Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek poslovni račun v osebni

poslovni račun v osebni

Pri kateri banki lahko osebni račun uporabljam v poslovne namene?

Nisem ekonomist, ampak kolikor vem, rabiš ločen račun da je jasno videno poslovanje. Ni nujno da je ta ločen račun poslovni, ampak mora biti ločen od osebnega. Torej ni omejitev v bankah, ampak v zakonu.

------------------------------------------------------------------------- Zmanjšajmo izpust toplogrednih plinov. Namesto govedine, si raje privoščite svinjino ali perutnino.

Vsaka banka te pri odprtju računa z vprašanjem v kakšne namene odpiraš hoče nategniti. Zakon pa jasno pravi, da mora biti račun ločen, ne pa tudi kako se mora imenovati.

…zdruzis poslovni in osebni trr kot sp, a jaz tega ne bi počela. Ker bo potem vse tvoje dogajanje na trr javno, vkljucno s povsem osebnimi zadevami. Raje sem.izbrala banko, ki mi nudi osebni racun gratis, ker imam.pri njih ze odprt poslovni.

In ta banka je?

Delavska hranilnica

Saj me jezanimalo samo to kar sem vprašala. Osebna računa imam lahko dva. Eden bi bil v poslovne namene.
Pa očitno nihče ne ve.

Misliš, da bi na bankah to vedeli?

Res želiš, da je tvoj osebni račun javen?

Ja ja, če sem rekla. Saj imam zato dva računa!!

Pa sem mislila da so tu res sami vsevedi…..

Nihče ti ne more preprečiti lastne neumnosti ali naivnosti. Rešitev imaš na dlani pa je ne vidiš.

Pravzaprav je celo bolje tako, ker s tako pametjo s.p. ja sploh nima smisla odpirati. Če še ne veš, to je organiziran nateg naivnežev in neumnežev.

Kot s.p. pri vsaki banki. Samo večina jih to gladko ignorira oz. te možnosti seveda ne omenja. Jaz imam že leto in pol osebni račun, ki ga uporabljam kot poslovnega – povsem legalno in z vednostjo DURS-a.

Tule je pojasnilo AJPES-a glede poslovnih in zasebnih računov: http://www.ajpes.si/novice.asp?id=178#
Banka je torej dolžna preveriti, za kakšne namene se račun odpira in račun ustrezno označiti. Če se odpira račun za poslovne namene (TRR), bodo podatki javno dostopni, sicer pa ne.

New Report

Close