Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Portugalska

Portugalska

Tisti, ki ste že bili na Portugalskem. Kaj je vredno ogleda (poleg Lizbone seveda)? Na voljo bom imela 8 dni, potujem začetek oktobra. Vesela bom prav vsakega namiga 🙂 Hvala že vnaprej!

En cel dan si vzami za Sintro, je blizu Lizbone, tja vozi vlak. Mene je impresionirala, še posebno posestvo Quinta de Regaleira, imaš pa tam cel kup palač, naravnih lepot.. Malo naprej je Cabo de Roca. V Lizboni: Oceanarij je najboljši kar sem jih videla (do sedaj), res priporočam ogled, drugače pa “potikanje” po Lizboni in boš sproti videla…fuuuul je lepo. Meni je bilo žal, da si nisva več ogledala, saj sva si Lizbono prišparala za konec poti po Portugalski in sem jaz bila že tako utrujena – prav uničena, da sem zadnje 3 dni praktično prespala..

Mandarina tree ti je že dobro predlagala, v Lizboni bi jaz dodala še vožnjo s travajem. Meni sta pa bila na Portugalskem najbolj všeč pokrajina Algarve – krasne majhne vasice in peščene plaže obdane s klifi (mi smo se aprila kopali) in Porto, ki mi je bil še bolj všeč kot Lizbona. Pa v slaščičarnah, ki so na vsakem vogalu, probaj slastni Pastel de Nata. 🙂

Ja, paštel nata! Kak sem lahko to pozabila, pa vsak dan sem jih 5 pojedla zraven najboljše kave :))

Porto je bil tudi meni bolj všeč, je pa čisto drugače kot Lizbona. Mogoče res lahko skočiš še gor za 2, 3 dni. Hitri vlak vozi ene 3 ure, stane pa 30€.

Lepa hvala obema! Midva vsekakor bova rentala avto na letališču v Lizboni, da si lahko ogledava čimveč. Ali kdo od vaju lahko priporoči kakšno dobro (beri ugodno 🙂 rent-a-car firmo? Sicer seveda grem googlat 🙂

Midva nikoli ne najameva avta, sploh ne vem zakaj ne…vsedeva se v goopti in se pustiva vozit 😉
Drugače imajo vlake zelo dobre, tudi avtobuse. V Portu pa sva imela ves čas najeti kolesi, je bilo zelo poceni in prikladno, Lizbona pa se mi sploh ni zdela prmerna za kolo. Obe mesti imata tudi fantastičen in lep metro.

Za rent-a-car ne bi vedela. Mi smo šli s svojim avtom. 🙂
Če bosta uspela priti do Algarve, sta Praia de Marinha in jama Benagil top!

New Report

Close