Poroka me spravlja v obup
Ko sem ljubezen svojega življenje zaprosil, če bi bila večno moja, nisem vedel v kaj se spuščam. Sem nepoboljšljivi romantiki in od nekdaj sem si predstavljal kako bova z drago v intimnem krogu najinih najbližjih postala mož in žena. To kar imam zdaj se je spremenilo v mojo nočno moro, ker je vajeti prevzela tašča, ki ima rada vse na veliko in kičasto. Draga se je poskusila z mamo pogovoriti že nekajkrat, neuspešno. Njena mama je posebna ženska, prav nikogar ne posluša, pred sabo ruši vse, zato se ji ljudje vedno uklonijo. Razmišljam, da bi drago odpeljal nekam kjer bi se poročila, samo midva in nobene nepotrebne ceremonije in razmetavanje denarja. Draga za moje razmišljanje ne ve, ker mami kaj takega ne bi upala narediti, Jaz bi, vendar ne bi želele biti v sporru s taščo, še preden bo to uradno postala. Zato potrebujem malo pomoči. Naj se podredim ali naredim po svoje? Slednje je lahko moja »smrtna obsodba«.
Anonimno 10035, 06.11.2024 ob 07:23
Ko sem ljubezen svojega življenje zaprosil, če bi bila večno moja, nisem vedel v kaj se spuščam. Sem nepoboljšljivi romantiki in od nekdaj sem si predstavljal kako bova z drago v intimnem krogu najinih najbližjih postala mož in žena. To kar imam zdaj se je spremenilo v mojo nočno moro, ker je vajeti prevzela tašča, ki ima rada vse na veliko in kičasto. Draga se je poskusila z mamo pogovoriti že nekajkrat, neuspešno. Njena mama je posebna ženska, prav nikogar ne posluša, pred sabo ruši vse, zato se ji ljudje vedno uklonijo. Razmišljam, da bi drago odpeljal nekam kjer bi se poročila, samo midva in nobene nepotrebne ceremonije in razmetavanje denarja. Draga za moje razmišljanje ne ve, ker mami kaj takega ne bi upala narediti, Jaz bi, vendar ne bi želele biti v sporru s taščo, še preden bo to uradno postala. Zato potrebujem malo pomoči. Naj se podredim ali naredim po svoje? Slednje je lahko moja »smrtna obsodba«.
naredi po svoje.
Kako pa tvoja bodoča gleda na to? Ji je podrejena ali bo držala s teboj.
Če je to ta drugo, pol je to recept za ločitev
Veste kako pravijo? Kakršna tašča, taka žena. Če ne takoj pa z leti. Tako, da še imate možnost, da se premislite.
Pri vsem tem, glavno besedo morta imeti vidva, tasca je tam, da priskoci na pomoc, ce je treba in, ce jo zaprosita za to, sicer se bo celo zivljenje vtikala. Imas pa tudi pare, ki to pustijo, da njima ni treba, se posebej, ko starsa vse skup financirata. Men na kraj pameti ne pride, da mi drug financira, ker mi kaze na nezrelost, neodgovornost. Prav tako sem za manjso poroko, ki zna bit zelo intimna, bodoca zakonca nista preobremenjena, uzivata vsako sleherno minuto, sta obkrozena sebi najbolj bliskimi osebami in to je to. Ena taksno poroko je imel moj brat, botri, starsa dva brata in sestra ter najboljsa prijateljica z mozem. Sicer bi stevillo prisotnih bilo bistveno vecje, ce ne bi bilo oddaljenosti. Vse je za nekaj dober. Vcasih skup pogledamo fotografije in vsakic cutis tisto pristnost vsakega posebej, pa je od tega skoraj 40 let
Seveda naredi kot ti misliš da je bolje.
1. odpelji jo na potovanje in ji tam razkriješ svoj načrt da se poročita tam. Določeni kraji ne zahtevajo nič posebnih predpriprav in papirjev, greš in se poročiš, malo razišči.
2. poveš ji doma in skupaj poiščeta in to naredita
3. se med tednom poročita tukaj
Ko prideta domov samo še povabita najbližje na neko druženje,/kosilo/piknik in jim sporočita veselo novico.
S takim načinom se dokončno ločiš od starševskega nadzora in svoji bodoči ženi pomagaš da odreže popkovnico in dojame, da od zdaj naprej sta vidva družina, starši pa so razširjena družina ki je vedno dobrodošla pri vsem in za vse, ampak vajina družina vključno z morebitnimi otroki je najprej vajino in šele nato njihovo.
Če bodoča žena tvojega predlog ne bi sprejela, potem je bolje da zaključita, ker s tem ti da vedet, da boš ti v prvi vrsti poročen s taščo, ne z njo. Si tega želiš?
Obstaja še ena možnost ….. greš do tašče, ji vse lepo po moško razložiš in jo prosiš, naj se ne vmešava in bosta vidva zrihtala vse, kot si vidva želita, ne ona. Če te skensla, skenslaj ti njih. Moje mnenje.
Podreditev bo tvoja “smrtna obsodba”. Če narediš tako kot sam čutiš in si preveril in premislil in ni na škodo drugih, to je edino življenje!
Poznam podobno zgodbo in rešitev je edino da se tvoja reši svojega zmaja. Če ne, bo tašča do smrti posegala v vaju in bo postalo nevzdržno za vsaj eno osebo, sledi pa seveda ločitev. Resno, če bo videla da vaju lahko kontrolira in manipulira, ne bo nikoli nehala, samo še huje bo. V bistvu te kastrira s tem ko ti manipulira ženo, ti da vedet, kdo je šef.
Vesel Oče – očitno ti še ni bilo dano spoznati ljudi, ki nimajo empatije, katere fura nebrzdan ego in te izsiljujejo na vse načine, da vedno 100% popustiš, brez kompromisa.
Se strinjam s teboj. Če bi se še enkrat poročila, bi se v družinskem krogu. Mi smo sicer imeli na ohceti vsega skupaj 35 ljudi. Več kot zadosti.
Bodoča tašča nima pravice, da vam diktira okrog poroke. Stvar poroke in vse odločitve v zvezi z njo je od vaju dveh, od tebe in od tvoje izvoljenke.
Skušajte se vsi skupaj pogovoriti in naredite nek kompromis. Ne svetujem pa vama, da se poročita nekje na skrivaj, ker s tem bi pa dokončno uničila vse odnose.
Ti ne zavidam vsiljive tašče. Želim vama veliko sreče.
po svoje, 06.11.2024 ob 08:29
naredi po svoje.
Kako pa tvoja bodoča gleda na to? Ji je podrejena ali bo držala s teboj.
Če je to ta drugo, pol je to recept za ločitev
Njegova drži z mamo. To je lepo razvidno iz stavka “…mami tega ne bi upala narediti”. Avtor, če sedaj popustiš, vedi, da boš moral popuščati celo življenje in tvoja bo na mamini strani, ker “mami tega ne bo upala narediti”. To je dejstvo. Če se upreš, bo letela tvoja glava. Skrhani odnosi, morda celo konec med vama s partnerko, če se mame tako boji. Ta ji bo itak rekla, naj te pusti in te bo, ker, spet, “mami tega ne bi upala narediti”. Nisi v lepi situaciji. Odločitev pa je tvoja. Smem samo vprašati, kdo pa naj bi financiral vsa ta pomp, ki ga tašča organizira? Bo tudi plačala, ali boš moral ti, ona bo pa le jedla in plesala?
Kar pod pod noge in tašči jasno postavita meje. Poročila se bosta po vajino, ne po njeno. Lahko pa se po poroki udeležita njene žurke namenjena vama. Kdaj, če zdaj ne bosta postavljala meje? Tako se bo dejansko izkazalo, iz kakšnega testa je njena hčerka, tvoja bodoča žena. Boljše prva zamera, kot zadnja.