Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute posojilo, gar. hipoteka

posojilo, gar. hipoteka

kje?

Sem lastnik 1/6 hiše, vpisan v ZK. Vrednost šestine je 40000 EUR.
Rabim 8000 EUR posojila. V dveh letih, kar sem brezposeln in brez
prihodkov, se mi je nabralo kar nekaj pufa, ki bi ga rad poplačal.
Ali mi lahko kdo svetuje kje,oziroma kdo bi mi lahko nudil pošteno
posojilo? Banke odpadejo.

Vprašanje kdo bi ti dal posojilo brez zavarovanja, saj tvoja 1/6 ni prav veliko vredna, dokler je v solastnini. Predlagam da prodaš svoj delež ali pa naredite delitev solastnine.

Mislim, da nisi dobro razumel. V ZK in pravnomočnem sklepu sodišča
sem zaveden kot lastnik 1/6 hiše, ne kot solastnik.
Nisi mi pa odgovoril na vprašanje.

Torej je etažna lastnina vzpostavljena oziroma je hiša razdeljena v naravi? Po mojem sicer ne, ker drugače ne bi navajali deleža….

Če je tvoj del točno imenovan, ne bo težav s pridobivanjem pososjila in bodo banke dale kredit, ne razumem pa zakaj bi iskali druge dražje možnosti….

Zgleda, da meni ni vse jasno. V zapuščninskem postopku so ugotovili, da se hiše ne da razdeliti po šestinah. To se pravi, da imam nekakšno virtualno šestino, ki je ne morem ne prodati, ne dobiti
kredit oziroma posojilo.

Tako je. V vsakem primeru je najboljše narediti delitev v naravi ter vzpostaviti dejansko lastnino.

V kolikor to ni možno, lahko kateri od ostalih solastnikov od vas odkupi delež) – cena je stvar dogovora.

Zadnja opcija (običajno najslabša), ki vam ostane je prodaja nepremičnine prek sodišča.

Solastnikom sem ponudil moj delež, vendar ni nobeden zainteresiran za odkup.
Torej mi preostane edino, da sprožim postopek za delitev nepremičnine v naravi.
Kje to narediti, kako,kakšni so stroški? Če bi lahko dobil odgovor ali napotek, kje pridobiti
informacije.

Odvetnik.

Res ni druge opcije? Odvetniki so dragi, jaz pa totalno brez ficka.
Še nekaj. Kaj pomeni ikonca za pošto pri vašem odgovoru? Hvala.

Vprašajte na sodišču, če lahko drugače.

Ne vidim nikakršne ikone.

To je znakec za novo sporočilo. Ob naslednjem ogledu ga ob tistem sporočilu ne bo več 😉

New Report

Close