Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Posojilo denarja na firmo

Posojilo denarja na firmo

Pozdravljeni,
sam imam sp in dobro služim. V mesecu juniju 2019 sem sestrični, ki je lastnica ene družbe doo v gotovini dal 10.000 evrov, ki so jih nato položili na njeno družbo doo, saj so morali denar položiti v istem dnevu, ker jim je grozila blokada zaradi izvršbs.Pri tem smo bili dogovorjeni, da partner moje sesteične, ki je bil takrat direktor te družbe doo podpiše posojilno pogodbo pri notarju, da bi mi iz doo vračali moj denar po obrokih. Moja sestrična je bila le lastnica tega doo in ne direktor, saj je bila zaposlena drugje. Njen partner kot direktor pa po tem ni želel podpisati posojilne pogodbe za ta denar, ki sem ga vložil v doo. Sčasoma sta se s sestrično razšla in ona mu je prodala družbo doo. Ker pa njen partner ni sam zmogel voditi družbe je nato prodal doo naprej. Še vedno pa mi ni podpisal pogodbe za denar, ki sem ga posodil in ga niti ni vračal iz doo. Od tega je že skoraj eno leto in ga vsake toliko opozorim s sporočili, da naj vrne denar in, da naj podpiše pogodbo. V sms sporočilih mi sicer priznava dolg in obljublja, da bo podpisal pogodbo in vrnil denar. Ampak kaj sedaj ko se je to tako zavleklo, da niti on več ni lastnik in tudi direktor ni na tem doo. Nov lastnik in hkrati direktor pa takrat ko je kupil ta doobil obveščen iz strani sestričninega bivšega partnerja, da sem v družbo doo vložil denar. Kaj lahko sedaj storim? Saj se je sestričnin bivši mož zadnji mesec nehal oglaševati na mobilni telefon in nikakor ne želi pristopiti k reševanju situacije. Kaj lahko naredim? Ali mi mora denar vrniti seatrična? Ali njen bivši partner? Ali bi morala sestrična podpisati pogodbo, saj sem denar dal njej v roke, ki ga je nato položila na banki na račun doo. Sam nimam pojma ali sem naplahtan in niti ne vem več kdo je odgovoren na tej deužbi doo, da se mi vrne denar. Prosim za odgovor in možne rešitve.

Pozdravljeni,

uvodoma pojasnjujem, da je lahko posojilna pogodba sklenjene tudi ustno, oziroma pisna oblika za njeno veljavnost ni obvezna. Iz vašega vprašanja oziroma iz opisa okoliščin je na prvi pogled razbrati, da ste sklenili posojilno pogodbo s podjetjem , sestrična pa je bila pri tem le neke vrste izvrševalka. Tako bi v danem primeru bilo potrebno zahtevek naperiti proti podjetju, če je denar na račun podjetja, kot pravite sami, bil tudi položen.

Predvsem je potrebno natančno ugotoviti, kaksna je bila vsebina dogovora med vami, sestrićno in direktorjem družbe. Iz vašega opisa ni razvidno niti to, kakšen je bil dogovor glede roka vračila posojila,

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close