Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Poroka z tujcem

Poroka z tujcem

Lep pozdrav vsem !

Mene zanima,če je kdo od Vas tu poročen v kakšni drugi državi z njihovim državljanom? Zanima me npr.ali je potrebno prijaviti da si poročen tudi v Sloveniji četudi ne živiš več tu in tudi npr. ne boš več nikoli?
Ali obstajajo kakšni birokratski problemi,za katere bi bilo potrebno veliko časa preden bi se lahko poročil?

No,pa da ne bomo sam o teh problemih,kje ste se recimo spoznali s partnerjem?

Vsem se vnaprej lepo zahvaljujem za odgovore.

LP kjer koli že ste.

Pavle

no, o tem bi tudi jaz rada vedela kaj vec….svojega lubija sem sicer spoznala preko interneta in najina ljubezen je ziva in nora….misliva tudi na poroko, in vem da bova imela kar nekaj komplikacij z vsemi papirji, zato je treba vse skupaj ze dosti prej zacet urejat. Sicer sploh se ne vem kako pa kaj, zato ce kdo ve, naj prosim pove…..midva se misliva pa porociti v Sloveniji kjer bova tudi zivela…on je iz daljne Brazilije. Pa tvoja Pavle??

LP
deep_green

Živjo Deep_green !

Jaz trenutno nimam nobene,ampak rad bi se odselil in ker nimam nobene trenutno bom morda v tujini nekje spoznal bodočo ženo.Vem da se zdi to mal noro, ampak zelo me zanima kako to vse poteka.
Praviš da si spoznala svojega bodočega moža preko interneta,kako pa,če smem vprašat? Sta se slučajno oba našla ob istem času na kakšnem pogovornem kanalu in vaju je tako usoda združila? To je pa res zanimivo da spoznaš nekoga preko računalnika.

LP,Pavle

Tudi jaz sem mojega spoznala preko interneta. Sedaj imava enega otroka. Hja, ni pa nujno, da je preko interneta iz tujine. Midva imava le kakih 10 km zračne razdalje.

hmmm midva sva se spoznala cisto slucajno, na enem kanalu (skupni interesi)…pa sva zacela chattat! Najprej sva si izmenjala slike in on se je takoj zacel zanimati zame…seveda najprej zaradi slike…potem pa vse bolj zaradi mene…..to je trajalo okrog 2 leti….normalni pogovori, vcasih kaj globjega (problemi, tezave, otrostvo,…)in v teh situacijah sva se zelo dobro ujela….scasoma sva se slisala vse vec in vec…stvari so postale bolj osebne in to poletje me je obiskal…sva se prvic srecala….pri njem je iskra preskocila takoj…jaz pa sem potrebovala nekaj casa, da sem se zavedla za kaj se gre…potem pa je zadelo se mene….

Mislim da tu ne bi nasla moskega kot je on, zame seveda, (brez zamere, govorim zame)….enkratno se klapava!…res je da stvari niso roznate, ce imas vezo na tako daljavo, ampak ce je srce na pravi strani, ce ljubezen deluje kot je treba, se vse da!….misliva zelo resno in pred nama je upam lepa prihodnost!

Prednost interneta je predvsem to…da ti lahko v kratkem casu spoznas notranjost cloveka (ce je iskren…kar pa kmalu opazis)…saj nimas druge kot da se pogovarjas…ponavadi nekateri ljudje lazje razkrijejo tezave neznancem…potem pa vaju to poveze in vse postane bolj osebno…potem slisis se glas (telefon, messinger) in vse postane se bolj osebno! Ko pa cloveka vidis v zivo je pa sploh ZAKON!!! vse v enem kosu, koncno!:)…to je to….internet ima prednosti, kot tudi pomankljivosti, kot je recimo daljina!….vendar tudi ta je obvladljiva, ce clovek gleda dlje od tega trenutka…v prihodnost…kaj pomeni 5 mesecev narazen, ce vaju potem caka celo zivljenje skupaj? Z osebo ki jo ljubis in ki je prava zate?!!! Mislim da odgovor ni potreben….to je to…:)

Pozdravljen, Pavle!
Biti poročen s tujcem niti ni tako komplicirano, kot se ti zdi. Le iznajdljiv moraš biti in vsaj malo poznati nekaj zakonov in pravil o tujcih.
Sama sem že 2 leti poročena s hrvaškim državljanom, poznava pa se že štiri. Imam dvojno državljanstvo, kakor tudi najin sinček. Možu ravnokar rihtamo bivalno vizo za SLO. Tudi če se nameravaš odseliti iz Slovenije, ne odreci se državljanstva.Še kako prav lahko pride tvoji bodoči družini. Npr.: dvojna porodniška nadomestila, dvojni otroški dodatki, lahko voziš avto s tujo registracijo, lahko se uradno zaposliš v obeh državah,….
Pred poroko sem skoraj eno leto živela pri njem. Na osnovi zunajzakonske skupnosti sem dobila državljanstvo. Poročila sva se v Opatiji kot dva hrvaška državljana, ker je bilo bolj poceni, kot če bi se jaz opredelila kot tujka. Poročni list lahko sedaj dvignem tudi pri nas.
Veliko je teh podrobnosti in prednosti, ki pa jih ne bi rada sedaj pisala. Karkoli te zanima bolj podrobno, piši na moj email: [email protected], pa ti razložim.
Naj te kakšne nore zakonske ovire ne motijo pri iskanju žene na tujem. Važna je samo ljubezen in razumevanje, vse ovire se lahko podrejo. Zagotovo!
Veliko sreče v tujini in lep pozdrav od Sandre!!!

Pozdrav vsem, ki ste poročeni na tuje!! Veliko sreče!

New Report

Close