Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Poseg na kmetijskem zemljišču

Poseg na kmetijskem zemljišču

Spoštovani!

Posedujem hektar kmetijskega zemljišča, ki je doslej bi njiva. Z vsakoletnim ustnim dogovorom je imel to v najemu kmet, ki mi je plačal nekaj malega najemnine (tolko kot je KD). Že predlansko leto je brez moje vednosti zasejal njivo in mi šele nato povedal. Za tisto leto sva se potem dogovorila, da pač še požanje, potem pa ne bom več dala v najem. V decembru me je klical in sem rekla, da se slišiva drugič, če bom dala v najem. Sedaj pa sem slučajno ugotovila, da je na njivi delal poseg in njivo spremenil v travnik in to brez mojega soglasja!, da lahko karkoli dela na tej zemlji! Poleg tega je z plugom prevrnil nekatere mejnike, ki zdaj štrlijo iz zemlje in se bojim, da so tudi premaknjeni.
Prosim povejte kaj naj storim, kako naj postopam? Hvala.

Spoštovani,

predlagamo vam, da vložite tožbo zaradi motenja posesti.

Tožba zaradi motenja posesti se vloži v zakonsko določenem roku, to je v 30 dneh od dneva, ko je posestnik zvedel za nastalo motenje in storilca, najpozneje pa v 1 letu, ko je motenje nastalo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close