posoda za indukcijsko ploščo
Gledam malo cene. Nakupiti moram celotno zbirko posod, ki jih rabim. Razlike v cenah pa so ogromne, npr. Ikea ponuja komplet za manj kot 50 eur, http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/30101168
potem pa gledam Fissler posode http://www.mimovrste.com/katalog/1851/orderby=priceasc/seti … za čisto podobne posode take razlike v ceni
ali dejansko obstajajo boljše posode za indukcijsko ploščo ali so tiste iz Ikee prav tako dobre? Na kaj naj bom sploh pozorna?
Jaz imam posodo WMF za indukcijo in sem zelo zadovoljna….
Imam pa tudi nekaj posod iz Ikee, ki so namenjene tudi za indukcijo, ampak če sem čisto iskrena, je zelo velika razlika v kvaliteti. Nič ni sicer narobe, ko jih uporabim, ampak je indukcijska plošča zelo glasna, “brni glasno”….drugače pa funkcionira!
Jaz bi na tvojem mestu vseeno kupla komplet malo boljše posode za indukcijo, v Ikei pa dokupiš še kak dodatnih…. Razlika pa je, to iz izkušenj povem!
Pozorna pa bodi na to, da je posoda namenjena za to ploščo in ponavadi ima znak na dnu ( zgleda kot nekakšna špirala), drugače pa posodo že na prvi otip in pogled vidiš, katera je bolj kvalitetna… Z Fisslerjem ne moreš zgrešit! Ikeina pa je bolj tak tak – bolj nižjega ranga, tista cenejša!
Imam tudi nekaj WMF posode, pa druge lonce z znakom za indukcijo. Ampak mi to posodo pomivalni stroj zelo slabo pomije, je treba prej na roke drgniti. Pa v nekaterih loncih se zelo počasi voda greje kljub funkiciji za zelo hitro gretje.
Pred kratkim pa sem tu gor prebrala, da primejo tudi Emo lonci – tisti običajni, navadni. In sem z njimi najbolj zadovoljna. Grejejo izjemno hitro, pa še stroj jih pomije tako kot je treba.
Pri posodi z znakcem indukcije je problem premer posode – kakšna džezva ne prime oziroma je treba čisto točno postaviti, da greje.
Emo lonec najmanjšega premera zagrabi iz prve.
to so moje izkušnje
Večkrat preverim na forumih kaj je novega kar se gospodinjstva tiče. Osebno prisegam na Fissler. Izredno sem zadovoljna z ekonom loncem Blue Point, da ne govorim o 28-centimetrski ponvi (Protect Premium), ki je znotraj prevlečena s premazom proti prijemanju (ZAKON!!!), je pa res, da je bla cena cc. 140 EUR, pa še un ta lep pokrov, ki ostane kar na ponvi, je bil 37 EUR. Če bodo finance dovolile bom kmalu lastnica ponve za meso (Crispy Premuim). Najlepše posode pa so zame Fissler Solea. Jaz imam zaenkrat nekaj kosov Fissler Intensa in vsakič ko vzmamem posodo iz omarice grem z veseljem kuhat. Človek enostavno začne uživati v kuhanju…kaj naj rečem. Običajni pomožni lonci pa so BIVA LOLYPOP – najbolj srčkani kar sem jih do zdaj vidla :)pa še cenovno ful ugodni v Merkurju. Skratka Bosch indukcija (s timerjem), Fissler in Biva Lolypop – zakon in užitek
Najboljšo posodo za indukcijo in tudi za profije ki kuhajo na plinu je od nemškega podjetja WOLL .
WOLL posoda je prevlečena z TITANOM in se absolutno nič ne prijema tudi če kaj zažgeš. . Po kuhanju ponev samo obrišeš s papirnato kepo.
Malo več plačaš in vedno znova znova uživaš v kuhanju.
pa lepo se imejmo še naprej!
Za indukcijsko ploščo je daleč najboljša posoda woll posoda – nemškega proizvajalca.
Preverjeno, stestirano, res vrhunsko, 8-9mm dno, da se vam ne ukrivi že v enem letu. Lahko kuhaš popolnoma brez maščobe, tudi ob poškodovanju notranjega sloja, je posoda popolnoma varna za uporabo.
Kar pa sem najbolj vesela, da sem končno prišla do dobre ponve za palačinke
Ne bo vam žal, tukaj imate povezavo: http://www.woll-posoda.si
Tudi mi smo pred nekaj meseci kupili poleg Fissler še Woll ponev, vok in ponev za ribe.
Moram reči, da smo navdušeni, ne da se primerjati s Fisslerjevo posodo in dejansko jo skoraj ne uporabljamo več.
Woll posoda je nekoliko težja, vendar vse lahko kuhamo brez maščob, nič se ne prime…, tudi čiščenje je zelo enostavno. Brez PFOA. Zgodilo se je tudi, da smo pozabili izklopiti indukcijo in se je omaka žgala, dokler ni vse izhlapelo. Bila sem presenečena, da se ni popolnoma nič prijelo in zažgano je odstopilo od posode, enostavno smo zažgano le stresli iz posode. Posoda je ostala nepoškodovana in čiščenje sploh ni bilo potrebno.
Priporočam še posebno ponve.