Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style posledice bolezni hranjenja

posledice bolezni hranjenja

Sem 20 let stara bodoča mamica.Moje težave s hranjenjem so se začele že v osnovni šoli,saj sem z 13.leti začela bruhati hrano.Bila sem precej močna(60 kg-164cm) in sem zaradi zbadanja drugih otrok padala v vse globljo depresijo.Moja teža se do prihoda v srednjo šolo ni bistveno spremenila,vendar je sovraštvo do mojega telesa vse bolj rastlo.V 1.letniku sem začela bistveno zmanjševati obroke,na sobnem kolesu sem presedela 6 ur na dan.Včasih sem bila toliko preutrujena,da nisem imela moči priti do šole.Postopoma so se moji obroki zmanjšali na nulo,če pa sem že kaj pojedla sem le to izbruhala.V kratkem času sem shujšala na 43 kg,kar so opazili moji starši.Napotili so me psihijatrinji,ki je povedala da imam anoreksijo in bulimijo.Zdravila sem se v Mostah.Jemala sem Prozac,Dormicum ter kasneje Apaurin.Od tega so tri leta,zdravila ne jemljem več vendar moja teža še vedno niha,moje telo je še grše kot prej.Na njem so posledice spremembe teže,strije skoraj po celem telesu ter celulit kamor koli pogledam.Sedaj sem noseča polnih 6 mesecev in sem se zredila za 10kg,sedaj tehtam 73kg.Zaradi svojega telesa sem depresivna,moj fant me še zdaj ni videl nago na svetlobi,tudi na morje nikoli ne hodim.Rada bi samo vedela ali bo moje telo sploh kdaj še lepo,ali je možno vse to odpraviti.Po porodu sem pripravljena vse narediti samo da mi bo vsaj enkrat v življenju moje telo všeč.Nočem da mi to ovira sreče z mojo bodočo družino.

Hvala na odgovoru.

Težko svetujem, ker z anoreksijo in bulimijo nimam izkušenj. Po porodu sem sama prišla na svojo idealno težo in postavo (pač tako kot lahko sploh imam pri moji gradnji postave) z pravilno prehrano in pa hodila sem na body wraping – delni (to je do pasu) z limfno drenažo ter poleg tega tudi na slim up (to je utrjevanje mišic). Sama sem bila z rezultatom zelo zadovoljna, razlika pred in po terapiji je bila očitna tako v kg kot v izgledu postave. Tu zares izgubiš cm in pri slim up-u tudi nekaj mišic. Letos sem poskusila tudi z ultrazvokom (celulit), vendar moram reči, da mi ni kaj veliko pomagal. Bolj sama limfna drenaža. Pa veliko sreče ob svoji novi bodoči družinici. Polagam pa ti na srce – imej se rada taka kot si. Sigurno te imajo tako radi tudi drugi.

Marjana, tvoje telo bo lepo, če ga boš vzljubila. Če ga boš stradala in sovražila, se ti bo odzvalo kot neljubljeno!

New Report

Close