poroka…
Poročila sva se na Bledu in Brezju. Jaz sem si zaradi nosečnosti dala obleko in ogrinjalo šivati. Po porodu jo je šivilja zožila in jo nosim še sedaj. Mož je imel novo srajco, kravato…oba čevlje. Prespala sva v predsedniškem apartmaju hotela Golf, zanj sva plačala ceno navadne nočitve z zajtrkom, kar je bilo darilo hotela. Poročila sva se sama s pričami. Naslednji dan smo domov naročili catering, ki je pripeljal kosilo, torto, narezke. Bilo nas je dvajset. Torej, če povzamem…oblačila, čevlji, prstani, pristojbine, hotel, catering, torta, šopek, naprsni šopki, darilca, vabila….vse skupaj je stalo natančno 1850 evrov. Aja, poročila pa sva se decembra 08.
Za naju najboljša možna rešitev, ker nobeden ne mara velikih fešt.
Brez zamere…samo kam pa si šla v ameriko, da si tko pocen ćez pršla?!?!
Ponavadi je tko, da vsak misli, da ne bo kupu nove obleke, pa jo… Prstana izbereš tista, ki ti padeta v oči in veš, da jih boš nosil/a dolgo časa..cena je ponavadi višja od predvidene…tud šopki niso tolk poceni…
Ker ne narediš klasične ohceti, se ti zdi navadno kosilo premalo, zato pelješ družbo na mal bol fensi kosilo… In na koncu sigurno znese okrog 2000-2500€…
Sem bla pred kratkim na eni taki poroki, ne vem, če nas je blo sploh dvajset. Nevesta in ženin niti novih oblek nista nabavljala, on je bil celo v kavbojkah, ona tud zlo vsakdanje oblečena – in vsi ostali tud, seveda. Po poroki smo šli na kosilo in to je blo to. Meni je blo zelo prijetno, brez nepotrebne noblese in ne vem kakšnih ceremonialov. Na trenutke je vse skup izpadlo celo zelo intimno, kar neka poroka s 100 svati in bendom in animatorji ne more bit.
No, strošek poroke sta bla prstana in šopek ter kosilo.
Pri kosilu je pa seveda možen velik razpon, glede na vrsto in lokacijo oštarije, hrano, ki si jo omisliš, pijačo … V kaki bolj domači oštariji prideš skoz tud z manj kot 30 evri.