Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Poroka v tujini

Poroka v tujini

Ali mogoce kdo ve kaksne papirje si je treba zrihtat za poroko v tujini. S fantom se namrec pogovarjava, da bi sla na vectedensko potovanje (lokacija se neznana), kjer bi se porocila – civilno. O tem naj ne bi nihce v bliznji okolici nic izvedel, saj naj bi bilo vse skupaj presenecenje, zato ne moreva sprasevati prijateljev in sodelavcev…
Ali mogoce kdo zna predlagat kaksen fajn kraj za kaj takega?
Hvala in lp.

ne zameri, vendar moje mnenje je , da bo to res eno veliko (negativno) presenečenje za svojce in prijatelje. a ne bi rada videla, da bi bili ob tem lepem trenutku z vama?

Zakaj pa negativno presenečenje??A se poročiš zaradi svojcev in prijateljev ali zaradi sebe?Kolikokrat sem se pogovarjala s pari, ki so imeli “poroko za žlahto” in vsi po vrsti so mi rekli, da ne bi tistega dne nikoli ponovili, ker so se vsi drugi imeli bolj fajn kot onadva…In če si Mateja želi nekoliko drugačno poroko (v čemer se popolnoma strinjam z njo) je to čisto njena in partnerjeva stvar.
In celo moja mama, ki je sicer zelo konzervativna-tradicionalna in veliko da na stare šege in običaje, v primeru o poroki razmišlja tako kot Mateja in upa, da bom jaz ko se bom odločila za ta korak naredila popolnoma enako- torej brez šova, popmpa ampak nekje drugje in brez prisotnosti in vednosti cele vesoljne žlahte.

p.s. Mateja- oprosti, ker ti glede dokumentov ne morem pomagati. Upam, da ti bo kdo drug pomagal in s tem posredno pomagal tudi meni…

LP Neža

ok, ok se strinjam…. verjetno pa morata priznati, da je želja npr. vsakih staršev, da bi bili poleg, ko se jim poroči otrok. nisem govorila o poroki v prisotnosti vse vesoljne žlahte, ampak na tvojem mestu bi želela imeti na ta dan poleg sebe vsaj svoje starše in najboljše prijatelje (kar se mi je nedavno tudi zgodilo in bilo je super).
pa še posebej za nežo: me prav zanima, če ima tvoja mama res tako mnenje. bi jo rada videla takrat, ko se boš (če se boš) odločila za ta korak. srečno obema in veliko veselja.

ja, res ima tako mnenje, pa če verjameš ali ne. ker ne mara vsega trušča in hrupa okoli tega. in je že doživela eno tako poroko (od moje sestre) in ti povem, da je bila zelo navdušena nad tem. nista sicer šla v tujino se poročit ampak sta se pri nas tako da ni nihče nič vedel.

saj nimam nič proti porokam in vsem ceremonijam okoli tega, je pa take osebno ne bi imela. Želela sem samo vedet zakaj govoriš o negativnem presenečenju- morda tudi Matejina družina tako razmišlja kot moja in jim to nič ne pomeni. Nisem imela nikakršnega namena žalit ali obsojat, le povedat, da nimamo vsi enakega pogleda na take stvari.

Mateja- glede kraja za poroko- imaš v mislih kaj bolj oddaljenega ali bolj blizu, bolj v toplih ali mrzlih krajih? nekaj idej je na zalogi

lp Neža

Zelo komplicirano. Jaz sem se porocila v Nemciji, s tem, da je moj moz nemec. Mogoce ne veljajo ista pravila, pa vendar. Potrebovala sem mednarodni rojstni list, potrdilo o stalnem prebivaliscu (prevod in apostile sodisca), ce si bila ze kdaj porocena, potrebujes sodno odlocbo o razvezi (prevod in apostile sodisca) in mednarodni porocni list ter potni list. Ker je moz nemec, je potreboval le rojstni list in potni list. Ko se porocis v tujini, je potem potrebno narediti se naknadni vpis sklenitve zakonske zveze v Sloveniji, da lahko sploh spremenis priimeik in dobis nove dokumente. Najdrazji so seveda prevodi, ki stanejo zelo veliko. Jaz sem placala 400 €. Odvisno pac, koliko strani obsega prevod. To je moja izkusnja. Je pa od drzave do drzave razlicno, zato bo najbolje, da poklices tja, kjer bi se rada porocila, pa ti bodo znali najbolje svetovati. Problem je v tem, da ce ne obvladas jezika, moras imeti tolmaca, kar pa zopet zelo veliko stane.

Veliko uspeha na skupni zivljenjski poti

Natasa

A ja, se nekaj sem pozabila. V Nemciji je tako, da niti pric ne rabis. Moras pa vse organizirati sam. Od fotografa do glasbe ipd. Ciao

A ja, se nekaj sem pozabila. V Nemciji je tako, da niti pric ne rabis. Moras pa vse organizirati sam. Od fotografa do glasbe ipd. Ciao

Hvala za vase odgovore.
Najprej bi rada povedala, da s fantom noceva velike poroke. Sva “zavedna” Slovenca :), vendar nama ves tisti trusc s harmonikami in srangami in voznjami od enega doma do drugega in podobno res ne disi. Meni osebno je vse tisto res zelo odvec, tudi na taksne poroke prijateljev in sorodnikov mi je odvec iti. Oba si zeliva, da bi se tisti “da” zgodil nekje dalec proc od tu, da bi bila prisotna samo midva. Po eni strani niti ne hrepenim po kaksnem romanticnem kraju… Mikata naju Irska in Skotska, pa tudi Mehika, Kuba…
Zdi se mi tudi, da bi se s taksno poroko tudi resila tistih vectedenskih priprav, organizacije vsega moznega, tako midva kot najini druzini.
Nameravava pa se cerkveno porociti v Sloveniji, vendar tudi v kaksni manjsi cerkvici, samo pred ozjimi druzinskimi clani. Kaksen teden pozneje (medenih tednov ne bi bilo), pa bi priredila kaksen piknik za vso zlahto. Tako, da tudi sorodniki in prijatelji ne bi bili prikrajsani za veselje…
Natasa, ti pa si me razocarala (se hecam) z vsemi tistimi papirji, ker si mi zmanjsala moznosti za anonimno pridobivanje papirjev, ker delam ravno v tisti stavbi, kjer je upravna enota in me tako vsi poznajo in bi vse izvedeli prej. Hvala za vse podatke.
Lp vsem.

Zivjo!

Ja tudi meni so ze povedali koliko papirjev je potrebno urediti za poroko v tujini,tako da jaz se oklevam s tem,vem pa da lahko roj. list in mogoce tudi ostale listine dobis na mednarodnih formularjih tako da ne potrebujes prevoda,mogoce je kaj ceneje ali pa tudi ne!ce se odlocita za poroko v Ameriki mislim da ne potrebujeta nicesar,da lahko potem pri nas to naknadno uredita-ko bodo ze vsi vedeli,vsaj v Las Vegasu je tako (prijateljica se je namrec tako porocila)!
pa vso sreco!

V Ameriki za denar naredijo vse, najbolj easy je to v Las Vegasu ali pa na Key Westu (recimo na plaži oceana…). Lahko se poročijo tudi že v SLO poročeni – kaj pa bo kdo vedel… Par deset dolarjev plačaš. Oboje lahko združiš s prijetnim popotovanjem. Na Karibih ti za celotno slavje mastno zaračunajo.

Na netu najdeš polno naslovov.

Papirje urediš v 1 letu po vrnitvi na pristojnem matičnem uradu.

Vso srečo.

New Report

Close