Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka poroka

poroka

Pozdravljeni,

naslednje leto se bova z mojim poročila. Bi se že letos, a se nisem želela poročiti noseča, tako da bova naslednje leto (predvidoma začetek avgusta), naredila vse v enem. Poroko in krst najine bejbike. Želiva imeti civilno in cerkveno poroko za nekje okrog 20 do 25 svatov, kosilo oz. večerjo v restavraciji, brez pompa, samo najožja žlahta in najboljši prijatelji.. brez harmonike, glasbo s predvajanjem cd-jev… pač bolj intimno vzdušje. Poroka bo pa nekje na Obali, ker sva se tam tudi spoznala. Zanima me, kdaj naj začneva vse skupaj načrtovat? Z župnikom sva že kontaktirala in pravi, da so priprave v januarju in aprilu, zanima naju predvsem koliko časa prej je treba sporočiti upravni enoti (matičarki), koliko prej rezervirati restavracijo?? No, avgusta na Obali ni ravno veliko porok, tako da a mislite, da je dovolj, če rezervirava cca tri mesece prej?

na upravni enoti moraš prijavit datum najmanj 14 dni prej, je pa vprašanje, kako gužvo bojo imeli
midva sva imela tako poroko organizirano v mesecu in pol
konec avgusta nekje sva začela resno planirat, v enem dobrem mesecu je bilo vse pod streho
edino obleko sem imela razervirano že prej.

Ni veliko porok? avgusta? Res?

Drugače pa, pokliči v eno od UE (Izolo, Koper ali Piran), pa ti bodo točno povedali, kako in kaj.

P.S. Pri nas, mimogrede, že sedaj delajo prijave za naslednje leto avgusta – pa nismo na morju.

P.S.2. Ja, je pa pomembno, ali bo poroka v uradnem prostoru ali izven. Sta dva povsem različna postopka.

Mene pa zanima, kako je možno, da bo župnik krstil otroka, ki je bil spočet in rojen v neblagoslovljeni zvezi? In kakšna katoličana sta vidva s fantom, če imata otroka PRED poroko? A boš imela belo obleko?

Mogoče porok ne, vsekakor pa je dosti turistov (še naval Italijanov imaš v avgustu).

Najbrž sta normalna katolika. Za razliko od katolibanov (sorry, si se sama tako poimenovala).

Mi smo tudi imeli vse skupaj. Tavečji sin je pa bil že par let prej krščen..
Obleka je bila v barvi šampanjca.

Najbrž sta normalna katolika. Za razliko od katolibanov (sorry, si se sama tako poimenovala).[/quote]

Hahaha, tole sem se pa nasmejala. Blisc in beda katoliske vere.

Če bi bila res pobožna (kakor se izdajaš, ampak sem prepričana, da nisi), ne bi postavljala takih vprašanj in obsojala ljudi. Če bi bila res pobožna bi mladoporočencema zaželela veliko sreče in bi se veselila, da sta se odločila za cerkveno poroko in za krst otroka. Srečno, mladoporočenca!

Kakšna hinavščina! Zakaj se točno ne bi poročila noseča, če ti poroka toliko pomeni, da se boš zaradi otroka poročila? Si pomislila na to, da otrok lahko zboli, da lahko cele noči ne spiš, da bo treba imeti varstvo zanj ves dan, da boš v obleki težko recimo dojila…
Toliko hrupa za nič. Toliko ne namreč vredna takšna poroka.

jeboteilja pa kaj ti skačeš v luft, kdaj se kdo poroči???
jaz se že ne bi hotela poročit noseča, da niti nazdravit ne bi smela …
in en dan bo tudi otrok potrpel, sploh ker bo poroka očitno zelo skromna (20 ljudi)

Jao meni. Moji dve sta bili obe rojeni v neblagoslovljeni zvezi pa sta bili ravno tako krščeni. Časi “pankrtov” so že zdavnaj mimo.

3 mesece prej? Na obali? Gostilne/restavracije se zadnje čase rezervirajo tudi 2 leti prej. 3 mesece prej ne bosta nič kaj dosti več našla. Resno. Malo pokličita po restavracijah in vprašajta za cca ta in ta datum če imajo že kaj rezerviranega pa boš videla. Kolega sta pred leti tudi mislila iti vse rezervirat 3 mesece prej. Pa smo daleč od obale. Je klicala eno restavracijo, če lahko rezervirata za “15.6.” pa ji je natakarica rekla “lahko ampak šele leta 2011”. To je bilo leta 2009. Resno pohitita.

ena deklica je nekoč rekla,da se ne bo prej poročila,dokler ne bo noseča,če bo glih dec zanič(neploden).a v življenju se marsikaj obrne.ni rodila.

Kje pa piše, da se bo zaradi otroka poročila? Pa ni treba vsega po sebi sklepat, no.

Se ti vidi, da si s svojo pametjo precej za časom. A te to ne ovira, da ne bi bila žaljiva.
PS: Bolj verodostojna boš videti, če boš komentirala tisto, kar obvladaš. Ampak – saj ta forum je anonimen. Raj za obrekovalce.

Jao meni. Moji dve sta bili obe rojeni v neblagoslovljeni zvezi pa sta bili ravno tako krščeni. Časi “pankrtov” so že zdavnaj mimo.[/quote]

pa tudi v starih časih so pankrte krstili ….

O, vidim, da sem na žulj stopila. Ne, jaz (še) nisem bila noseča, ko sem se poročala. Sicer pa – če se ne poročata zaradi otroka – zakaj se pa potem nista že prej, preden sta zanosila? Za kontracepcijo nikoli slišali? saj če se z nemkom spraviš delat otroka, je menda jasno, da si se prepričal, da je pravi. Ali pri vas ne?
Ja, verjamem, da boli kar ene par žuljev.

odgovarjam vsem, ki naju na nek način obsojate, da kakšna katoličana sva in kako to, da se poročava šele zdaj, ko bo otrok rojen…

1. sva katoličana, nisva pa verska fanatika. To je razlika. Nisva vsak dan v cerkvi, ampak nama krščanske vrednote niso tuje.

2. zakaj se nisem poročila že letos, med nosečnostjo? Mislila sva se poročiti že maja oz. avgusta, vendar sva želela, da je na poroki prisotna nama zelo pomembna oseba, ki živi v tujini in zaradi raznih službenih obveznosti ni mogla biti prisotna.

3. naslednje leto bom na porodniškem dopustu in bom imela čas z organizacijo poroke, poročila pa se bova med kolektivnim dopustom, ki ga bo imel moj dragi.

4. nekdo je komentiral.. “kaj pa zaščita”? Glede na to, da moj bodoči mož ni moj prvi spolni partner in prav tako tudi jaz ne njegova prva spolna partnerica, ampak sva imela prej dolga leta vsak svojega partnerja kar dolgo let, ne bi rekla, da je bil otrok nezaželen in nenačrtovan, ampak sva se za otroka odločila, ko sva začutila, da sva dovolj zrela in da se imava dovolj rada, da si želiva biti starša.

pa kaj tebe briga, kdaj se kdo drug poroči????
vpikuješ se v stvari, ki se te sploh ne tičejo.
kaj hodiš pred cerkve gledat, kdo se poroči, prečekiraš, če že imajo otroke in pol napadeš????

ps
poročena, samo civilno, otrok je prišel leto in pol po poroki na svet. da ne boš fantazirala o kakih žuljih, ki si jih baje pohodila

New Report

Close