Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek posoda za kruh

posoda za kruh

Še mi ni uspelo posode za kruh, pa a mamo kar v vrečki pa v eni košarici. Zanima me, ali ima katera od tupper weare posodo ali čeje katera bolj poceni tudi tako ok, da ostane kruh par dni svež?

joj sem šlampasto napisala. Torej kupit mi je še ni uspelo.

Sem jo imela,pa nisem bila preveč zadovoljna.Mislim,da se posodi reče veliki pek? No,pri meni je kruh v njej enako hitro dobil kisel okus in je splesnel,kot če sem ga hranila običajno.Zdaj dam kruh v papirnato vrečko in ga hranim v hladilniku.Preverjeno zdrži,dokler ga ne porabimo.

Najprimernejše shranjevanje za kruh je v papirnati ali bombažni vrečki. Če ga daš še v hladilnik (kot dslana), pa je res, da bo še bolj dolgo držal svežino (na hladnem se tako ne izsuši kot na toplem).
Če pa ne maraš hladnega kruha (kot npr. jaz) pa ga daj v papirnati vrečki v navadno pvc vrečko. pvc vrečka preprečuje pretirano izsuševanje, papirnata pa “popije” vlago, ki jo kruh oddaja, posledično kruh ne začne tako hitro plesneti.
tupperwear posoda je pa nič drugega kot pvc vrečka v obliki posode 🙂

sicer pa vsi prodajalci tupperwear ti bodo povedali, da če imaš kruh v njihovi škatli, jo moraš vsaj nekajkrat na dan odpret, da se prezrači. To ravno zaradi vlage.

tw nima več velikega peka, je bla pa res to posoda, ki jo je blo treba zgolj prezračit, da je šla ven odvečna vlaga, ki povzroči da ruh plesni.
Sedaj je nova posoda, ki ima že vgrajeno rešetko-membrano za zračenje.super posoda, ampak kar zlo draga.

TW je res preč vržen denar. pred 25 leti je bil TW nekaj več, ampak takrat smo bili še v jugi.

pojdi v merkur/mercator/rutar in tam imajo kar nekaj takih “posod” za shranjevanje kruha. jaz imam eno lepo in vedno na pultu.

Če imate posodo za shranjevanje kruha – apotem kruh samo date vanjo ali pa ga predhodno tudi najprej zavijete v papirnato vrečko?
Moj me vedno mori za tisto leseno posodo, pa si je še nisem ogledala od blizu, ker se mi zdi, da bi se tam kruh čisto posušil. A tiste lesene posode so samo za to, da je kruh kam za odložit (se predhodno spet zavije v papirnato vrečko pa še v plastično?

No saj to tudi mene zanima. Jaz bi eno posodo, da samo dam not/venkruh. Zdaj ga pa zavijem v papirnato in nato še pvc vrečko. Pa bi bla rada bolj na komot 🙂

Uporabljam od TW posodo za pecivo, pri nas se obnese.

Imam TW posodo – še tisto starejšo, sem pa imela priliko videt novo, s to membrano in podstavkom za rezanje. AMpak je čist tu mač predraga.
Meni se posoda obnese, edino sedaj poleti imam kruh raje v hladilniku. Sicer pa nimam pripomb.

New Report

Close