Pospravljanje: četrtek
Jutri je dan, ko bomo v 15ih minutah pospravili tisto, kar že zelo dolgo odlašamo (čeprav smo to naredile že v petek, je sigurno še kakšna stvar ostala)!
Poleg tega, bomo 5 minut pospravljale najolj razmetano sobo v stanovanju!
Ne pozabite – soba se ni razmetala v enem dnevu, zato je ne boste (bomo)pospravile preko noči!
Nataša
Ko timer zazvoni, prenehajte s čiščenjem in pojdite v dnevno sobo.
Nastavite timer na 15 minut!!!!
Dnevna soba: Izpraznite mizice in odstranite vse igrače, časopise, revije. Pospravljajte eno za drugim in ne vsega naenkrat.
Pripravite si tudi vrečo za smeti in vanjo vrzite vse, kar ne paše v dnevno sobo. Lahko si pripravite tudi dve vreči, v eno gredo smeti, v drugo pa stvari, ki v dnevni sobi nimajo prostora.
Ko timer zazvoni, pojdite nazaj v kuhinjo.
Nastavite timer na 15 minut!!!!
Nazaj v kuhinjo: nadaljujte delo tam, kjer ste prej končali. Počistite pulte in obrišite vratca omaric.
Ko končate, se sprehodite iz kuhinje v dnevno sobo ter nazaj in poglejte kaj vse vam je uspelo samo v 45ih minutah!!!
In spet nastavite timer na 15 minut!
Sedite, popijte skodelico kave ali čaja ter se sprostite.
Ko timer zazvoni, se vrnite na delo!
Naslednjih 15 minut boste v kopalnici:
Očistite umivalnik, pipe, školjko, bide, kad ali tuš kabino in zamenjajte brisače.
(počakajte, pranje perila pride na vrsto kasneje)
Ko 15 minut mine, se vrnite v kuhinjo:
Naslednjih 15 minut delajte v kuhinji kar želite. Lahko brišete police, lahko pospravite predal s priborom, lahko pomijete tla…. po želji
Po 15ih minutah, nazaj v dnevno sobo.
V dnevni sobi spet 15 minut nadaljujete kjer ste končali prej – polnenje vreč (smeti in odvečne stvari)
Vsakih 45 minut si privoščite 15 minut odmora
Da bo bolj jasno – npr: nekam vmes vrinete 15 minut likanja (za takšne kot sem jaz, ki likanje sovražim, pa čeprav sem ga skrčila na minimum) in spet 15 minut pavze in 15 minut stopnišča in 15 minut predsobe in 15 minut spalnice in 15 minut pavze in 15 minut likanja…..