Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka poroka kot presenečenje

poroka kot presenečenje

Ima mogoče kakšna podobno izkušnjo ali pozna koga, ki se je na tak način poročil.

Imeli bomo neko družinsko praznovanje v gostilni z malo sorodstva, vmes pa bi rada izvedla poročni obred (skromen in nič pompoznega). Za to ne bi vedel nihče razen naju dveh in priče.

Zanima me ali se je možno dogovoriti z matičarjem in duhovnikom da pridejo na določeno mesto, s tem mislim, da se to ne izvaja ravno v poročni dvorani in cervki.
Vem,da je najbolje se obrnit na ljudi ki to počnejo, pa vendar vprašam še tu, mogoče je pa že kdo doživel kaj podobnega. Hvala

V našem kraju v lokalni gostilni sta se ravno ta vikend poročila dva, ki sta imela to neko presenečenje, pa ne vem, ali samo za določene, ali vsi niso vedeli. Menda je šlo “kao” za praznovanje RD. In amma od ženina je bila v šoku, ko je izvedela.
Resnici na ljubo, ne bi želela prisostvovati na poroki, na katero bi bila povabljena le kot “vabilo na RD”. Meni je to mimo.

raje vidim vabilo: “pridite na sproščeno druženje, kjer se bova X in Y brez komplikacij poročila. Ceremonije bodo kratke. Bodite oblečeni preprosto in pridite brez daril. Dobra volja zaželjena. “

Za matičarja vem, da pride tudi kam po naročilu, za duhovnika, pa mislim, da ne.

Tudi duhovnik pride, le kuverta zanj je debelejša. Preverjeno

Odvisno kakšno družinsko praznovanje imate. Je praznovanje vajino, vidva organizirata srečanje, sta tudi financer itd.
Jaz ne bi želela da bi si kdo na mojem praznovanju omislil poroko.

Drugače pa je možno se dogovorit za poroko na prostem. Povprašaj na občini ozir. upravni enoti kakšen je postopek. Cerkveno pa se lahko tudi pred ali po tem poročita.

Točno tako. Cerkvena poroka naj bi bila le na posvečenih tleh. Kako bi pa zgledala cerkvena poroka presenečenja v eni gostilni?
lp

Matičar pride kamorkoli, ampak je potrebno plača (poroka izven uradnih prostorov) in pripraviti vse tako kot je treba (neka zastava mora bit, pa nevem kaj še vse). Stane pa okrog 200-300 eur se mi zdi, za dovoljenje moraš zaprosit, nato ti sporočijo če odobrijo ali ne… Poroka je pa ista kot vse druge, kar se govora tiče in tega.

Na Upravni enoti se morata najprej dogovorit, kje naj bi poroka bila. Če je kraj že “požegnan”, je težav razen plačila malo, drugače pa je treba skozi postope ugotavljanja, da je prostor primeren. Kar se seveda plača in ne uredi v enem dnevu.

Za duhovnika pa uradno najbrz ne. Nisem prepricana, da lahko mašo pravi kar kjerkoli. Priznam pa, da sem pri teh stvareh bolj bosa.

Moja kolegica je kot vsako leto poleti na svoji parceli organizirala piknik pod šotorom. Bližnji prijatelji in bližnji sorodniki. Gostom se niti sanjalo ni, da se bota poročila. Vsi so prišli v kratkih hlačah, brez daril (jim ni želela nabiti stroškov z oblačili in darili).
Torej vsi so se zbrali, smejali, nje in partnerja še ni bilo, nakar se pripelje majhen avtobus, iz katerega izstopita ženin in prelepa nevesta v belem ter župnik. Cekveno sta se poročila na parceli, vsi v šoku, tudi starši in priči nista vedeli 🙂 Malo popili…. nato se z avtobusom odpravili še na civilno poroko v grad, od koder so se zopet vrnili na parcelo in tam žurali do jutra, vsi razen njiju, v kratkih hlačah :)))
To je bila ena lepših porok…

mislim, da je tudi sama zapisala vse na blogu, a ne? Samo mama je mogla vedeti, ker eden od starsev vem da je naprsne šopke delil? Fajn ideja sicer, meni je bila vsec.

Poroka izven uradnih prostorov je možna, je pa res, da so določene EU, ki tega nočejo delati, saj v zakonu ne piše, da je obvezno, recimo Domzale tega ne dela. .

Spet povem, JE možno, da pride duhovnik tudi nekam drugam, najbrž pa spet odvisno od starokopitnega duhovnika.
Sicer pa, ni nujno, da opravi MAŠO, ampak samo obred poroke.

Moja soseda sta imela poroko presenečenja…samo s to razliko, da je bilo presenečenje tudi za mladoporočenca 😀 . Pripravila pa sta jo druga dva (nora 🙂 ) soseda na rojstnodnevnem pikniku. In zadeva je dejansko uspela 😉

Odlično! Take stvari me prav navdušijo. Dokaz, da se še kdo poroči zaradi poroke same, ne pa s kalkulacijo glede daril in kuvert.
Pred kratkim sem tudi slišala za eno tako poroko in mi je blo res všeč.
Če bi mi že slučajno (po več kot 20 letih skupnega življenja) padlo v glavo, da bi se poročila, bi se točno tako.

Imeti moraš soglasje lastnika zemljišča, kjer naj bi se obred dogajal, potem pa zaprosiš na ue za poroko izven uradnih prostorov – za to rabiš odločbo ue, plačaš nek znesek, itd.

Ravno prejšnji teden se je poročila soseda in sem malo razmišljala tudi sama o porokah. Moram priznat, da sem pomislila na ta piknik! 🙂 Najemeš nek uizi catering, kao za pomoč da ne bojo sorodniki potrebovali pomagat pečt in točit pijačo.. Nato pa zaigra poročna koračnica in se zgodi poroka. Idelano!

Popolnoma nemogoče. Za poroko se moraš prijaviti sam, osebno, s podpisom in osebno izkaznico vsaj 14 dni pred dogodkom in ni niti najmanjše variante, da bi bilo to za mladoporočenca presenečenje!

Popolnoma nemogoče. Za poroko se moraš prijaviti sam, osebno, s podpisom in osebno izkaznico vsaj 14 dni pred dogodkom in ni niti najmanjše variante, da bi bilo to za mladoporočenca presenečenje![/quote]

Mogoče pa tadva mislita, da sta poročena pa sploh nista, ker je pač en drug, podobno nor osebek špilal matičarja. Glavno, da so se imeli fajn!:) In da vsi mislijo, da so bili na poroki.

Popolnoma nemogoče. Za poroko se moraš prijaviti sam, osebno, s podpisom in osebno izkaznico vsaj 14 dni pred dogodkom in ni niti najmanjše variante, da bi bilo to za mladoporočenca presenečenje![/quote]

Mogoče pa tadva mislita, da sta poročena pa sploh nista, ker je pač en drug, podobno nor osebek špilal matičarja. Glavno, da so se imeli fajn!:) In da vsi mislijo, da so bili na poroki.[/quote]

Mogoče je to glih una ta poročena, ki našteva tukaj po točkah, zakaj so neporočene oz. koruznice boge v primerjavi z njo.

Mogoče pa tadva mislita, da sta poročena pa sploh nista, ker je pač en drug, podobno nor osebek špilal matičarja. Glavno, da so se imeli fajn!:) In da vsi mislijo, da so bili na poroki.[/quote]

Mogoče je to glih una ta poročena, ki našteva tukaj po točkah, zakaj so neporočene oz. koruznice boge v primerjavi z njo.[/quote]

Ne, boli me patka za koruznice in kaj kdo dela. Samo zabavam se glede na odgovor pred mojim.

Poznam tak primer in po glamurozni poroki sestre se mi je to zdela daleč najboljša poteza druge od hčera. Lušten žur in mnogo prihranjenih živcev staršem.

Od mojega fanta sestra se je poročila, da ni vedel nihče razen prič. Pri njej je bilo tako, da je vse povabila na krst. Ljudje čakajo pred cerkvijo. Pa jih kar nekam dolgo ni. Se pripelje avtomobil in trobi. Pa nekdo reče “poroka gre”.
Ko izstopijo iz avta ugotovijo kdo je. Nato je sledila cerkvena poroka in krst.
Slavje se je potem odvijalo naprej v gostilni, katero so imeli rezervirano za krst.

“Moja tašča” še vedno ni prebolela, da ni vedela za poroko.

🙂
VIP (Veze In Poznanstva), pa se take detajle hitro reši.

New Report

Close