Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek poroka?

poroka?

Ne, draga Malanija, na žalost ne bom imela poroke iz pravljice, ampak verjetno popolnoma preprosto, povabila bom toliko ljudi, kolikor jih bova zmožna sama financirati, na starše se niti slučajno ne bom naslanjala.
Ja, žal te moram razočarati, da še vedno tako mislim – če je najina ljubezen prava, je ne potrebujeva potrjevati pred drugimi.
Ti pa kakor hočeš.
Kakor vam drago…

Metuljčica seveda mi lahko pišeš!vesela bom….Lp

Veš kaj je najbolj pomembno? Da pod roko držiš ta pravega. Lahko imata blazno romantično poroko sama dva, s pričami in čao. Kaka muzka, kaki cvetličarji, kaki fotografi, kaj vse to pomeni, če te bo zarad tega bolelo srce? Praviš, da nočeš čakat deset let da boš imela denar. OK. Čez deset let boš lahko imela noro obletnico. Z rompom in pompom. Zdaj se pa poroči tako, kot si lahko privoščiš. Saj se ne možiš za cel svet. Možiš se zase.

Moja prva poroka je bila disaster na celi črti. Moja druga poroka pa nekaj najlepšega. Razlika med prvo in drugo? Pravi človek.

Prebiram še vse ostale poste in se čudim. Vse je tako samoumevno…Poroka s 60 povabljenimi ni nič tako fancy, dva se hočeta poročit, starca morata pljunit vsaj polovico ne glede na to od kje bosta vzela, ker sta bila pravočasno obveščena, saj se valjda ne bosta mladoporočenca zapufala do neba. Odrasli sestri, pa še vedno rivalki, neke zamere kdo je mamin in kdo je od očita…

Realnost je tu nekje, ampak se požvižgaš na njo. Glavno, da boš imela svojo pravljico. Ja držim pesti, no, da bo vse v zvezi s tvojim življenjem pravljično, ne pa ena sama iluzija, taka, kot začetek vanjo.

Draga koka,hvala ker držiš pesti.Sorry ampak ne potegujem se za to kdo je mamin in kdo je od očita..Men je prav vseeno kdo je kdo,pravim samo da se mi zdi fer da če enemu otroku pomagaš pri tem je lepo da tudi drugemu.A ni hudo ko starša delata razlike?Mene to vedno razžalosti ko slišim kaj takega.Že en lep čas vem da je sestra očkova punčka jaz sem pa mamina,no kot sem že povedala konc koncev to tukaj ne igra vloge.Gre se za to da si želim da mi tako pomagata kot sta tudi sestri.Pa ne da to zahtevam ampak da si želim in nihče ni rekel da ne bo tako.In povedala sem le tisto kar mi je rekla sestra kar me je spravilo v slabo voljo da sem ta post sploh napisala..Ja če se še komu zdi da sem sebična ker si to le želim mi je prav vseeno ampak vem da nek fer odnos med starši in otroci mora bit.Če nebi imela teh zmožnosti bi mi verjetno na lep način to tudi povedala kajne?
In to zame ni iluzija ampak le želja!Vem da pod roko držim pravega in še enkrat naj povem da ne delava pompa madona ne vem od kje vam to!!!In zakaj bi čez deset let delala pom za obletnico,hudo!To se mi zdi pa res dan ki bi ga preživela z njim ne pa da bi šla za 10 leto poroke delat pompa,mislm kaj se boste še zmislili.No ja sej vsak ima svoje mnenje tudi jaz zato me ne obsojajte!lp

Saj te ne obsojam. Sam čudim se. Lej, jaz imam sestro dvojčico. Starca sta ji omogočila, da živi na devetdesetih kvadratih, ji stanovanje tudi opremila do zadnje žlice, vse zato, ker je zanosila. Nič, absolutno nič ji ni bilo treba kupit. Jaz sem se še pred dvema letoma potikala po najemniških stanovanjih, kakor sem vedela in znala. Kaj je fer in kaj ni? Kaj me briga. Odrasla sem. Ne počutim se kot otrok ujet v odraslo telo. Ne kuham zamer. Ne domišljam si, da bi jih lahko spremenila. Zato se s svojimi tastarimi ne obremenjujem preveč in predvsem, ne želim si nekaj nemogočega od njih. Se pravi denarja, čeprav je to v bistvu še najlažje, kar bi lahko dala od sebe, ker sta dovolj premožna.

Sorry, želja ali pa iluzija, na koncu je vse isto. Al pa če mal obrnemo stavek in rečemo iluzorno si je želeti, da bi tvoja ta stara dva kar naenkrat vzpostavila fer (oziroma drugačen) odnos, če ga do sedaj nista. A sta kaka druga človeka? A sta doživela kakšen Medžugorski čudež, da sta se naenkrat spreobrnila in sprevidela svoje napake?

In še enkrat sorry, 60 ljudi na poroki z muziko in vsem ostalim je romp in pomp.

Romp in pomp, ki si si ga ti izmislila oz. zaželela, še tretjič sorry. Mi ga samo komentiramo.

In nazadnje, ne ne zdiš se mi sebična. Samo nerealna v pričakovanjih. Tvoje želje so čisto legitimne, samo tudi zelo velike pa čeprav misliš, da so čisto čisto majčkene. Tričetrt punc sanja o velikem D dnevu v belem, ki naj bi bil sanjski in nepozaben. Jaz sem prepričana, da tvoja poroka nazadnje tudi bo taka. Denar gor ali dol. Ta stari gor ali dol. In to zaradi tega, ker si mi potrdila, da boš pod pajsko držala ta pravega človeka.

Ko boš enkrat poročena, ali pa mogoče takrat, ko boš imela svoje otroke, pa le pozabi na to, da si nekoč bila otrok svojih starcev. Zdaj si odrasla in njim enakovredna. Oni niso več tvoji starši ampak samo še ljudje. Svojo starševsko funkcijo so že opravili, kakor so jo. In, če sem malo cinična, vse kar bi lahko še pljunili od sebe, je res samo denar.

Moji sestri so ravno tako vse k ” rit ” prinesli, zrihtali ji sluzbo, stanovanje, vse… Jaz sem sama iskala stanovanja, se zdaj placujem najemnino, sestra dela v družinski firmi, jaz sama prek študenta iščem delo, sestrinega partnerja vedno gostimo na kosilih in večerjah, mojega ne smem niti omeniti… Pa kaj naj zdej? Se celo življenje jokcam in tolkčem po glavi??? Al raje živim kot lahko in imam vsaj čisto vest in vem, da sem do vsega prišla toliko kolikor sama?!
Dej, Melania, GROW UP! Življenje ni vedno fer.

ok se pa vdam no:)nima smisla se prerekat ane ko so tukej pred vrati lepi prazniki no a ni res?mah sej konc koncev hvala bogu da imamo različna mnenja kam bi pa prišli če bi se vsi strinjali.
Povejte psrosim a ni to grozno ko delajo take razlike.Men je blo zelo velikrat hudo,zdej sem se že navadla tega,ampak vseeno včasih boli.Po to ne mislim zdej na denar ampak na sam njihov odnos,ko jih gledam.vsaj fotra.Vedno si vzame čas za vnuke da jih popazi,večkrat se oglasi na obisku pri sestri kot pri meni.Pa tut če gre par metrov stran mimo se ne oglasi..Ko sem bila še doma in hodila v srednjo šolo me najbolj boli to da je bil vedno denar za sladkarije….otrokom meni mu je blo pa težko dat za prevoz in malico….Pa sej pravim ne igra vso vlogo denar ampak tudi nek odnos..Vem da sem odrasla nekako enakovredna z njimi in vesela sem da je tako..ampak ni druge varjante kot da se čim manj obremenjuješ.Ampak jaz vem do svojih otrok ne bom taka,ne bo razlik.Pravijo da se učiš na svojih napakah kar vedno ni najbolje,ampak žal tako je..
Ja in konc koncev koka poroka bo res taka.Ker to je edini dan v življenju kjer si želim da je najlepši in nepozabni pa kakršen že bo..No vam pa želim lepe praznike in imejte se radi******
lp;)

Ma vsak gleda na to poroko sicer drugače, vendar kot je že nekdo napisal, če se dva res ljubita, ne rabita za dokaz te ljubezni kupa ljudi, da bi to potrdilo njuno ljubezen.
Ok, jaz se tudi želim 1x, ko bom pač našla ta pravega, poročiti. Vendar se meni te veliko poroke oz. gostije zdijo zapravljanje keša. Ne vem v čem je smisel, da povabiš 60 do 100 ljudi, porabiš tono keša in se zapufaš za par let zato, da se lahko en dan in eno noč je in pije.
Jaz si pa želim tako poroko: da gremo moja in njegova ožja familija (pač moji starši, sestra pa njen partner,pa babica in njegovi starši, sestre ali bratje in partnerji) + priči lepo na občino, pa v cerkev, da podpišemo papirje, pol pa v eno fajn gostilno nekaj dobrega pojest in spit, pol pa ali takoj na poročno potovanje (pa tem nora noč:))) ali pa npr. domov, si narediva penečo kopel, fajn muziko, pol pa ljubljenje celo noč-pač da je tista najina poročena noč samo najina in da si jo zapomniva za vedno! Ko se poročim z njim, se hočem tisto večer samo z njim ukvarjat, ne pa da imam ponoči še nasekane povabljene na grbi:))
Če bi nama imeli starši namen kaj prispevat, naj to dajo raje za najino poročno potovanje kot pa za jedačo in pijačo cele žlahte.
Hm, zdaj moram še samo enega ta pravega tipčka najt, ki si bo želel isto poroko kot jaz. Ker drugače bo safer:)

"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"

Mene zanima kje se na poroki lahko zaljubim v dekle ki mi je všeč .
Upam da se kakšni moški ki vidi punco v lepo obleki na poroki zaljubi pa tudi čeje zraven žena .
In če je moški nezen mu punca reče da bi se rada z njim poljubila na lice .
čE JU ŽENA VIDI KAKO SE MOŠKI IN DEKLE POLJULJTA je zelo slabe volje .
Vendar če jo vidi kakšni lustni fant gre k ženi ter jo prosi za polju ljubezni .

Mene zanima kako se lahko na poroki zaljubim v kakšno dekle ki mi je zelo všeč .
Sicer bil sem na neki poroki vendar poročila se je sestrična si cer celi dan sem gledal dva zelo lepi punci ki sta bile vesele .
No zvečer ko sta mi dale šopek sta me gledale v obraz .
Mislim ko je bil ples sem povabil čisto napačno dekle lahko bi prosil katero od njih .
Ko smo zjutraj prišli domov sta se mi smejali vendar vedel sem da sem prepozen .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close