Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek poslovne sekretarke, tajnice, kakšne plače imate?

poslovne sekretarke, tajnice, kakšne plače imate?

koliko imate neto, kakšen je vaš delovnik, delate v zasebnem ali javnem sektorju, koliko imate delovne dobr, kakšna je vaša izobrazba

moja plača je neto 850€ (za malico dobim še 4€ na dan in za prevoz okrog 150€, ker imam cca 30 km v eno smer), delam od 8-16, v petek do cca 15, zasebni sektor, 6 let delovne dobe, univerzitetna izobrazba

Skupaj z malico, stimulacijo in dodatkom za delovno dobim med 850 in 900. Višja izobrazba. Dela je ogromno. Vesela sem, da sem sploh dobila, ker sem stara 57 in mi manjka še nekaj let do penzije. Prevoza nimam plačanega, ker stanujem blizu, kar je še en plus. Govorim dva Z evropska + srbski in makedonski jezik s pisavo. Imam veliko izkušenj na več področjih. Verjetno so me zato tudi zaposlili. Samo plača je bolj žalostna.

Tik pred penzijo, delovni čas od 8h do 16h, poštimam tudi kadrovske zadeve, javni sektor, dobim jurja in malo drobiža.

Nekaj časa sem bil administrator in hkrati kadrovska služba v zasebnem sektorju. Plača okoli jurja, dela pa kolk češ. meni to delo ni ležalo. Tisti, ki pravijo, da je to delo za čohanje jajc, v glavnem nimajo pojma. delalo se je od 8 do 16, včasih nisem imel časa sendviča pojest.

gospodarstvo, 15 let, 1300 € neto, od 7-15ih, 7st.

To je pa res sramotno, da tako malo plačajo tak kakovosten kader na zahtevnem delovnem mestu.

Gospodarstvo, 15 let, 1.370 bruto, 1.067 neto in okoli 130 malice. Prevoza nimam, ker mi je skoraj pred nosom. Delam pa od osmih do dveh, prijavljena sem pa na pogodbi za polno. Mali bonus delodajalca. Dopusta Imam 30 dni. Sem pa deklica za vse. Telefonistka, tajnica, knjgovodkinja, po potrebi tudi kadrovica. To zadnje skoraj ne, samo kar je za uredit papirjev.

Privatni sektor, VI. stopnja izobrazbe, 11 let DD, dva delodajalca, 1.3k neto (brez dodatkov), administracija, osnovno računovodstvo, kadrovska. Uradni delovnik 40 ur/teden, 8-16; velikokrat naredim prej in prej odidem. In imam kdaj čas tudi za MON. Nikoli problemov z dopusti in/ali drugimi odsotnostmi.

visokošolska izobrazba, v tem podjetju skoraj 9 let, plača 1100 neto z vsemi dodatki. Delam od 08:00-15:30

Javni zavod, 17 let v isti službi, kadrovska za 170 zapislenih plus poslovni sekretar, 850 neto, ogromno ur čez delovni čas, velika odgovornost.

recimo kar ok za delovno mesto posl. sekretarja.

to je groza ta delovna mesta skupine J so sploh podcenjena.
Gledala ravno eno – srednješolska izobrazba kao zahtevana, v opisu del in nalog, fullll odgovornosti in dela, plača pa po sistemizaciji 890 bruto začetna brez napredovanj.
Grozljivka no. pa neizobraženi, ki pometa cesto dobi 886 bruto.
To je živa sramota v javnem sektorju. Totalno podcenjena delovna mesta in plačila.

to je groza ta delovna mesta skupine J so sploh podcenjena.
Gledala ravno eno – srednješolska izobrazba kao zahtevana, v opisu del in nalog, fullll odgovornosti in dela, plača pa po sistemizaciji 890 bruto začetna brez napredovanj.
Grozljivka no. pa neizobraženi, ki pometa cesto dobi 886 bruto.
To je živa sramota v javnem sektorju. Totalno podcenjena delovna mesta in plačila.
[/quote]

Se v celoti strinjam s tabo. Jaz sem računovodja s 6. stopnjo izobrazbo, taka velika odgovornost in recimo čistilka ki je pred penzijo pa ima z vsemi napredovanji skoraj takšno plačo kot jaz.

st. izobrazbe 6/2
22let delovne dobe
od 8h do 16h
gospodarstvo
680 neto, malica 120 in prevoz 40 eur
občasni prevodi angl., stranke sprejem, pogostitev, vsa pisarniška dela telefoni, dopisi ob petkih počistim pisarno in odnesem smeti

Sem tud jaz vesela da sem dobila pri teh letih

A se tako malo cenis. To je sramotno in tudi tvoj pristop in komentar je popolnoma sramoten. Do vseh, ki trdo delajo, ce ze sama sebe ne cenis. Za posteno delo si vsak zasluzi dostojno placilo. Ne pa da razpredas o hvaleznosti. Vesela si, da si suzenj. Pri kaksnih letih to… saj se imas polovico dd pred sabo. Eni ste res trknjeni

A se tako malo cenis. To je sramotno in tudi tvoj pristop in komentar je popolnoma sramoten. Do vseh, ki trdo delajo, ce ze sama sebe ne cenis. Za posteno delo si vsak zasluzi dostojno placilo. Ne pa da razpredas o hvaleznosti. Vesela si, da si suzenj. Pri kaksnih letih to… saj se imas polovico dd pred sabo. Eni ste res trknjeni
[/quote]

CENIM? želim nahraniti sebe in dva otroka in plačati položnice! Kaj pa naj po tvoje živim na socialni?
V vseh 4 letih brezposelnosti sem spisala več kot 500 prijav, raznih motivacijskih pisem in dobila cca 50 odhovorov in vsi so bili negativni.

Se ne cenim? Hvaležna sem da sem kje dobila službo, da sem v delovni sredini, da sem se ogromno novega naučila da grem s časom naprej.
Če pa imaš zame bolšo službo, se priporočam!

[/quote]

Boljše da sedi doma, vleče socialo kot ti in ti dela družbo na monu 24/7.

Boljše da sedi doma, vleče socialo kot ti in ti dela družbo na monu 24/7.
[/quote]

Skrajsaj jezik. Nisem na sociali. Si tudi ti na sociali, ker si na monu. Ce pa nisi pa marsikateri od vas ki ste na sihtu bi moral dobiti odpoved, ker med delovnim cajtom tapkate po monu in potem drugim levite pojete o delu. Mrs lenuhi, hinavci. Vlecete za nedelo dnar in potem bos drugim kaj govoril. Tak da ti zaprvi raje zacepi takoj.
Ja zmoti me, da nekdo napise da je hvalezen za tako sluzbo. Sori gres delati po sili razmer, in isces boljše, ker normalno nisi zadovoljen. Ne pa da napises, da si hvalezen za tako izkoriscanje. Ampak ti te poante ne razumeš. Ker ocitno zivis na izkoriscanju drugih.

[/quote]Kakšno kulturo komunkacije se pa ti poslužuješ?
Kdo ti daje pravico, da se tako primitivno vtikaš v komentar omenjene gospe?
Ti veš kaj pomeni dobiti službo in biti hvaležen?
To ne pomeni, da je suženj.
Suženj si lahko tudi za dva jurja in pregoriš! Ja, dete, nauči se kulture, ker je navkljub visoki plači nimaš!

Kakšno kulturo komunkacije se pa ti poslužuješ?
Suženj si lahko tudi za dva jurja in pregoriš! Ja, dete, nauči se kulture, ker je navkljub visoki plači nimaš!
[/quote]

Se bom spustila na tvoj nivo dojencek skrajsaj jezik. Nisem je nic zalila, dejstvo je da je suznja in za to pise, da je hvalezna. Zato pa zaradi takih delodajalci ne spostujejo zaposlenih in njihovega dela. Pac oprosti glupo razmisljanje. Ona sana sebe zali tudi s tem in tudi s starostjo. Nauci se ti komunikacije, ker si ravno tako nesramen do mene. Tako da ne meci očitkov. Kar poglej svojo komunikacijo sicer.
Kje je tvoja kultura ko mene nazivas dete? Zacepi raje pa pri sebi pometaj raje. Te nisem nic vprasala in se vtikas v konentarje, ki ni bil sploh namenjen tebi. Kje ti je kultura????

Kakšno kulturo komunkacije se pa ti poslužuješ?
[/quote]

Pa se pamet ti ni ravno vrlina, ker ona za 680 evrov lahko rudi pregori. Po kteri logiki taka nizkotna placa zagotavlja, da ona ne more prehoreti od dela, da nima nadur, da ji ne nalagajo prevec… se toliko prej taka placa nakazujevna to, ker ze s samo placo kazejo, da je ne spostujejo ne nje, ne njenega dela. Ampak jo samo izkoristijo in jo bodo za cimmanj denarja cimbolj da no izgorela z nadurami. Vidi, da mora se cistilko igrati.

Pa se pamet ti ni ravno vrlina, ker ona za 680 evrov lahko rudi pregori. Po kteri logiki taka nizkotna placa zagotavlja, da ona ne more prehoreti od dela, da nima nadur, da ji ne nalagajo prevec… se toliko prej taka placa nakazujevna to, ker ze s samo placo kazejo, da je ne spostujejo ne nje, ne njenega dela. Ampak jo samo izkoristijo in jo bodo za cimmanj denarja cimbolj da no izgorela z nadurami. Vidi, da mora se cistilko igrati.
[/quote]Dej preberi za sabo kaj si naskropucala.

Skrajsaj jezik. Nisem na sociali. Si tudi ti na sociali, ker si na monu. Ce pa nisi pa marsikateri od vas ki ste na sihtu bi moral dobiti odpoved, ker med delovnim cajtom tapkate po monu in potem drugim levite pojete o delu. Mrs lenuhi, hinavci. Vlecete za nedelo dnar in potem bos drugim kaj govoril. Tak da ti zaprvi raje zacepi takoj.
Ja zmoti me, da nekdo napise da je hvalezen za tako sluzbo. Sori gres delati po sili razmer, in isces boljše, ker normalno nisi zadovoljen. Ne pa da napises, da si hvalezen za tako izkoriscanje. Ampak ti te poante ne razumeš. Ker ocitno zivis na izkoriscanju drugih.
[/quote]

Vsak je za kaj hvaležen. Kakšen, da je zdrav, drugi, da je službo dobil, tretji, da ni treba nekomu iz Mon polagati računov, četrti, da ima dobre prijatelje, itd.. Povej čemu si ti hvaležna?

Sem poslovni sekretar v JU. Moja neto plača (10 let delovne dobe) je 749 eur + malica ca. 70 eur. Delovnik je 8-16 ampak mesečno imam sigurno 15-20 nadur, ki niso plačane niti jih ne morem koristit.

Zato pa je tako. Vsi pišete koliko delate za koliko denarja. Nihče ne napiše koliko naredi

New Report

Close