Poskusno delo, vendar pogodba za določen čas
Pozdravljeni,
Na razgovoru za delovno mesto so dejali, da gre za delovno mesto za nedoločen čas, vendar bo 3 mesečna poskusna doba. Povedali so tudi, da bo med poskusno dobo plača manjša.
Po razgovoru so me obvestili, da sem službo dobila in sicer za določen čas 3 mesecev.
Zanima me, kakšne so prednosti za delodajalca v tem primeru da je poskusno delo na pogodbi za določen čas? Predvidevam da zato, da je plača v tem času lahko nižja (vendar se da to verjetno tudi dopisati na pogodbi za nedoločen čas?), ali da ne potrebuje odpreti javnega razpisa?
Ali sem v tem primeru lahko jaz oškodovana oz. na kaj naj bom pozorna pri podpisu pogodbe?
Hvala in lep dan.
Pogodbo za določen čas so ti dali zato, da se te lahko brez problema znebijo po treh mesecih, če jim ne boš všeč. Pri poskusnem delu je pa to malce bolj komplicirano, zato so raje dali pogodbo za določen čas, kot pa pogodbo za nedoločen čas s poskusnim delom.
Lahko jih vprašaš zakaj so zdaj spremenjeni pogoji, če je na razgovoru drugač povedano….
Poskusna doba: odpoved če delavec ne prestane poskusne ni tako zakomplicirana. Mora bit vse pisno in dokazljivo….sm v tem je hec. Npr. da neko nalogo nisi izpolnila v roku / pravilno. Ne da se jim pač z ljudmi ukvarjat in samo v tem je problem. Obenem pa to pove tudi kakšen kolektiv je to…
Del o plači sem nenamerno spregledala….
To, da v poskusni dobi dajo manjšo plačo jasno pove da manipulirajo z ljudmi. VS. Objavijo del. mesto z dobro plačo, nato pod pretvezo zaposlijo nekoga – seveda mu dajo manj plače, po 3 mesecih povedo da ni dovolj dober in stvar ponovijo z naslednjim klovnom…..
Jaz bi se na zavodu za zaposlovanje še pozanimala o tej firmi pa o zakonitosti njihovega ravnanja…
Forum je zaprt za komentiranje.