Naslovnica Forum Starševski čvek Posoja denarja

Posoja denarja

A pozna kdo koga, ki posoja denar?
Na banki odpade, ker mi je bivši na glavo nakupal same dolgove.
Sem se žal znašla v taki situaciji, da pristanem tudi na oderuške obresti.

Posojilnic cel kup, ampak nobene, ki ji ne bi bilo treba vrnit.

Mogoče, če naletiš na kakšnega naivnega posameznika, ampak dvomim.

No potem pa povej katera posojilnica, glede na to, da vse gledajo kreditno sposobnost.
In če nekdo lepo vpraša za nasvet ga ne rabiš popljuvati, ker nikoli ne veš kdaj se lahko ti znajdeš v takem položaju kot sem se jaz.

mafija ?

Rekla si samo, da nočeš banke, nič drugega.

Potem ti pa ostane samo še kakšen naiven posameznik.

Posojevalce na črno, ki ti polomijo kosti, boš pa že sama poiskala, če ravno to želiš.

Jaz posojam. Koliko rabiš?

Sašo

Ti si pa ziher oderuh, a te ni sram nategovat ljudi, ki jih že itak lajf tepe? Da imate srce eni za taka početja……

Ti si pa ziher oderuh, a te ni sram nategovat ljudi, ki jih že itak lajf tepe? Da imate srce eni za taka početja……
[/quote]

Zakaj naregovati? Saj je avtorica sama rekla da isce na crnem trgu torej ve v kaj se spusca ali…?

Zakaj naregovati? Saj je avtorica sama rekla da isce na crnem trgu torej ve v kaj se spusca ali…?
[/quote]

Upam, da si premisli!

Naj bojl mi gre pa na k u r a c da eni non stop mislijo samo na izposojo denarja in to seveda na privatni način .Verjetno zaradi tega da ko zadeva pride tako daleč da jim ga ni potrebno vrniti.
Smo imeli tak primer nekaj desetletij nazaj nikoli več ne posodim nobenemu denarja niti centa ne.Imaš dela na fuš toliko kolikor ga hočeš imeti. Pa delaj 16 ur na dan pa bo denar prigaran pa še znjim boš znal delati tako kot si ga je zaslužil.
Zakaj imamo eni vedno za svoje potrebe in potrebe familije dovolj, drugim pa je vednopotrebno non stop posojati .Teh zadnjih je zaradi brezglavega razmišljanja čedalje več.
Mater taki mi grejo vedno pošteno na k u r a c.

+1

Da ti povem nekaj, ne sodi me če me ne poznaš!!! Delam na fuš ja..oddelam v službi, grem po otroka v šolo jo odpeljem domov in “odfušam”, da preživimo ja. In tako je že od otrokovega prvega razreda, ja, prav bereš, otrok je sam doma, ker nimam varstva veš. Z polno ritjo je lahko srati, delam za minimalca v najemu, tako, da kaj praviš brez fušanja verjetno tudi za kruh ne bi imela, ker nimam staršev niti svoje nepremičnine. Tako, da ne sodi človeka, ki ga ne poznaš.
Te še kaj zanima?

Mene zanima, ja. Kako misliš vrnit, če pa komaj stikaš konec s koncem?

Minimalec,doklade,prezivnina,fusas..to je kar nekaj denarja.No vsak ve za sebe,kam odteka denar.Srecno.

Z Oderuhi ne imej opravka, to je mafija
A mas sestro brata kakega bližnjega sorodnika, mogoče prijatelja ki bi ti bil pripravljen pomagati.?

Potem je pa skrajni čas, da se naučiš ravnati z denarjem, ker očitno ne znaš🤷‍♀️ porabiš več kot pa zaslužiš, plus kredit bi rada od nategunov. A se zajebavaš? Pa še otroka imaš.

Seveda je, preživnine ni veš, ker še ni bilo sodne obravnave, doklad je 47€.
Tako, da glede na to, da imam več kot 300€ najemnine hudičevo dobro znam z denarjem. Ker pa vidim, da ste tukaj sami taki, ki jih življenje ne more presenetiti, da vam povem. Skoraj 5000€ imam izvršbe na računu, ker sem bila bivšemu porok in ker mi je potekel limit di je banka vzela v petek mojo celotno plačo, nisi niti poslušali o kakšnem podljšanju. In ja posojilo rabim, da bom plačala najemnio in položnice, ampak itak vam se to ne more zgoditi.
Pa hvala vam vseeno za vspodbudne besede in lep pozdrav.

Kaj ste jo popljuvali? Moralizirate, pomagajte raje. Če ne mislite, raje svoje nasvete zadržite zase, ker niste bili naprošeni, da jih delite naokol.

Ti posodi. Ti zadrži nasvete.

Kako misliš vrnit? Samo še bolj se boš zakopala v dolgove, nič drugega.

Ti posodi. Ti zadrži nasvete.
[/quote]Ti še posoditi ne moreš, ki ti še gate drugi kupujejo.

Ti še posoditi ne moreš, ki ti še gate drugi kupujejo.
[/quote]

Saj se ti ni treba prijavljati z drugimi niki. Fintači tvoje baže so me nategnili samo enkrat in nikoli več.

Nisi napisala, da kadiš. Predpostavljam, da ja. Kakor koli…če si boš lagala si boš sama sebi. Samo to sem hotel povedat…brez kajenja prišparaš cca. 120 EUR/mesec…to je en lep mesečni obrok za kredit. Tega se v 20. letih nabere skoraj 30.000 EUR. Drugo leto naj bi škatlica bila že 10 EUR. Sicer pa….tako kot je en pred mano vprašal…kako pa misliš vračat, če že zdaj nisi kreditno sposobna? Izposoja na izposojo je samo začaran krog. Nehaj kadit čimprej, dlje kot odlašaš težje bo…težje bo nehat, težje bo za denarnico in težje za zdravje. Pokliči 080 27 77. Poleg tega se lahko obrneš na lokalni CSD in zaprosiš za enkratno finančno pomoč, za poplačilo vsaj nekaterih položnic.

In zakaj si šla za poroka, kdo te je silil? Boš rekla, ker je bil moj partner, ja in kaj potem? V vsakem primeru bi bil bivši partner, le denar bi sedaj imela in ne bi imela dolgov. Vidiš, napačna odločitev. Pri denarju se vse neha, tudi ljubezen. zato denarja ni za posojat, zato so banke.

Jaz nikoli ne posojam denarja,ker sem se prevečkrat opekel od “prijateljev”. Ti pa zveseljem pomagam da ti kupim hrano in nujne življenske potrebščine zate in za otroka…ne rabiš mi nič vračat! Sem odrasčal v veliki revsčini in rad tako pomagam.Piši mi na [email protected]
Lp

New Report

Close