Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek portal za paciente

portal za paciente

Skušamo se prijavit v ta portal, a ne gre. Vedno je kaj narobe. Ima še kdo težave s tem?

Tudi. Po 5, 6x sem se skušala prijavit,vmes nekaj ne štima. Na telefon se ne oglašajo,jaz bom šla osebno tja (rabim en recept in eno napotnico podaljšat).

A to je Iris?

Kera beda, da moraš najprej na obisk h osebnemu zdravniku, da ti da kodo, da se lahko sploh registriraš. Zakaj???

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno369, 27.01.2023 ob 14:35

Kera beda, da moraš najprej na obisk h osebnemu zdravniku, da ti da kodo, da se lahko sploh registriraš. Zakaj???

Saj ti dr. ne da kode. Prijaviš se v ta zgornji portal in dobiš kodo po e-pošti. Menda je tako.

Več načinov prijave je. Jaz sem prebral na Googlu. Sedaj mi čisto nič več ni jasno.

Pomeni, da ne moreš do svojega zdravnika, če nimaš tega registriranega? E- maili ne gredo, telefoni tudi ne? Osebno ne smeš priti brez dogovora? Kmalu bo še veliko več ljudi brez osebnih zdravnikov. To bo pripomoglo, da se bo to zgodilo.

Sistem ne dela.  A je sploh kdaj delal?

Nikoli je ne bo.  Reforme. To se delajo sam norca.

Da je reševanje pomanjkanja zdravnikov odloženo, nekako mislijo zaključiti z ambulantami za neopredeljene. Upam, da ne, a tako žal kaže. Sklicujejo se na to, da so bili ljudje že prejšnja leta brez zdravnikov in da je to normalno. Naj jim nekdo pove, da ni normalno, da v Ljubljani noben zdravnik ne sprejema, v Domžalah sprejemajo samo, če si njihov občan. Ljubljančani so prisiljeni ostati v ambulantah za neopredeljene. 30.000 ljudi, ki niso iz občine v Ljubljani ima osebnega zdravnika v Ljubljani in odvzema prostor Ljubljančanom. Zakaj nekatere občine sprejemajo samo svoje občane, nekatere pa vse državljane Slovenije? To je očitno odvisno od župana občine ali so tisti župani, ki sprejemajo samo občane občine, katero imajo pod sabo, v prekršku?

fascinantno – in potem se ti zdravniki in medicinske sestre pritožujejo nad administracijo… a si sami postavljalo administrativne zadolžitve, ki od pacienta terjajo,da hodi k njim – joj kdo bi te ljudi razumel… in pol se pritožujejo na državo… joooj… pa država nima nič s tem sistemom sami so si ga postavili, si dali zadolžitev zaradi katere hočejo paciente v ambulanti…

a to je potem ta cvet vrhunske inteligence… saj so smešni no… kdo jih bo še resno jemal

Dobrodošli v “digitalizirani” Sloveniji. Vi imate očitno sedaj nek Iris. V Novi Gorici že dve leti nimamo mejlov, enostavno so ukinili. Uvedli so Gospodar zdravja. Si rabil 2 dni, da si se prijavil (ker so ti po 1 dnevu šele potrdili dostop). Vsakič, ko si se poskušal prijaviti (z uporabniškim imanom in geslom) , je težilo s kodo na telefon, nova naprava, varnost bla bla itd itd. Povrh vsega, se je ambulanta gladko izklopila (npr. ko ne delajo, pa še dostikrat vmes) in če ni naslovnika ne moreš poslati sporočila. Zdaj niti dostop z geslom ni več možen, ampak si moraš inštalirat Authenticator, tipo čitalec kod, potem ti na email pošljejo qr kodo, ki jo moraš s tem authenticatorjem prečitat, tako da jo poslikaš na monitorju računalnika. Ok, nisem glih računalniško nepismena, ampak že za svoj dostop bi imela probleme. Če hočemo narediti za očeta (si ne predstavljam, da kdo nad 80 to obvlada!), sploh ne vem, kako, ker je on in njegov telefon 20 km stran. Ne vem, no, al nas zajebavajo prav v glavo al, kaj?

Digitalizacija!!! Jeba v glavo.

Pozabila sem omeniti, da vse to počnemo, ker se nam na telefon NIHČE ne javi, pa lahko kličem 3 dni.

Ta #!&%@ IRIS portal za paciente ZD Ljubljana je narejen tako, da pacienti ne morejo pošiljati sporočil, če je zdravnik odsoten.

Moje (splošne) zdravnice kar naprej ni. Ne vem, kaj se dogaja, gre za mlajšo žensko, lahko da jo vsak teden za 2 ali tri dni pošiljajo kot zdravnico v kakšen dom ostarelih.

Res je ne pottebujem velikokrat, ampak po dolgem času sem bila zaradi posega poslana na bolniško – pa zanjo prek portala nisem mogla zaprositi, ker je bila zdravnica odsotna. Na telefon se mi nihče ni javil.

Po treh dneh je spet delala, odprla mi je bolniško – na, zdaj bi ji rada sporočila, da sem se vrnila na delo, da naj mi zaključi bolniško – in evo, spet je tri dni odsotna.

Tole res ničemur ni podobno.

Kdor si je zamislil to, da portal ni aktiven, ko je zdravnik odsoten, tega bi bilo treba pretepst. Obstajati bi morala mpžnost, da pacient zdravniku posreduje sporočilo, ta pa ga prebere, ko se vrne na delovno mesto.

Jonc nepr, 27.01.2023 ob 20:26

Dobrodošli v “digitalizirani” Sloveniji. Vi imate očitno sedaj nek Iris. V Novi Gorici že dve leti nimamo mejlov, enostavno so ukinili. Uvedli so Gospodar zdravja. Si rabil 2 dni, da si se prijavil (ker so ti po 1 dnevu šele potrdili dostop). Vsakič, ko si se poskušal prijaviti (z uporabniškim imanom in geslom) , je težilo s kodo na telefon, nova naprava, varnost bla bla itd itd. Povrh vsega, se je ambulanta gladko izklopila (npr. ko ne delajo, pa še dostikrat vmes) in če ni naslovnika ne moreš poslati sporočila. Zdaj niti dostop z geslom ni več možen, ampak si moraš inštalirat Authenticator, tipo čitalec kod, potem ti na email pošljejo qr kodo, ki jo moraš s tem authenticatorjem prečitat, tako da jo poslikaš na monitorju računalnika. Ok, nisem glih računalniško nepismena, ampak že za svoj dostop bi imela probleme. Če hočemo narediti za očeta (si ne predstavljam, da kdo nad 80 to obvlada!), sploh ne vem, kako, ker je on in njegov telefon 20 km stran. Ne vem, no, al nas zajebavajo prav v glavo al, kaj?

Pozabila sem omeniti, da vse to počnemo, ker se nam na telefon NIHČE ne javi, pa lahko kličem 3 dni.

ne gre za QR kodo, gre za Autentikator (APP), ki ti rola številke, ki jih vpišeš ob prijavi v sistem. Ni zakomplicirano, je res čist enostavno, samo pritisneš APP in ti avtentikator sam od sebe ponudi številko, ki jo vpišeš ob prijavi. To imajo vse kripto borze ipd. … banke pa ti recimo na SMS pošljejo to številko, da lahko vstopiš. to je 2F preverjanje, kdo si. Poglej si na YT kako ta autentikator dela.

drugač sem jaz delala registracijo za Gospodar zdravja v decembru in sem potrditev iz sistema dobila v dveh urah. Potem samo še izbereš svojega osebnega zdravnika in je stvar zaključena. Problem je za tiste, ki osebnega zdravnika nimajo.

Vsi bomo digitalizirani, nova oblika zdravljenja na daljavo. A bodo tudi pregledovali na daljavo? Kako bo to zgledalo? Imajo res luksuz, mislim, da pri takem načinu zdravljenja res ne morejo biti preobremenjeni in še pri praznih čakalnicah.

Bi moral vsak, če želi uporabljati SČ najprej opraviti test v Polju, da je primeren za pisanje tukaj.

Tudi nisem nek rač. frik, a osnovne stvari obvladam. Na ta Iris ne pridem. Prej bi prišla peš od doma do ZD ( imam dobre 3km). Pa ne potrdi enega, pa da kodo, ki jo vnesem in je nepravilna. Mož, se bolj spozna na računalniške zadeve, se je tudi matral. Na telefon se ne oglašajo. Ne vem, kaj bodo naredili, ko bom enostavno prišla tja in potrkala. Ne vem, kaj bi drugega lahko??

se ne da, 27.01.2023 ob 13:36

Skušamo se prijavit v ta portal, a ne gre. Vedno je kaj narobe. Ima še kdo težave s tem?

Mož je poslal sporočilo po mejlu, dobil je avtomatski odgovor, datuma za pregled ni dobil. Dva dni je čakal, da mu sporočijo datum za pregled. Večkrat je klical in se mu ni nihče oglasil po telefonu. Danes zjutraj je šel osebno, da je dobil datum za v  ponedeljek. Res, odlično smo napredovali v 21. stoletju.

Marelica995, 27.01.2023 ob 20:49

Ta #!&%@ IRIS portal za paciente ZD Ljubljana je narejen tako, da pacienti ne morejo pošiljati sporočil, če je zdravnik odsoten.

Moje (splošne) zdravnice kar naprej ni. Ne vem, kaj se dogaja, gre za mlajšo žensko, lahko da jo vsak teden za 2 ali tri dni pošiljajo kot zdravnico v kakšen dom ostarelih.

Res je ne pottebujem velikokrat, ampak po dolgem času sem bila zaradi posega poslana na bolniško – pa zanjo prek portala nisem mogla zaprositi, ker je bila zdravnica odsotna. Na telefon se mi nihče ni javil.

Po treh dneh je spet delala, odprla mi je bolniško – na, zdaj bi ji rada sporočila, da sem se vrnila na delo, da naj mi zaključi bolniško – in evo, spet je tri dni odsotna.

Tole res ničemur ni podobno.

Kdor si je zamislil to, da portal ni aktiven, ko je zdravnik odsoten, tega bi bilo treba pretepst. Obstajati bi morala mpžnost, da pacient zdravniku posreduje sporočilo, ta pa ga prebere, ko se vrne na delovno mesto.

problem je tudi to, ker ima vsak nek svoj rač. sistem in program… že zdavnaj je čas da se uvede ta digitalizacija za celo državo enako in bodo vsa pravila za vse enaka in bo tudi en točno določeni skrbnik

to da ne moreš sporočila poslat če zdravnika ni – je pa res največja neumnost, ki si jo je kdo izmislil…

Ja, noro!

Saj ste bili za Goloba in njegovo Emiljo Stojmenovo – ministr. za digitalizacijo. Tista njena usta so podobna luliki, ko lula skozi luknjico. Tudi sicer deluje kot neka bionična lutka…revež tsti, ki jo mora gledat pred sabo…pa so Makedonke drugače lepe punce…..

Ob pogledih po TV poročilih, ko vidim tiste čakalne vrste in ko vas berem tukaj mi prihaja na misel (pa čeprav sem politično usmerjen rahlo na desno, domovinsko) bolnišnica Franja. Si predstavljate, da bi borcu, borcem rekli, da naj kar gre v čakalno vrsto, bo čez 3, 6, 9, mesecev ali let na vrsti….

Tako da, še med drugo sv. vojno je bilo zdravstvo – UREJENO.

In zdravniki so se držali Hipokratove prisege!

Dovolj sem bral po ARHIVIH – tako italijanski kot tudi nemški vojaški zdravniki so na skrivaj zdravili partizane, pač SO SE ODZVALI na klic v stiski.

Še bolj hecen je bil nemški vojaški zakon, po katerem npr. ranjenega partizana niso smeli ustreliti prej, preden ga pozdravijo v svojih bolnišnicah (npr. preživele borce Pohorskega bataljona) ter mu sodijo.

Kjer Nemec, tam RED!

Vesel oče, ljubiteljski zgodovinar

Med čakanjem na zdr. usluge si lahko krajšate čas z (meni) zanimivim branjem, da boste vedeli, da je bilo zdravstvo do 9.5.1945 urejeno mnogo bolje…..:

https://www.dnevnik.si/1042912801

Njena hči Evgenija je imela 13 otrok (nesrečna številka), zadnji je bil Rado Hribar, katerega so ustrelili komunistični krvoloki – partizani, da so se lahko polastili grada Strmol in tovarne Šumi. Barabe!

Zunaj družine je bila Evgenija znana kot poštena zaposlovalka pa tudi kot dobrodelnica. Uslužbenkam, ki so rodile, je podarila opremo za otroka. Nekaterim, ki so se omožile in prenehale delati v tovarnah, je podarila pletilni stroj in jim pošiljala delo po naročilu, da so lahko doma kaj zaslužile in tako ohranjale vsaj delno neodvisnost. Vsako leto je z volnenimi nogavicami oskrbela eno moško in eno žensko sirotišnico. Za svoje delavce in delavke je plačevala tudi zdravstveno zavarovanje (preglede pri zdravniku in zdravila).

https://onaplus.delo.si/partnerstvo/druzba/evgenija-sumi-izjemna-slovenka-ki-je-vodila-tovarno-sladkarij-in-pomagala-revnim/

https://www.mladinska-knjiga.si/dobrezgodbe/beremo/spoznajte-tri-nepozabne-slovenke

https://www.metropolitan.si/scena/intervju-z-angeliko-hribar-vnukinjo-lastnikov-tovarn-sumi-in-pletenina/

Rojena je bila na samotni kmetiji nad Blagovico pri Lukovici. Starša sta bila Jernej Bartolomej Avbelj in Johana Ivana Avbelj, potomca rokovnjačev. Že mlada se je preselila v Ljubljano k teti Mariji, ki je bila poročena s krčmarjem v gostilni Figovec, kjer se je naučila kuhati.

Slaščičarja Franca Šumija je spoznala v Budimpešti, kjer je delala kot varuška. Leta 1875 sta se poročila in preselila v Ljubljano. Leto kasneje sta v središču Ljubljane, nasproti današnje Drame,  odprla slaščičarsko delavnico in trgovino. Izdelovala in prodajala sta različne sladke proizvode (bombone, slaščice, marmelade, kompote, malinovec, sladkorne figure, velikonočna jajčka), pa tudi sladkorne kroglice, ki so se uporabljale za homeopatsko zdravilo.

Življenje s Francem ni bilo lahko; varal jo je s služkinjami, zapravljal je denar za svoja potovanja, kjer se je ukvarjal s teozofijo in bil nasilen.

Zato je Josipina leta 1885, v času, ko so bile razveze na zahtevo žensk redke, vožila tožbo za razvezo. Ločitveni postopek je trajal tri leta, po tem pa je Josipina prevzela slaščičarsko delavnico, medtem ko je Franc odpotoval v tujino, kjer je tudi umrl. V naslednjih desetletjih je delavnico razširila in ustvarila uspešno tovarno sladkarij. Tovarna kanditov in slaščičarskih izdelkov Josipine Schumi v Ljubljani je bila odprta leta 1905.

Josipina Šumi je bila pionirka v več pogledih. Vlagala je v tehnično opremljenost delavnice in pozneje tovarne in kot prva na svetu začela proizvajati gumi bombone.

Umrla je leta 1917, tovarno pa je prevzela hčerka Evgenija, poročena Hribar.

Tovarna Šumi je najstarejša tovarna sladkih proizvodov v državah nekdanje Jugoslavije. Blagovna znamka Šumi živi še danes.

Viri[uredi | uredi kodo]

HRIBAR, Angelika. Strmolski graščak Rado Hribar in njegova rodbina. V: Kronika 2. Iz zgodovine gradu Strmol na Gorenjskem. 2006, letn. 54, št. 2, str. 213-232.

stara tetka, 27.01.2023 ob 23:12

Mož je poslal sporočilo po mejlu, dobil je avtomatski odgovor, datuma za pregled ni dobil. Dva dni je čakal, da mu sporočijo datum za pregled. Večkrat je klical in se mu ni nihče oglasil po telefonu. Danes zjutraj je šel osebno, da je dobil datum za v  ponedeljek. Res, odlično smo napredovali v 21. stoletju.

Torej, te vsaj ne naženejo. Moram iti v ponedeljek. Par stvari nujno rabim. Tudi jaz sem nazaj dobila avtomatski odgovor z navodili za prijavo, a mi ni šlo.

Mnja ocitno ma drzava denar da ga razmetava se v nepotrebno digitalizacijo… to avtomaticno tudi pomeni da bo mnogo starih ljudi, ki niso vesci teh zadev ali niti nimajo kompa pametnega telefona, ostalo brez zdravnika saj ne bodo prisli do njih.

Tole je totalna jeba, saj je uvedeno zgolj zato, da se resiji pacientov.. naloga zaradi katere so zdravniki je tako postala pase…

Razvadli so se, ao vidli kako je v koroni lustno denar vlect za nic dela.. ne bom pozabla, sama sem bila na urgenci, sama pred ambulanto v kateri je sestra po telefonu nekomu jamrala kako je zasuta z delom jaz pa cukasto gledam po prostoru ce so slucajno nevidni prisotni.. pa otroska urgenca prazna jaz pa kot budala klicala in si mislila da imajo guzco ker se ne oglasajo..

Ma bruka za zdravstvo, za drzavo, da se to dopusca!

Zartrose izven profila, 28.01.2023 ob 08:57

Mnja ocitno ma drzava denar da ga razmetava se v nepotrebno digitalizacijo… to avtomaticno tudi pomeni da bo mnogo starih ljudi, ki niso vesci teh zadev ali niti nimajo kompa pametnega telefona, ostalo brez zdravnika saj ne bodo prisli do njih.

Tole je totalna jeba, saj je uvedeno zgolj zato, da se resiji pacientov.. naloga zaradi katere so zdravniki je tako postala pase…

Razvadli so se, ao vidli kako je v koroni lustno denar vlect za nic dela.. ne bom pozabla, sama sem bila na urgenci, sama pred ambulanto v kateri je sestra po telefonu nekomu jamrala kako je zasuta z delom jaz pa cukasto gledam po prostoru ce so slucajno nevidni prisotni.. pa otroska urgenca prazna jaz pa kot budala klicala in si mislila da imajo guzco ker se ne oglasajo..

Ma bruka za zdravstvo, za drzavo, da se to dopusca!

Mene me je strah. Imam nek star rečunalnik doma, vešča ga nisem preveč. Si bom morala najt nekoga, ki mi bo stvar inštaliral in prišel vsakokrat, ko bom kaj rabila. Katastrofa! Žal, ne poznam takih ljudi. Me bo zdravnik sploh vzel, če se bom naročila ustno?

meje strah, 28.01.2023 ob 09:29

Mene me je strah. Imam nek star rečunalnik doma, vešča ga nisem preveč. Si bom morala najt nekoga, ki mi bo stvar inštaliral in prišel vsakokrat, ko bom kaj rabila. Katastrofa! Žal, ne poznam takih ljudi. Me bo zdravnik sploh vzel, če se bom naročila ustno?

Na portalu ZD piše, da telefonsko naročanje, naročanje stalnih receptov, napotnic je samo izjamoma. Nič, kaj , do kdaj. Kdo paše med izjeme?? Počasi bomo tako ostali brez zdravnikov, vsaj starejši bodo in tisti, ki nimajo računalnika, pametnega telefona, ali znanja to uporabljat. Ni to tako majhen %.

Ustno? Če ti bodo dvignili telefon. Pri nas, včasih dvignejo, včasih ne. Imajo točno določene ure,kdaj se lahko kliče t.j.kdaj dvigujejo.

New Report

Close