Najdi forum

pošiljanje file-ov

Imam en praktičen problem in sicer pošiljanje dokumentov v Open Officeu (org Writer). Ne rata, pa ne rata, oziroma naslovnik jih ne more odpreti, poskušala sem na vse načine (Word Pad pa ni problem).
Hvala!

Živjo!

Problem je v tem, da ima Writer v OpenOffice po privzeti nastavitvi drugačen tip
zapisa, kot npr. Word.
Ti če želiš, da prejemnik, ki nima OpenOffice instaliran na svojem računalu,
da lahko odpre datoteko, jo moraš shraniti v nekem standardnem formatu,
npr. DOC ali še bolj RTF.
Potem bo pa šlo.

lp

Ej, bom probala, hvala.

Ne znam shranjevati v nekem drugem formatu, te opcije sploh ne najdem. Sem poskusila vse živo.

Povej najprej v katerem programu pišeš besedilo,
in ali si poizkusila opcijo Shrani kot (Save As) pa si spodaj izbereš
drugi tip, npr. Microsoft Word 97

lp

V OpenOffice.org 1.0.2, shranjujem pa z opcijo Save as.

Ja in si spodaj izberi kot kakšen tip datoteke naj bo dokument shranjen.

Tukaj sem pripravil link, z primerom..

lp

Ja, na tak način shranjujem (sicer imam angleško verzijo, ampak točno tako naredim).

Hmm in zakaj potem tvoji prejemniki ne bi mogli dobiti oz. odpreti
priponke ???

lp

Ne vem, meni ni jasno.

Bi še jaz pristavil piskerček z vprašanjem: vsakih nekaj minut mi kdo pošlje kakšno ultrahumano, ultra smešno ali ultra poduhovljeno sporočilo v formatu pps.
oK, vem, proti temu ne morem nič, ampak če se odločim, da jih ne vržem v smeti ampak pogledam imam majhne probleme.
Ozadje: Office XP sem deinštaliral, tako da imam samo še OpenOffice.org
Probljem: priponko s pps mi neče odpret samo od sebe.
Zgodba: ja, sem šel v nastavitve in naročil winsem, da mi pps odpirajo zgolj in samo z OpenOffice.org1.0.1\program\oooimpress.exe
Dodatek: če potem priponko presnamem na disk in jo odprem z impresom pa se mi ne začne diaprojekcija ampak urejevalnik diapozitivov, kar je katastrofa, saj takoj vidim, kako se bo vic končal.
Kakšen nasvet?

1. Kupi MS Office :)))
2. Namesti brezplačni pregledovalnik za PP datoteke :)))
3. ……..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close