Posoški kmetje plačujejo njemnino hrvaškemu Krašu
Recimo, da je res glede objektov. Pa tudi tega skoraj ne verjamem, ker so včasih poslovali kar po partizansko. In zanje Kraš ni nič plačal, če poznam Hrvate. Če se motim, vzamem to nazaj.
Po moje zagotovo Kraš ni dal nič denarja za objekte, še manj pa za zemljo. Zadruge so BREZPLAČNO dobile zemljo po nacionalizacji, ki pravno ni veljaven postopek. Zadruga ni lastnik zemlje, ampak denacionalizacijski upravičenci. Kraš zagotovo ni upravičenec, ker pred nacionalizacijo ni bil lastnik. Tozdi zagotovo niso ustanavljali zadrug, torej Kraš zagotovo ni lastnik zadruge (ne zavajaj), ker je tudi bila ustanovljena preden je Kraš prišel tja.
Ne vem, kako so lahko Hrvati lastniki te zemlje. Torej pobirajo najemnine nelegalno.
Rešitev: tiste objekte, ki jih je Kraš dobil tako brezplačno, naj odplača, tiste ki jih je morda zgradil so njegova last ko plača zemljišče. Če so bili zgrajeni na črno, naj plača za legalizacijo in kazen ali pa se jih podre. Kraš naj kmetom obvezno vrne denar od najemnin z obrestmi.
Ni mi jasno, kaj vas žene, da ščitite tujca na račun slovenskega človeka?
V debato sem se vključil iz čisto ne idoeoloških namenov. Govorim o tem, da je Kraš pred 30 leti bil zainteresiran za propadlo Slovensko investicijo.Gospodarska zakonodaj je bila tedaj bistveno drugačna kot danes, zato ne sodite stvari po današnjih merilih. Kraš je bil zainteresiran predvsem za proizvodnjo mlečnega prahu. Kako in za kakšne denarje se ne spomnim, vendar je dejstvo, da je zadruga , mlekarna in tovarna Planika v letih , ko sem posloval z njimi, nosila Kraševo blagovno znamko, iz česa se lahko sklepa , da je bila Kraševa…. Hrvatev ne ljubim, vendar jim pri teh poslovnih potezah, tedaj nihče ni očital zlonamernosti..ne na koncu ..so to poslovno priložnost tedaj “servirali “slovenski komunajzarski ekonomisti, ki so šli v zgrešeno investiranje v Kobaridu. Kraš je v Kobarid investiral, saj je tam delovala in mlekarna in tovarna čokoladnih namazev Planika. Nihče jim ničesar ni podaril…šlo je pač za posledice razpada države, kjer se je iskazalo, da je bil Kraš pred razpadom “vknižen “kot lastnik.. Tudi sam bi raje videl , da ne bi dobili nič, toda to si lahko le potiho želim…Pravni red je pač potrebno spožtovat… Pojezi pa me ko ,komunajzarski fanatiki trobijo , da jim je kdo v letih po osamosvojitvi kaj dal …
Kraš:
Brez veze se trudiš,da bi dopovedal -benafleku- on ima svojo resnico,ki je edina pravilna in poštena.
———————————————————————————————–
benaflek je napisal:*****Sploh pa, če je nek prispevek pošten in verodostojen, ni važno kdo ga naredi****
Samo če ne poveličuje cerkve in tvoje resnice je lažen.
Zanimivo,če je komentar za cerkev škodljiv so ga po tvoje pisali komunisti.
Če pa pritrjuje cerkvi pa je pošten in pravičen.
Zgolj za tebe vse TV postaje so komentirale pobiranje vstopnine kod škodljivo no ene direktno z temi besedami druge kot TV SLO.1 pa,da to ni najbolj pametno od cerkve no ampak za tebe ni problema saj tako vsako stvar prirediš svoji resnici.
Ne trudi se, ker resničnih dogodkov v zvezi s to temo ne moreš zamegliti na ta način.
Saj ni bil problem, da so na POP-u objavili, da je blejska župnija začela pobirati vstopnino. To je resnični dogodek. Problem je komentar novinarjev ob tem dogodku, ki so s svojim komentarjem polagali misli ljudjem v glave. Poleg tega so blejskega župnika prikazovali kot pošast. Novinarji naj poročajo o dogodkih, mnenje naj si ustvarijo ljudje sami.
V tej kmetijski oddaji so samo povedali kaj se dogaja v Posočju. Mnenje si je lahko ustvaril vsak sam.
E moj KRAŠ, ma kaj se ti poslušaš kaj govoriš. Praviš, da si poslovno sodeloval z njimi a ne veš nič, niti cifre niti kaj drugega. Rezultat takšnih pametnjakovičev je kakršen je. Da bomo kmalu vsi Slovenci brezposelni in na zavodu. Pa komunajzarjev, kot jim ti praviš že več kot 15 let ni več. Nikjer in nikdar jih nisem zagovarjal, še manj hvalil!!!!!
NIHČE ni rekel, da je imel Lojzek kaj zraven pri Krašu, imel pa je in to 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pri tistem kar sem rekel. Veliko bolje da plačujemo za KRAŠ, kot da bi za CELO DRŽAVO !!!! Načelno nimam nič proti temu, da so Hrvati kupili kar so kupili, saj očitno naši vrli menadžerji ki tudi tu nekaj kokodakajo brez veze niso bili in še vedno NISO SPOSOBNI nekaj naredit iz bilo katere zadeve. Znajo le kokodakat. Vsa čast res redkim izjemam !!!!
Pa ne rabiš daleč, če si iz Kobarida ali okolice. Upam, da spremljaš stanje v LIPICI, ki je svetovni fenomen in kaj jim je uspelo v zdanjih par letih narediti – v negativnem smislu seveda. za to moraš bit pa res že strokovnjak !!!!!!
Pa lep pozdrav !