Poslovanje z GB bo Brexitu
Pozdravljeni,
Imam odprt normiran SP, ki ne presega letno 50,000€ (popoldanski).
od lani poslujem z firmo iz Anglije (storitve – programiranje, tudi tukaj nisem presegel 25,000 GBP kolikor je njihova omejitev), za namene tega sem postal atipični DDV zavezanec (mesečno oddajam poročilo in rekapitulacijsko poročilo). Zdaj z naslednjim mescem se seveda Velika Britanija smatra kot tretja država, in ne bom moral več izdajati računov brez davka z to “direktivo 287”.
Firma s katero sodelujem ima pa še pdodružnico v Švici, in me samo zanima, če so sploh kakšne razlike, ker kolikor berem je v tem primeru švica enako tretja država (omejitev 100,000 CHF na leto da moraš postati pri njih zavezanec).
Na internetu je ogromno informacij, zato me samo zanima če mi lahko potrdite kaj moram napisati na račun (brez davka), ko izdam račun kot atipični DDV zavezanec v GB ali Švico, ter če se mogoče bolj splača izdajati račune v Švico kot Anglije, ali zaradi brexita ni več razlike?
Če potrebujete več informacij in mi lahko svetujete mi prosim napišete in sem seveda pripravljen plačati za nadaljno svetovanje.
Hvala in lp
Forum je zaprt za komentiranje.