako grozno je pa res, da je treba kaj postorit sam.
Najprej čestitke za poroko in srečen zakon vama želim!
Lepo, da sta se znala organizirati in vse izpeljati tako, da je bilo vama in vajinim gostom všeč. Včasih se res lahko sami malo potrudimo, kaj privarčujemo, dogodek pa dobi prijetno osebno noto.
Zdaj pa še ene super medene tedne, ne glede na to, kje jih bosta preživljala! 🙂
LP,
Lenka
Predvideni stroški najine (minimalistične) civilne poroke v ožjem družinskem krogu (konec meseca):
– Ženinova obleka (obleka, srajca, kravata, perilo, nogavice: maximarket): 450 EUR
– Ženinovi čevlji (bugatti, 40% popusta): 50 eur
– Nevestina obleka (retro obleka + jaknica): 200 eur
– Nevestini čevlji (alpina, 70% popusta): 20 eur
– Prstani: 1000 eur
– vabila, cvetje (nevestin šopek, 3xnaprsni šopek): 50 eur
– Poročno kosilo, torta, pecivo: 300 eur
Število udeležencev: 15, skupni stroški: ~2100 EUR. Ocena: sprejemljivo tudi brez predhodnega namenskega varčevanja.
Že v osnovi sva se odločila, da bova izbirala kakovostne in tudi ponovno uporabne stvari, za naju nepotrebnim stvarem se izogibava (okrasitev avtomobila, plačljiva lokacija poroke, zabavni program, snemanje, dekliščina in fantovščina … ). Stroškovni kompromis bi bil seveda mogoč pri prstanih (že za polovični znesek bi dobila spodobne) in njegovi obleki (kaka CA ali xy salon varianta).
Ekola, tudi najina poroka je za nama. Stroški pa:
-njegova obleka znižana iz 300 na 80 eur
-srajca+kravata 120eur
-Mustang čevlji 10eur v zadnjih parih
-nogavice huda znamka 12 eur
-moja obleka kupljena za 290eur
-čevlji 40eur
-frizura in make up gratis
-najem prostorov 340eur
-catering (hrana+alkoholna in brezalkoholna pijača+torta) 4000eur
-band 600eur
-dekoracija z baloni+šopek 450eur
-fotograf+album 350eur
No, vse skupaj 6400eur, a je bilo res lepo in še na počitnice smo šli z dobljenim denarjem in kupili par stvari, zdaj pa ni nč več ostalo. 🙂
limuzina za najem, če se kdaj poročim: http://euro-com.eu/kontakt.html