Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek portal za paciente

portal za paciente

Ali čez vikend in praznike ta Iris ne dala? Jaz se nikakor ne morem prijavit (že par dni), moj mož pa je že lep čas prijavljen. Poskusil je danes, da vidi, kako deluje. Javlja mu, da so napačne številke, kode itd.Ne more not. Kaj je to?!

Odgovor na objavo uporabnika
meje strah, 28.01.2023 ob 09:29

Zartrose izven profila, 28.01.2023 ob 08:57

Mnja ocitno ma drzava denar da ga razmetava se v nepotrebno digitalizacijo… to avtomaticno tudi pomeni da bo mnogo starih ljudi, ki niso vesci teh zadev ali niti nimajo kompa pametnega telefona, ostalo brez zdravnika saj ne bodo prisli do njih.

Tole je totalna jeba, saj je uvedeno zgolj zato, da se resiji pacientov.. naloga zaradi katere so zdravniki je tako postala pase…

Razvadli so se, ao vidli kako je v koroni lustno denar vlect za nic dela.. ne bom pozabla, sama sem bila na urgenci, sama pred ambulanto v kateri je sestra po telefonu nekomu jamrala kako je zasuta z delom jaz pa cukasto gledam po prostoru ce so slucajno nevidni prisotni.. pa otroska urgenca prazna jaz pa kot budala klicala in si mislila da imajo guzco ker se ne oglasajo..

Ma bruka za zdravstvo, za drzavo, da se to dopusca!

Mene me je strah. Imam nek star rečunalnik doma, vešča ga nisem preveč. Si bom morala najt nekoga, ki mi bo stvar inštaliral in prišel vsakokrat, ko bom kaj rabila. Katastrofa! Žal, ne poznam takih ljudi. Me bo zdravnik sploh vzel, če se bom naročila ustno?

odvisno katero platformo za naročanje vaš ZD uporablja, ampak za Gospodar zdravja (ki je zgleda da narejen na neki prastari tehnologiji) ne rabiš nobenega posebnega računalnika ….  zadeva se ne inštalera, se samo naredi registracija  z uporabniškim imenom in geslom (kot v e-mail) + autentikator, kjer dobiš številčno kodo za vstop v portal. Autentikator imaš lahko na telefonu (precej lažje), lahko pa tudi na PCu. Ko si 1x notri pa imaš dostop do zdravnika, pošiljaš in prejemaš lahko izvide itd .. Prijava pa je potrebna vsakič, ko greš v portal in vsakič rabiš tudi številčno kodo iz avtentikatorja na telefonu, kot dostop do banke.

Problem je, ker nikjer ni objavljen nek video prikaz, kako točno si ljudje to lahko naredijo sami … pa zgleda različne ustanove uporabljajo različne portale. Upam da bodo v tej novi zdravstvenin reorganizaciji to poenotili. Moja starša sta oba 70+, pa vse te APP uporabljata brez problema, samo jim pač prej pokažemo kako in marsikaj si zapišeta in gre.

skz, 28.01.2023 ob 10:51

odvisno katero platformo za naročanje vaš ZD uporablja, ampak za Gospodar zdravja (ki je zgleda da narejen na neki prastari tehnologiji) ne rabiš nobenega posebnega računalnika ….  zadeva se ne inštalera, se samo naredi registracija  z uporabniškim imenom in geslom (kot v e-mail) + autentikator, kjer dobiš številčno kodo za vstop v portal. Autentikator imaš lahko na telefonu (precej lažje), lahko pa tudi na PCu. Ko si 1x notri pa imaš dostop do zdravnika, pošiljaš in prejemaš lahko izvide itd .. Prijava pa je potrebna vsakič, ko greš v portal in vsakič rabiš tudi številčno kodo iz avtentikatorja na telefonu, kot dostop do banke.

Problem je, ker nikjer ni objavljen nek video prikaz, kako točno si ljudje to lahko naredijo sami … pa zgleda različne ustanove uporabljajo različne portale. Upam da bodo v tej novi zdravstvenin reorganizaciji to poenotili. Moja starša sta oba 70+, pa vse te APP uporabljata brez problema, samo jim pač prej pokažemo kako in marsikaj si zapišeta in gre.

Gospodar zdravja se ne uporablja za komunikacijo z osebnim zdravnikom. Tako jaz razumem. Za to je treba biti registriran na Irisu.  Res je, da nihče (skoraj) natančno ne ve, kako in kaj. Če bi se to masovno vedelo, bi tukaj gor vsaj par ljudi napisalo. Jaz bom telefonsko še naprej. Če pa se ne bodo javljai, grem osebno do ambulante in vprašam, naročim, kar rabim. Upam samo, da me ne bodo odslovili !

Ja saj, sploh ne pomislijo na posledice.. boli njih za ljudi, oni bi samo lagodje brez dela in pa odlicno placo.

gospodar zdravja, 28.01.2023 ob 11:23

Gospodar zdravja se ne uporablja za komunikacijo z osebnim zdravnikom. Tako jaz razumem. Za to je treba biti registriran na Irisu.  Res je, da nihče (skoraj) natančno ne ve, kako in kaj. Če bi se to masovno vedelo, bi tukaj gor vsaj par ljudi napisalo. Jaz bom telefonsko še naprej. Če pa se ne bodo javljai, grem osebno do ambulante in vprašam, naročim, kar rabim. Upam samo, da me ne bodo odslovili !

Seveda se uporablja za komunikacijo z zdravnikom. Za kaj drugega bi se pa to uporabljalo? Jaz preko tega portala komuniciram s svojo zdravnico, enako vsi moji … je precej enostavneje kot da čakam na telefonu … sporočilo lahko napišem kadarkoli in zelo hitro dobim odgovor.

tole piše na spletni strani moje zdravnice: Email za naročanje Elektronska komunikacija poteka preko aplikacije Gospodar zdravja.

V našem ZD IRISa ne uporabljajo, predvidevam da je to sorodna aplikacija. Ali uporabljaš eno ali drugo, ne obeh skupaj. Naj vas ne bo strah uporabit nekaj novega.

Tudi jaz obupavam na tem portalu, saj ne morem poslat sporočila, da bi se vsaj narocil na pregled. Po telefonu prej papeža dobiš, če pa se že javijo, je odziv na drugi strani linije tako živčen, da vsi simptomi minejo..

Najtežje je zdraviti zdravnike.

ne bit budala pa nehi širit misinformacije, js skos naročam zdravila in komuniciram z zdravnico preko tam, super zadeva. sam me razpizdi k take budale kot si ti pišejo kr neki k jim pride na pamet k nimajo POJMA. treba je kdaj možgane vklopit da shajaš z moderno družbo

New Report

Close