Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek POSPRAVLJANJE NAKUPOVANJE

POSPRAVLJANJE NAKUPOVANJE

Zdi se mi, da je pospravljanje, čiščenje in predvsem nakupovanje totalna izguba časa. V naši družini smo vsi zaposleni, vendar je na meni velik del obveznosti s kuhanjem.

Najraje bi ta čas porabila za sprehajanje, obiskovanje krajev, izlete, otovanja, vendar, ko pridem domov sem silno nejevoljna, če ne najdem pospravljeno in počiščeno.

Kaj menite drugi o teh duhamornih opravilih ?

Jih opravljate z zadovoljstvom ali kot nujno zlo ?

Z dobro organizacijo  si omogočimo, da ni pretečno vse skup.

Odgovor na objavo uporabnika
IZGUBA ČASA, 09.04.2025 ob 15:08

Zdi se mi, da je pospravljanje, čiščenje in predvsem nakupovanje totalna izguba časa. V naši družini smo vsi zaposleni, vendar je na meni velik del obveznosti s kuhanjem.

Najraje bi ta čas porabila za sprehajanje, obiskovanje krajev, izlete, otovanja, vendar, ko pridem domov sem silno nejevoljna, če ne najdem pospravljeno in počiščeno.

Kaj menite drugi o teh duhamornih opravilih ?

Jih opravljate z zadovoljstvom ali kot nujno zlo ?

Vse to je nujno zlo, zato si ga je treba poenostaviti in razdeliti. Naročanje fasunge preko spleta in ti dostava na dom zelo olajša vse skupaj, pri kuhanju skuhaš malo več in daš v skrinjo, sesa robot, omare so zaprtega tipa, da se ne nabira prah, nimaš tepihov, zaves, da je čim manj pranja in pospravljanja, predvsem pa kdaj tudi prepustiš kaj komu drugemu.

Nujno zlo, 09.04.2025 ob 15:27

Vse to je nujno zlo, zato si ga je treba poenostaviti in razdeliti. Naročanje fasunge preko spleta in ti dostava na dom zelo olajša vse skupaj, pri kuhanju skuhaš malo več in daš v skrinjo, sesa robot, omare so zaprtega tipa, da se ne nabira prah, nimaš tepihov, zaves, da je čim manj pranja in pospravljanja, predvsem pa kdaj tudi prepustiš kaj komu drugemu.

A bejž. Zaključek prepustiš-ja saj dostava in robot🤣😉 ok no.m

IZGUBA ČASA

zdaj ti spet ne bo všeč, kaj ti bom napisal.   pa bo resnica. sama si kriva.  si mi pada sedaj res, voljo, da bom postal družinski svetovalec. ker res vidim da  ne znate.   poglej sedaj.  sama si kriva. zakaj?  ja zato ker nihče ne zna zate dovolj uredu naredit.  plus tega, tudi si problematična, ker iščeš pozornost na račun teh del, in je ne dobiš.  sedaj pa si jezna in utrujena.  imaš moža?   naj ti pomaga pizda materna, tisto posodo pa bo že zložil v pomivlca in posparavil ven. dal perilo prat pa ločil brisače v sušilecpa krpe pa  neke zoke pa ostalo obesil. pa dal prat? saj ap te zna fukntit v praln istorj neke cote pa dat na 30 pa prašek not pa mehčalec pa neki oni dišeči papirček al kaj uporalbjaš. par kapljiv nekega dišešečega lavendla poelg praška al kaj ti uporabljaš  ne vem. dal  na 30 stopinj pa skrajpan program pa je to to.  al pa froce imaš.  zaka japo jih nisi naučial  DA pomagajo doma DRUŽINI. moji otroci delajo fse. jaz delam fse.  JAZ PIZDA DELAM FSE. KUHAM, JA FSE NO. pa otroci zraven. seveda da bi bilo to del odelat užitek če bi dobila na jack pot pa   ne biirabila na šiht pa samo doma v miru vse pospravila novo  kuhinjo za 20 000 pa vse novo samo prepbrisala. pa dostp laa mela za fse. šla ven z kužekom tečt al pa na kolo in se imela čas afant zzdravo  hrnaico in ojlčki in začimbicami in vitmainčki. to bi jaz tudi.  to bi mi tud doma, kumot.  ja pač ne gre.  treba vloge razdelit.  froci lahk oposodo zlagajo  dajejo v pomivlca, nosijo koše ven.  sesajo po bajti al kaj mate.  ?? jaz sme si sam kuhal ko otrok pizda materna. moja stara  ni kuhala smrdulja  komunistična učiteljska. ja tko je.  al kaj tukaj mislite vi?

Pa večina dela v odraslem življenju je duhamornega. Tako pač je. Zakaj pa sama to počneš, če vas je več v družini pa ne vem. Si edina odrasla v družini? Ostali mislijo da je dom hotel?

Ah, ja vsak je s svojimi obveznostmi zaposlen. Name padejo taka manj zaželena dela.

Hodis v sluzbo, tam das vse od sebe, da lahko financiras oblacila, sminko, frizuro, nohte itd., da si urejena za v sluzbo, avto s katerim se vozis v sluzbo, hiso, ki ti je prevelika, ko vklopis sesalec, ipd., ipd. …

Osnovna skrb zase je ta, da si skuhas, v miru pojes, se umijes in pospravis za seboj in tebi je to odvec, nepomembno in brez vezno delo.

Seveda bi bilo lepo cele dneve potovati, se sprehajati, martinckati, kolesariti, plezati, itd., a tudi ce bi to pocela cele dneve, bi ti bilo vse to odvec.

Najdi mir v sebi, predvsem pa najdi bit zivljenja v sebi in si postavi prave prioritete.

Imava razdeljeno delo. Nabavljam jaz, kuha ona, sesam in smeti odnašam jaz, ona opere in obesi perilo, po tleh pomijem jaz, prah pobrišeta mala otroka, ona pospravi omare, jaz pomivam okna, ona lika, jaz nabavljam stvari za otroka kar rabita za šolo in aktivnosti, ona pove kam želi na dopust, jaz najdem in rezerviram, avta tankam jaz, s šolo se ukvarja ona, ona poskrbi da nikoli ne zamudimo rojstnega dne od žlahte, otroke na dejavnosti vozi ona, ker vzame še psa in se tačas oba sprehodita, pravi da je to njen zen čas. Oba športava različni dejavnosti 2x tedensko, takrat je drugi sam z otrokoma. Med tednom sproti pospravljava, da si lahko sobote vzamemo proste za brezdelje in izlete, nedelje pa smo doma in uživamo v skupnem kuhanju in gledanju TV.

Fotr, 09.04.2025 ob 15:54

Imava razdeljeno delo. Nabavljam jaz, kuha ona, sesam in smeti odnašam jaz, ona opere in obesi perilo, po tleh pomijem jaz, prah pobrišeta mala otroka, ona pospravi omare, jaz pomivam okna, ona lika, jaz nabavljam stvari za otroka kar rabita za šolo in aktivnosti, ona pove kam želi na dopust, jaz najdem in rezerviram, avta tankam jaz, s šolo se ukvarja ona, ona poskrbi da nikoli ne zamudimo rojstnega dne od žlahte, otroke na dejavnosti vozi ona, ker vzame še psa in se tačas oba sprehodita, pravi da je to njen zen čas. Oba športava različni dejavnosti 2x tedensko, takrat je drugi sam z otrokoma. Med tednom sproti pospravljava, da si lahko sobote vzamemo proste za brezdelje in izlete, nedelje pa smo doma in uživamo v skupnem kuhanju in gledanju TV.

Kolk fajn se imate.

uživajte, 09.04.2025 ob 16:26

Kolk fajn se imate.

Lh bi live strimali, ne rabjo sam lameričani pokazat kk fest so.

-Fotr- bravo,  luštna družinska dinamika in naj  vam tako traja…Ker kakor je poznano , je po  večini zaposlena ženska za vse sama glede družinskih dogajanj…Kar jih pripelje do izčrpanosti, izgorelosti…( veliko jamranja v temah tukaj ) , saj so ženske samo ljudje in ne roboti…

Žarko, 09.04.2025 ob 18:04

-Fotr- bravo,  luštna družinska dinamika in naj  vam tako traja…Ker kakor je poznano , je po  večini zaposlena ženska za vse sama glede družinskih dogajanj…Kar jih pripelje do izčrpanosti, izgorelosti…( veliko jamranja v temah tukaj ) , saj so ženske samo ljudje in ne roboti…

IN PONAVADI SO MOŠKI VARALICE, PA NE V POMENU, DA IMAJO LJUBICO, AMPAK ZAHAJAJO V GOSTILNO NA KARTE IN OPRAVLJAT.

Nihče te ni silil v ta opravila, sama si se odločila da jih boš počela. Nehaj jamrat, če ti to ni všeč, spremeni.

En zgoraj pravi da je veliko gospodinjskih opravil na ženskah. Eno je da kar nekaj žensk ne zna postavit meje drugim, zato dela ne razporedijo. Druge so pa obsedene s kontrolo oz. perfekcijo- vsi morajo naredit tako kot so si one zamislile in ker tega ne dosežejo, vse naredijo same. To izhaja iz ponotranjenih vzorcev.

Kako je pri nas? Jaz npr.ne maram likat in brisat prah. Za ta opravila in čiščenje kopalnic plačam eno gospo. Prav tako nam par krat letno opere zavese in pomije okna. Perilo pere stroj. Obesi ali prestavi v sušilca en od otrok. Sesa robot, stopnice na hitro jaz. Pomivamo redko, ker imamo parket. To delamo izmenično. Ker radi dobro jemo, kuhamo večinoma doma. Več ali manj mož ali jaz. Hči rada naredi kakšno sladico. Posoda gre sproti v pomivalca. Oprano praznimo več ali manj vsi.

Ja, treba pucat. Vsaki dan. Brisat prah iz tvja. Nujna opravila.

New Report

Close