Posiljena prijateljica?
Se strinjam s soncem. Odkrit pogovor, pa zamera gor ali dol, tako ne gre več naprej. Ma ne vem no, če jaz predlagam prijateljici, da se dobiva pa reče da ne more, pač ne more. Ne sprašujem zakaj, se pač zmeniva za drugič.
Pa ne moreš skoz pri njej viset, pa še jest tam….
Kaj od moža ne dobi nobene pozornosti, da skoz teb teži?
Srečaj se s prijateljico in ji povej svoj položaj. Predlagaj, da se dobita dvakrat na teden in si kar nekako določita dneve v tednu, da ne bo spet nesporazuma. NI kaj, situacijo moraš rešiti, drugače se boš prijatejice prehitro naveličala. To ji povej obzirno, in ni hudič, če te ne bo razumela. Omeni pa ji tudi, da petek, sobota in nedelja so sveti dnevi za družino in, da se takrat nikakor ne moreta dobivati. Če je prijateljica razumna bo hitro razumela za kaj gre in te pustila na miru.
lp
Me je kar stisnilo, ko sem prebrala naslov teme… ok, na srečo ni ustrezen. Ne me takole strašit, ženska!
Vsiljivi prijateljic” pa pač povej direktno, da nimaš toliko časa — če je kolikor toliko razumna, bo razumela, drugače pa niti ni tvoja prijateljica. Tudi moja prijateljica je imela svoje čase preveč časa, jaz pa žal ne in sva se vseeno lepo uskladiti. Samo odkrito se je treba pogovoriti.
Mislim, da ti preostane samo odkrita beseda. Dvakrat na teden? Meni se še to zdi čisto preveč (če gledam sebe in si predstavljam, da bi se s katero od kolegic dobili dvakrat na teden, mislim, da nama ne bi zneslo, pa če bi imele še tako dober namen). Tudi te nima kaj zasliševat in kot si že sama opazila, ti laži niso popolnoma nič pomagale.
Druga možnost je, da stisneš zobe, dokler ne gre nazaj v službo.
Moram pa reči, da se mi zdi rahlo nezrela, take finte so v osnovni šoli, a niso?
No, sem spremenila naslov teme:)
Ja, taki ljudje, jaz jih imenujem davitelji, res obstajajo, In lepijo se ravno na take, ki ne zanjo brez slabe vesti reči ne, kadar je potrebno reči ne. Pač, kot so ti že svetovale: povej ji, da imaš veliko drugih obveznosti v življenju in da se tako pogosto, kot si ona želi, z njo ne moreš dobivati. In da te njen način zasliševanja moti in ti ni sprejemljiv. Jaz osebno se ne bi vezala z njo za kak določen dan ali dva v tednu. Kdo pa sploh je, da bi ji bila ti vnaprej dolžna kaj takega obljubiti? Povej ji, da si se pripravljena dobiti z njo takrat, ko bosta obe imeli čas in željo. Ker to oboje je potrebno. Tako čas kot tudi želja. Tudi tvoja, ne samo njena-tega predvsem ti ne smeš pozabiti. Ko te bo naslednjič poklicala, recimo danes, se z njo zmeni, da se slišita drug teden v ponedeljek dopoldan in se zmenita, kdaj v naslednjem tednu bosta obe pripravljeni za kak sprehod. Medtem pa naj te pusti živeti. In naj si uredi svoje življenje. Pa sploh se ne zapletaj z njo v razna zasliševanja in pregovarjanja in igranja na čustveno noto in na užaljenost. Bodi mirna in odločno zastopaj svoje interese – brez debate. Svoje probleme naj rešuje sama ali s svojim možem (kot je razumeti, jih imata veliko, samo lotita se jih ne).
Bodi trdna, tu gre zate, ne zanjo. Naj te ljudje ne čustveno ne izsiljujejo. Če pa te poskušajo, pa vedi, da ti je lažje brez takih ‘prijateljev’ kot pa z njimi.