poroka v ožjem družinskem krogu
Sestrična se namerava poročiti v ožjem družinskem krogu. Se pravi, samo priče in starši.
Je iz iste vasi, žlahte imamo kar precej, običajno so pri nas v navadi poroke z vsemi sorodniki in znanci.
Sedaj ne vem, ali je primerno, da ji izročimo darilo ali se delamo, da uradno ne vemo nič?
Po poroki bodo imeli kosilo doma (so sosedje, praktično smo na isti ulici). Ne želim biti vsiljiva, ne morem pa se tudi obnašati, kot da ne vem nič o tem.
Za poroko sem zvedela od njenih staršev, katera sta zelo v zadregi, tako, da jih ne upam niti vprašati, kako si to predstavljajo. Že za poroko sta povedala tako, da ne veš, ali to pomeni, da lahko prideš ali da rajši vidijo, da se tisti dan ne kažemo na ulici.
Ravnaš lahko na različne načine, na tebi pa je, da izbereš, kateri se ti zdi primeren.
Lahko ignoriraš popolnoma vse.
Lahko starše ali priči čez nekaj dni povprašaš, če bosta mladoporočenca imela kaj časa za čestitke in kdaj to bo.
Lahko pustiš poročni dan ob strani in nekaj dni po poroki mladoporočencema rečeš, da slišiš, da so imeli neko slavje in da seveda želiš vse najboljše in najlepše.
Lahko pa povprašaš še drugo sorodstvo, kaj bodo naredili oni, pa mogoče skupaj pogruntate kaj pametnega.
Ali pa počakaš poročni dan. Če vidiš sosede in sorodnike zbrane za čestitke, se pridružiš. Če jih ne bo na ulici, nadaljuj dan po svoje.
Sporoči, kako je/bo šlo…
lp,
Lenka
Če je z iste ulice, jo verjetno kdaj tudi vidiš. Jaz bi ji ob prvem srečanju po poroki čestitala, to je pa to.
In, z vidika nekoga, ki tudi želi majhno poroko, meni se ne zdi prav, da se med kosilom potikate okrog njihovega dvorišča in oprezate, kje so. Onadva želita ožji družinski krog, to je povsem legitimna želja, pustite jih pri miru.
Starši pa pomoje nimajo razloga za zadrego.
Pa zakaj ljudje mislijo, da moraš met poroko za celo žlahto in vse sosede? Če nimaš ohceti za 150 ljudi iz kakršnega koli razloga, so takoj zamere vseh po spisku…
Kaj pa tisti, ki se gredo v sredo popoldne podpisat na matični, priče pa poberejo v čakalnici? Ker recimo nimajo denarja ali pa ne marajo rompompoma. A se njim tudi zameri?
Ni čudno, da gre vedno več mladih na Mavricijus se poročit in majo mir. Porabiš bistveno manj denarja, imaš pa vseeno sanjski dan.