posoja denarja in dokazilo
Pozdravljeni!
Predlagam, da vam posojilno pogodbo sestavi odvetnik (lahko notar), ki jo overovite pri notarju. Navedeno mora biti od rokov vračila, zamudnih obresti… Le tako imate pravno varstvo, če vam denarja ne vrne in ga preko sodišča zahtevate nazaj.
Pri posojanju denarja je potrebno biti izredno previden, ker poznam kar nekaj primerov, ko denarja niso dobili nikoli nazaj.
Lep dan!
Spoštovani!
Imam vprašanje.Želel sem si sposoditi denar preko http://www.izikesh.com,ki mi takoj ponujajo denar brez
kakeršnekoli garancije,zato se mi zdi čudno,da bi nekdo dal denar kar tako.Preden bi mi nakazali denar
bi jim moral nakazati 280eur potem je denar v dveh urah pri nas.Dali so mi tudi naslov kam se denar nakaže -v Ameriko,nakađže se preko nlb ali banke Koper.
Sprašujem vas kot strokovnjaka,ali se tudi vam zdi vse skupaj en velik nateg,da na tak način samo
pobirajo denar od naivnih ljudi,kredita po mojem potem ko dobijo denar ni od nikoder,saj 280eur denarja ,
je zame kar veliko.
hvala za odgovor
Da ugotoviš na prvi pogled, da nekaj ne štima, ne rabiš biti prav noben strokovnjak.
To, da želijo denar od tebe takoj, je normalno takojšnji znak za alarm. Če jim ga boš nakazal, ne pričakuj karkoli, še najmanj pa denarja ali kakšne pravne pomoči, navsezadnje boš sam na lastno željo, brez kakšne pogodbe (ki bi se itak presojala po mednarodnem pravu, saj gre najbrž za osebo, registrirano v tujini, če sploh je registrirana). Mimogrede, že sam naziv spletne strani (izikeš wtf?!) daje vedeti, da je vse skupaj malo čudno…
Za dajanje posojil je treba imeti v Sloveniji dovoljenje, akreditacijo ZBS. Le ti so edini takšni, ki ti lahko dajejo kredite in je to tudi zakonsko urejeno – banke. Vse ostalo je preko “institucij” bolj ali manj na črno. Če se pa dve osebi najdeta in skleneta posojilno pogodbo, je to nekaj popolnoma drugega in seveda OK.
Ravno v torek je bil prispevek na Preverjeno, pa se ljudje še vedno pustijo naplahtati. Nobena banka oziroma druga institucija, ki daje legalne kredite, ne zahteva kakšnih stroškov PRED kreditom. Ti stroški se odštejejo od posojenega denarja, saj si posojaš denar točno zato, ker ga nimaš in ga potrebuješ.
Sem šla pogledati spletno stran in oni so kao samo posredniki ali kako? Zakaj bi pa potem sploh nakazoval denar, če se ti potem z nekom zmeniš in z njim skleneš pogodbo? Na spletni strani prav tako nikjer ni navedeno, kdo je njen “lastnik”, kdo stoji zadaj. Skratka, polno polno ugank, sumljivih zadev in še in še.
Če potrebuješ denar, se oglasi na svoji banki, kjer boste pogledali, kako in kaj. Če nisi kreditno sposoben, poglej, kako lahko kaj prihraniš s spremembo življenjskega stila ali zmanjšanjem stroškov, kjer je to mogoče. Vse ostalo te lahko pahne le v začaran krog posojil in nezmožnosti vračanja…
Na spletni strani ni niti ime pravne osebe, niti fizične kdo za tem stoji. Če bi imeli čiste namene bi se nekdo podpisal z imenom in priimkom.
Lp,
Pozdravljeni, moje ime je Poline DUBOIS francoski sem hotel visoke dovolj kapitala, da pomaga tistim, ki potrebujejo posojilo nujno zaradi njihovega položaja. Sem ponudila posojila na kratko, srednje-in dolgoročnega sodelovanja z mojim odvetnikom, bomo videli, kako se mi pisati.
[email protected]