Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Portal moj telemach

Portal moj telemach

a mogoče ve kdo kako je s tem, če so podjetja dolžna prikazovati stranki resnične podatke na teh portalih, ki jih imajo in lahko stranke preko njih kontrolirajo plačilo storitev itd.

Namreč telemach ima ta portal moj telemach, s katerim naj bi zagotavljal domnevno vse, pregledno in možnosti spremljanja za stranko. vendar ko se registriraš notri najdeš napačne in neresnične informacije, ki sploh ne držijo. Ni zavedenih tvojih plačil in posledično ti izkazujejo dolg, pa čeprav vse obveznosti sproti poravnavaš.
O tem sem jih obvestila, so rekli, da bodo popravili, pa še vedno vse nedotaknjeno in enako, napačno.

S pravnega vidika me namreč zanima kakšno veljavo imajo ti njihovi podatki na tem portalu – da me ne bi po poplačilu vseh obveznosti terjali za nek dolg, ki ga namišljeno izkazujejo na portalu, jaz pa vse redno poravnavam. Torej s pravnega vidika – koliko so dolžni zagotavljati istovetnost in resničnost informacij na teh portalih.

Sicer imam vsa dokazila o vplačili vse, in tudi točne datume plačil… samo bi kljub temu želela,da so evidence točne in vse realno prikazano kot je res, ker jim namreč ne zaupam, da si ne bi kasneje namislili nekega dolga.

Moj primer je tak,da vse redno poravnavam, tako mobilne storitve kot tudi napravo – telefon, ki ga odplačujem po mesecih že več kot leto in pol… za odplačati je ostalo še slabih 26 e – v obrokih…
oni pa meni na portalu izkazujejo dolg čez 100 e, v drugem specificiranem seznamu pa sicer je zavedenih nekaj vplačil, ampak tudi ne vsa, ki so dejansko plačana…
Kot rečeno popravijo ne in se izgovarjajo v klicnem centru, da pač je narobe, da ta portal in informacije tam sploh niso merodajne, ker da je lahko vse narobe… mislim, če ni merodajen in vedo, da je lahko napačno notri, se pa sprašujem zakaj ga sploh imajo.
Kot rečeno zaupam jim ravno ne, da se ne bodo po koncu odplačil začeli sklicevati na te napačne info iz portala in terjali neki dolg, ki ne obstaja, ker je vse sproti do valute redno poravnano.

Preveč pisala – nič vprašala

jasno sem vprašala in razložila zakaj me zanima, kakšen je moj primer.
če se tebi ne da brat, tudi ok.
Te nihče ne sili, da bereš…
Tako, se pa zdaj oglašaš in nič ne poveš z zvezi s temo.

Če si vse plačala in imaš vsa dokazila pol nimaš kaj za skrbet. Portal je verjetno bolj informativne narave, zato ni pravnih posledic. Bi pa bilo zelo dobro, če jih še enkrat obvestiš, da popravijo in boš imela pravilne informacije.

Hvala za odgovor. Obvestila sem jih že večkrat, pa vedno rečejo,da bodo popravili, stvar pa ostaja enaka.
S tem razlogom sem tudi spraševala, če ima lahko to kakšno pravno veljavo, ker kot zgleda od njihovega popravila na portalu ne bo nič.
plačano pa je vse ja in tudi vsa potrdila o plačilu imam shranjena.

Še nikoli nisem šla gledat tega na portalu Moj Telemach, ker vem, da imam vse plačano, že precej časa plačujem preko trajnega naloga, pred tem pa tudi nisem dosti zamujala s plačili. Zdajle sem šla preverit in meni ne izkazuje nič neplačanih računov. Pa tudi če bi, se zaradi tega ne bi vznemirjala, če bi vedela, da imam vse poravnano.

Meni sicer kaze da imam poravnane obveznosti ampak zneski ki jih placujem pa nisto isti kot so zavedeni na portalu. Ampak se ne sekiram, placujem vse preko spletne banke, tako da lahko vse dokazem.

New Report

Close