posoda za kruh
Najprimernejše shranjevanje za kruh je v papirnati ali bombažni vrečki. Če ga daš še v hladilnik (kot dslana), pa je res, da bo še bolj dolgo držal svežino (na hladnem se tako ne izsuši kot na toplem).
Če pa ne maraš hladnega kruha (kot npr. jaz) pa ga daj v papirnati vrečki v navadno pvc vrečko. pvc vrečka preprečuje pretirano izsuševanje, papirnata pa “popije” vlago, ki jo kruh oddaja, posledično kruh ne začne tako hitro plesneti.
tupperwear posoda je pa nič drugega kot pvc vrečka v obliki posode
sicer pa vsi prodajalci tupperwear ti bodo povedali, da če imaš kruh v njihovi škatli, jo moraš vsaj nekajkrat na dan odpret, da se prezrači. To ravno zaradi vlage.
Če imate posodo za shranjevanje kruha – apotem kruh samo date vanjo ali pa ga predhodno tudi najprej zavijete v papirnato vrečko?
Moj me vedno mori za tisto leseno posodo, pa si je še nisem ogledala od blizu, ker se mi zdi, da bi se tam kruh čisto posušil. A tiste lesene posode so samo za to, da je kruh kam za odložit (se predhodno spet zavije v papirnato vrečko pa še v plastično?