poslovna darila – vaša mnenja
Sprašujem tiste, ki v službi prejemate od poslovnih partnerjev novoletna darila. S čim ste bili najbolj zadovoljni? Kaj je bilo tisto darilo, da ste rekli, vauuu, poglej, tole je pa res dobro darilo.
Letos sem namreč zaenkrat še brez ideje, čas pa teče. Rada bi, da bi bilo darilo uporabno, da ni neka brezvezna stvar, ki jo nekam odložiš in potem enkrat podariš za dobitke na srečolovu.
Zdajle mi je na misel prišel MED. Kako bi se zdelo vam, če bi dobili za darilo liter medu?
Ja ampak kak poseben, bolje pol lita pa z suhim sadjem ali satjem.
Naše podjetje bo letos podarjalo ze palice za hojo.
Recimo vedno so veseli kakšnih polo majic (kvalitetnih)
Morda kaj iz Ahata – recimo obeski za ključe s temi poldragimi kamni, ki ima vsak (recimo da) nekakšno moč.
Lani smo valda (vrjetno so vsi) podelili takšne zelo liče denarnice za E.
Pa tako dalje, to sem se sedaj spomnila.
Uf, pri nas se tega kar nabere, tako pri meni, kot pri možu.
Delava pa v različnih branžah in je zanimivo, kako različna darila dobivava.
Je pa definitivno tred daril, ki se lahko uporabijo oz. porabijo in niso praholovci.
Med je meni OK, če priložiš zraven še kakšno posodico ali pa tisti žličko v obliki panja lepo zaokrožiš darilo.
Drugače pa je zelo popularna zadnje čase čokolada, različne plemenite vrste ali pa ročno narejene praline.
Drugače pa so zelo luštni tudi eni pekači, ki jih dela Eti Svit, taki manjši za kruh s SLovenskimi motivi. Mislim, da so dobili tudi neko nagrado za najturistični spominek.
Podarjali smo že vse mogoče, od dežnikov, kapic, šalov pa do koledarjev, svinčnikov, vžigalnikov, medu s suhim sadjem, malih sirov… Več ali manj je vse uporabno, pa vendar zadnja leta nabavimo le še nekaj vžgalnikov in svinčnikov. Denar za poslovna darila pa nakažemo v dobrodelne namene in to napišemo v voščilnice, ki jih pošljemo poslovnim patrnerjem. Se mi zdi dosti bolj koristno porabljen denar.
Uf, težko je opisat, ponavadi jih prodajajo kar tam kjer prodajajo med.
Je pa taka lesena palčka, na koncu se odebeli in je narezana.
No tole sem našla na netu,
Drugače pa razne palice, gamaše, termoske … Vse to smo dobili tudi pri nas. Pa zelo malo rabimo, termosko še, gamaše občasno, palic pa sploh ne.
Majice se pa meni tudi ne zdi ravno primerne za novo leto. Ker eno je promocijski material, drugo so pa poslovna darila. To ni isto!
Zanimivo. Ampak, če pomislim, dobim na vseh darilih ali odtisnjen, ali vezan logo. Se pravi: na brisačah je vezan logo, na majicah tisk ali vezenje, na dežnikih tisk…
Sama delam tako: na kovinsko floharco smo dali h ključavničarju vgravirat naše tri črke iz naziva podjetja. Bilo je skoraj nevidno.
Pri medu pa sem mislila vse lepo lično zavit, zraven pa stiskat na lepenki nekaj v smislu “Srečno od tega in tega podjetja”
Kaj pa meniš na to, da bi ženskam dajala med, moškim pa medico?
Zanimivo. Ampak, če pomislim, dobim na vseh darilih ali odtisnjen, ali vezan logo. Se pravi: na brisačah je vezan logo, na majicah tisk ali vezenje, na dežnikih tisk…
Sama delam tako: na kovinsko floharco smo dali h ključavničarju vgravirat naše tri črke iz naziva podjetja. Bilo je skoraj nevidno.
Pri medu pa sem mislila vse lepo lično zavit, zraven pa stiskat na lepenki nekaj v smislu “Srečno od tega in tega podjetja”
Kaj pa meniš na to, da bi ženskam dajala med, moškim pa medico?[/quote]
Mislim, da je že ena pred mano napisala, da poslovna in promocijska darila niso isto.
Brisače, majice, dežniki z logotipi, to so promocijska darila. Nekomu nekaj daš, gor daš svoj logo in on z nošnjo tega izdelka dela tebi reklamo oz. promocijo.
Poslovna darila pa so nekaj drugega. Med je meni čisto OK in ne bi dajala medice.
Z veseljem uporabljeno in porabljeno:
– košara dobrin ( sušnine, sir, domače vložnine – jasno, slovensko)
– posebna svetilka Maglite ( je v avtu v žepu voznikovega sedeža)
– res dobro oljčno olje ( ne grenko in ne trpko, butičnih serij iz slovenske Istre)
– izdelki Piranske Soline
-USB ključki, takšni in drugačni – tega ni nikoli preveč.
– nepremočljiva vetrovka/windstopper jakna, ki jo zložiš na minimalno velikost, pa je lahko vedno v avtu, za na pot v najmanjšem žepu
– kvaliteten dežnik ( vedno prav pride)
– vglavnik , polnjen z luščinami
– nahrbtnik/bisaga iz lanu -pralen v stroju
– ker je čas ekologije in bannanja plastičnih vrečk – natisnite si platnene vrečk z logotipom firmee, pa jih delite poslovnim strankam ( za v trgovino za nakupe ) morajo bit pa pralne v stroju.
No, pri medu je pametno, da če že, potem raje kakšnega posebnega in bolj “zdravilnega”: lipov, kostanjev – pa obvezno brez dodanih oreščkov, suhehga sadnja, alkohola ipd. Ker s tistim si nimaš kaj pomagat, sploh če si alergik na oreščke
Enakoje s temi čokoladami. Raje si dajte kot firma za darilo naredit kakšne dobre praline, pa samo par kosov v škatlico , kot pa tiste plahte čokolad s sušenim liofiliziranimi dodatki – to je mimo.
Se zelo strinjam z vsem, kar si naštela.
Košarice z delikatesami so pri nas vedno dobrodošle, jih pač pojemo, pa vedno dobimo res dobre stvari.
Powerbank in flaške gredo tudi v promet.
USB ključki tudi, samo ne tisti minimalni!
Čokolade nizke kvalitete gredo pri nas v piškote ali v smeti, ko jim rok uporabe že 2x poteče. Raje kakšne dobre praline ali manjša čokolada solidne kvalitete.
Medu smo tudi vedno veseli, a ne tistega z dodatki, ampak čisti med, sicer akacijev ali lipov in gozdni recimo so boljši, ampak tudi cvetlični se porabi.
Marmelade smo tudi že dobili, majhna pakiranja, okusi pa posebni.
Za olivno lje sem hvaležna vsem, ki ga podarjajo!
Prav tako za izdelke Piranskih solin!
Platnenih vrečk imamo zelo veliko, so pa večinoma pol manjše od recimo plastičnih vrečk v trgovinah. Saj ni treba, da je iste velikosti, lahko je tudi malo manjša, ampak tiste pol anjše so skoraj neuporabne. Zdaj so fajn platnene vrečke, ki se zložijo za v torbico, te so sploh super.
Aja, dobili smo tudi že grelnik vode in kuhinjsko tehtnico z logotom firme, pa predpasnik in ogromno kuharsko rokavico, to so tudi uporabne zadeve.
Mož je 1x od Japoncev dobil en steklen obtežilnik za papir, kao ročno delo, kolikor sem razumela, zgleda pa kot neka skulptura, no, ta zadeva je našla mesto na polici, ker res fajn zgleda, prav nekaj posebnega je.
Vem, da je tema stara, a prihaja čas, ko bodo firme nabavljale poslovna darila in morda komu prav pride kakšna ideja.