Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pospravljanje: sobota

Pospravljanje: sobota

Danes preverite, če ste se resnično znebile vse stare šare v kopalnici (da niste slučajno iz kakšne sentimentalnosti zadržale šminko, s katero se se našminkale za prvi randi :))).
Znebite se je!!!! Ob pregledovanju se zavedajte, da imajo tudi kozmetični pripomočki, geli, losijoni…. svoj rok trajanja.

Za zaključek čiščenja kopalnice, počistite še tla, ponovno preverite, če se vse kromirano sveti in si oglejte to sijočo lepoto!!!!

Ampak čaka nas perilo:

Ali morda živite v kupih perila?

Kupov perila se znebimo v samo 5ih korakih:

– razvrščanje
– pranje
– sušenje
– zlaganje
– pospravljanje

Ne pretiravajte z likanjem. Če uporabljate sušilni stroj, perilo še toplo vzemite iz sušilca, ga na kuhinjski mizi razgrnete, pogladite in zložite. Če sušilca nimate, perilo pred obešanjem čimbolj poravnate.
Nogavice bodo hitreje pospravljene, če jih že med obešanjem razvrstite po parih.

Likajte samo tisto, kar je potrebno.

In še nekaj! Zlikano in zloženo perilo takoj pospravite v omare. Ne puščajte ga na posteljah, kavčih, mizah, stolih. Takoj v omare z njim.

In ker je jutri sobota, se pripravite, da boste s svojimi najdražjimi preživeli miren večer oz. da greste v družbo.

In še dnevni dril:

– družinski 2 minuti
– pomivalno korito v kuhinji
– pospraviti “vroče cone” (časopisi, revije, prazne plastenke za vodo, mleko….)
– perilo

Nataša

PS:

Še original:

For the bathroom today, take 10 minutes to toss old cosmetics and perfumes. If you have these items that you have not used for over a year but they are still hanging around, it is time to dump them.

Let’s dump those lipsticks, mascaras and eye-shadows that we have held
on to since high school and college. The key to what to not to keep
is:If you have not worn anything in the past year then……. TOSS TOSS TOSS!

Most cosmetics have a limited shelf life and are harboring grounds for bacteria. This also applies to lotions and moisturizers.

WHERE IS YOUR LAUNDRY?

Is it hiding in the washer? Getting smelly!

Cold and wrinkled in the dryer?

Are you living out of a laundry basket?

Go Re-boot your laundry. It has 5 steps:Sort, wash, dry, fold and put away.

Don’t leave out a single babystep!

If you will stay on top of this, it will not take over your home.

Hvala Nataša.

Ja hvala;kar se tiče perila,pa likanja,pa vse to razporediti po omarah—odpovem na celi črti.Zanimivo pa je,da pri likanju nastane 5 kupov-za vsakega eden,še kar uspešno jih znosimo po sobah,pa potem spet razporejanje po omarah:…..

Jaz sem danes dopoldne naredila generalko po celi hiši. Pospravljam pač takrat, ko imam čas.

tole perilo pa ko da sem jaz napisala :))) delam točno tako in tipi top je vse poštimano … ma kakšno likanje neki :))) .. pri nas se super obnese tale dril s perilom že 5 let.

dej ti vse dni vrži v eno temo .. da si sprintam ker tole je res kul … sploh ta čist umivalnik … tuki imam jaz malo problemov :)))

B.

New Report

Close