poroka pri…..
Kako to misliš?[/quote]
to mislim,tako da kamorkoli greš samo gledaš na uro,kdaj prideš domov,pa kam imaš enega za peljat,drugega za peljat,ko greš po domače povedano srat ti že po vratih tolčejo,če hočeš zvečer ven moraš dobit varuško,ko greš po nakupih gledaš samo še za oblačila otrok……in še bi naštevala pa ne končala….
Ni prekmalu, če se želita poročiti in če se zavedata, da je skupno življenje tudi neko delo. Odnos je potrebno obnavljati in negovati. Če pridejo otroci, so seveda neka obveznost, so pa tudi neka radost, ki je ravno neka “svoboda” ne more dati in se s tem primerjati. Sicer bi bila nuna iskan življenjski stil, pa temu ni ravno tako.
Dobro bi bilo obiskati kako šolo za zakon.
Kako to misliš?[/quote]
to mislim,tako da kamorkoli greš samo gledaš na uro,kdaj prideš domov,pa kam imaš enega za peljat,drugega za peljat,ko greš po domače povedano srat ti že po vratih tolčejo,če hočeš zvečer ven moraš dobit varuško,ko greš po nakupih gledaš samo še za oblačila otrok……in še bi naštevala pa ne končala….[/quote]
ah dej no,…to si zdej opisala tiste starše ki komplicirajo za vsako malenkost, to so tisti starši ki se v večini prilagajajo otroku. Sploh ni treba tako, prav komod greš lahko povsod z otrokom, pa tudi ko greš s….kot si se izrazla, pa kaj če je otrok s tabo, se bo vsaj navadu kaj se tam dela a ne 😉
Je pa odgovornost, to pa ja.
Ti ziher še nimaš otroka in si ga verjetno niti ne želiš.
Čer mene vprašaš, popolnoma trapasto vprašanje. Ker ti veš, ti čutiš, ne mi. Vse je odvisno od tvojih želja, tvojih preferenc, tvoje čustvene zrelosti (no, vajine). Jaz osebo sem za, čeprav sem se poročila šele pri 30. A bistvene razlike ne bi bilo, četudi bi se prej, ker sem bila od 18 leta v resni zvezi s fantom – torej ga nisem srala naokoli in me poroka ne bi ovira pri ničemer. Komot bi se poročila prej oziroma vsaj takoj po faksu. Tudi en kup prijateljic imam, ki so počakale edino, da so končale faks (23,24 let) in se potem poročile s fanti, s katerimi so že bile nekaj let skupaj. Pravzapra, škoda nakladat tu gor, če oba čutita, da sta dovolj zrela in dovolj odgovorna, potem JA, če se pojavlja dvom pri kateremkoli od vaju, potem pa absolutno ne.
Yo, filozofiraš…. Seveda je drugače, pa če si še tako flaksibilen. Otrok je pač odvisen od tebe in tudi ti se vsaj malenkost pa le moraš ozirat tudi na njega. Torej si ne moreš namislit, da boš čez 10 minut šel na en badminton, če otroka nimaš kje pustit, pa še lačen je tisti moment,…skratka – ja, če si odgovoren, se tega zavedaš in temu primerno tudi postopaš. Torej je to tvoje filozofiranje čisto odveč.
če čisto karikiram. ko imaš enkrat otroka, si dolžen tudi finančno poskrbet zanj. ne moreš se glih it… eh, bom zdaj še malo bluzil, lahko še pavziram kako leto, za svoje preživetje (hrano recimo) imam dovolj.
o privezovanju pa ne bi. spomnim se primera, da sta mladoletna starša šla zvečer v lajf, dojenček pa je bil ta čas menda ali sam doma, ali v avtu. menda je razlika v življenjskem stilu, če imaš otroka, ali če si brez njega.
Se bom še jaz vključila v debato.
Popolnoma se strinjam z Yo_: ne morem razumeti, zakaj bi zdaj, ko imam otroka, bila manj svobodna? Delam še naprej tisto, kar sama hočem oz. mislim, da je prav, da počnem. Grem, kamor želim in kadar želim – seveda pa je res, da so se moje želje in prioritete, odkar sem postala mama, zelo spremenile. Zelo si želim biti s svojo družino, zelo rada se potepam s svojim otrokom, najbolj srečna sem, ko smo skupaj… Res je, da včasih še grem na kakšen “ženski čvek” ali šoping sama, a najraje sem s svojima fantoma. Niti slučajno nisem manj svobodna kot prej – samo želje in cilje imam drugačne!
Saj ali pa take skrajnosti kot v temi zgoraj:
http://med.over.net/forum5/read.php?151,8781907