Pošiljanje in prodaja po povzetju
Ti povem, da se ne splača, razen če osebi 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaupaš, da bo dvignila paket.
Na pošti ti dajo izpolnit obrazec, tam lahko kupiš tudi embalažo, celo poštnino lahko “obesiš” kupcu. Vendar če kupec pošiljke ne dvigne, pride nazaj k tebi in ti plačaš dvojno poštnino. Ker gre za dodatno storitev, se pri poštnini obračuna še ddv, zato je poštnina višja kot pri običajnih pošiljkah.
Škatlo oz. embalažo lahko kupiš na pošti. Lahko pa zapakiraš v bilokakšno škatlo, če jo imaš doma. Če je kaj nelomljivega lahko daš tudi v vrečko in fajn prelepiš.
Na pošti izpolneš obrazec, napišeš odkupno ceno in to je vse. Ko bo prejemnik pošto prevzel bo poštar tebi prinesel denar. No dobila boš nekaj manj saj je poštnina na ta način kar visoka.
Pa še opozorilo, če gre za internetno prodajo. Obstaja tudi možnost, da prejemnik paketa ne prevzame in se vrne nazaj k tebi. V tem primeru ti bo pošta zaračunala še eno dodatno poštnino.
Jaz sem na ta način poslala samo 1x. V štartu sem jaz plačala vso poštnino, potem pa je ob prevzemu paketa kupec plačal kupnino + poštnino in sem potem jaz dobila nakaznico s katero sem na svoji pošti dvignila denar (kupnino + poštnino). Samo vam povem, da je to s kupčevega stališča kar drag nakup, ker poštnina ni zanemarljiva + plačati je potrebo še nakaznico, ki tudi ni zastonj. Če imate možnost in če osebi zaupate je bolje, da vam le-ta nakaže znesek s poštnino vred na vaš TR, vi pa ji pošljete kar navadni paket, bo najceneje. O ceni poštnine pa se lahko pozanimate na vaši pošti (prosite za navadni paket, to je najceneje, je pa res, da ne boste dobili nobenega potrdila, da ste paket oddali).