Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek poroka – kdaj vabilo

poroka – kdaj vabilo

V kratkem imamo v žlahti poroko. Predvidevamo, da bomo povabljeni.
Zanima me, kdaj mladoporočenci dajejo vabila, koliko časa pred poroko? Kaj vabila prinesejo osebno ali pošljejo po pošti?

Sprašujem zato, da zvem kakšni so danes trendi.
Ko sem sama imela poroko pred 25. leti, smo ustno vabili sorodnike (smo šli na obisk) največ en mesec prej. Pisnih vabil ni bilo, prav tako ne pisnih zahval poi poroki. Pa darila so bila skromna.
Kako je v današnjem času?

Za to ni ravno pravila, odvisno od para. Midva sva imela poroko za ožji krog in sva vse povabila osebno, ko sva določila datum (kakšne 3 mesece pred poroko). Mesec pred poroko pa sva poslala še pisna vabila.

Spodobi se, da se tudi v današnjih časih vabilo nese osebno, razen če je kdo zelo od daleč, recimo v drugi državi. Darila pa so danes veliko bolj bogata kot včasih. Včasih se je kupovalo posteljnino, piskre, brisače,
danes pa veliki gospodinjski stroji še raje pa imajo vsi denar.

S tem se pa jaz ravno ne strinjam. Kaj če imaš 50 povabljenih in živijo na različnih koncih države? Da ne govorimo o porokah, kjer vabijo še vse širše sorodstvo, 100, 150 ljudi… Osebno povabiš najožji krog, sicer je pošta čisto OK.

V moji družbi so bila vabila vedno pisna, čimprej po določitvi datuma. Dobivali smo jih min 3 mesece prej, nekatere pa več kot pol leta prej.
Tudi če je kdo prišel osebno povabit – ali pa po telefonu – vedno je bilo tudi pisno vabilo.

Pri nekaterih je bil na vabilu tudi spored z urami in lokacijo ali lokacijami.

Zahvale – tudi s kakšnimi darilci – pa kakor kdaj. Najbolj simpatična varianta je bila lepo zapakirana vrečka super piškotov, ki jih je napekla mama – in so bili za prigrizek tudi na poroki.

danes neveste norijo, da boh pomagi, da jim kaj preveč stopiš na rep…
mi smo za zadnjo poroko dobili vabilo 3 tedne prej! ker se gospa ni mogla odločit za barvno shemo poroke 🙁 tudi prav, samo potem je vihala nos, ker so eni imeli morje že plačano…

Se strinjam, da se preveč nori okoli zunanjega izgleda poroke : vse v isti barvi, okrasitev, da ne govorimo za darila, prevoz – neki super avti za mladoporočence, …

Tudi v mojem primeru se zna zgodit, da bo kdo na morju. Če ne bodo vvabila kmalu….

A vi to resno, 3 do 6 mesecev prej romajo ven vabila?? Pa midva sva se za poroko odločila cca 2 meseca prej! Res pa je, da smo zadevo zrihtali v ožjem krogu, si morate misliti, celo vabil ni bilo pa barvne sheme tudi ne :)))

Mi smo dobili vabilo več kot en mesec prej. Se mi zdi prav, da se lahko organiziraš, tudi z darilom in morebitnimi dopusti…

Darilo je bilo denar, ker sta mladoporočenca bolj na kratko s financami in si urejata dom.

New Report

Close