Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek poslovni sekretar

poslovni sekretar

Kakšno je delo poslovnega sekretarja? Je to naziv za tajnico, kot smo jo včasih imenovali?

Ja, tako nekako …

hmm, a sedaj je za to potrebna 6.stopnja izobrazbe?

Ja šesta stopnja ja. Garaš pa kot zamorc. Skratka prej so bile “tajnice” samo tajnice, potem so se/jih je nekako preimenovalo v poslovne sekretarke, od njih pa se zahteva popolno znanje financ, obvladovanje delovnega, gospodarskega etc…prava, pravopis, popolno obvadovanje vseh možnih računalniških programov…hkrati pa ponižno kuhati kavo, dvigovati telefone, strahospoštovati VSE sodelavce ne samo šefa, ribati sanitarije, kidati sneg…skratka vse za plačo te iste prejšnje “tajnice”. To je to.

Točno tako kot je napisala Jania1, in če imaš pravega šefa bo cenil da si dve leti pridno hodila na višjo šolo in diplomirala, vse to da si mu lahko desna in tudi leva roka :))
Ne, resno, ravno delam to šolo in smo pridni, imamo pri vsakem predmetu seminarske, dobimo veliko splošnega znanja iz vseh področij od psihologije do prava, tuji jeziki, računalništvo, računovodstvo, ekonomika, organizacija poslovanja itd…

evo delo poslovnega sekretarja-tajnice to je delo ki ga opravljam
_priprava dokumentacije za računovodstvo; knjiženje saldakontov, prejete fakute,skoraj vse razen bilance;)
-fakturiranje
-sestavljanje in izpis dopisov, ponudb, plačilnih in potnih naolog
-izterjava preko tel in pisni opomini
-plačilni promet preko e-bančnih poti
– poslovna koresondenca
-popolna podpora pri kadrovanju in zaposlovanju
-urejanje dokumentacije za kredite leasinge, zavarovanja
-pošiljanje e-potšte; faksov, klasične pošte, fotokopiranje, skeniranje…
-arhiviranje, urejanje dokumentov
-nabava pijače in toaletnih potrebščin..
pa še in še…

jaz bi dodala se urejanje privatnih zadev nadrejenih.

Ma, sem delala to in vam povem, da je poslovni sekretar dejansko oseba za vse v podjetju. Placa je pa absurdna! Za moje pojme si zasluzi vsaj 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} direktorske place!

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

New Report

Close