Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti poškodba pri delu- firma nima zavarovanja za nezgodo

poškodba pri delu- firma nima zavarovanja za nezgodo

Pozdravljeni!
zanima me kako je z poškodbo pri delu -poškodba odrezalo tri prste na žagi-vklop žage druge osebe
kako do odškodnine ,kakšni so stroški tožbe ,ali so mojo stroški tožbe -praksa ?
postal invalid 3.kategorije, zdaj ko sem hotel dat odškodniski zahtevek mi firma odgovori da nimajo zavarovanih delavcev kaj storiti naprej…lahko tožim firmo za nezgodo in kaki so stroški če jih moram sam nosit za vložiti tožbo?kaka je praksa?

Pozdravljeni,

iz vašega opisa dogodka je videti, da je podjetje odgovorno za škodo, ki vam je nastala. Da bi to lahko trdil z gotovostjo, je potreben izredno natančen opis škodnega dogodka.

Kljub temu, da podjetje nima zavarovanih delavcev, lahko od podejtja uveljavljate plačilo odškodnine.

Vložiti je potrebno odškodninski zahtevek. Če na podlagi tega rešitev ni mogoča, je potrebno vložiti tožbo.

Višina stroškov je odvisna od dogovora. Lahko se plačujejo sproti, ali se dogovorijo v odstotku od v postopku pridobljene vrednosti. Višina sodne takse je odvisna od višine zahtevka. Če so za to podani pogoji, je možno predlagati oprostitev plačila sodnih taks.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close