Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pospravljanje: sreda

Pospravljanje: sreda

…. nam ne uide! :))

Preselili se bomo v spalnico (spalnice).
Natavimo si timer na 15 minut in iz spalnice odstranimo vse, kar ne paše v ta prostor.

Ne razmišljajte, zakaj so stvari tam – odstranite jih – v smeti ali na svoje mesto!!!

In seveda:

– družinski 2 minuti
– pomivalno korito v kuhinji
– pospravite “vroče cone” (časopisi, revije, prazne plastenke za vodo, mleko….)
– perilo

Nataša

Včasih FlyLady v svoje poste prilepi tudi kakšen poceni recept.
Tokrat piše tole:

Piščanec z jabolki za 6 oseb

Potrebujemo:
6 piščančih beder brez kosti narezanih na koščke
1 1/4 čajnih žličk rastlinskega olja
4 jabolka, olupljena in razrezana na enake koščke kot piščanec
3/4 kozarca suhega belega vina
3/4 kozarca kokošje juhe
1/3 kozarca rjavega sladkorja
1/4 kozarca kisa
3 jedilne žlice koruznih zrn
2 jedilni žlici Worcesterske omake
1/2 čajne žličke soli
1 čajno žličko popra

Olje razgrejemo v teflonski posodi. Popečemo piščanca, dodamo jabolka in dušimo 3 minute. občasno premešamo. Dodamo polovico vina in kokošje juhe, zmanjšamo temperaturo (oz. ogenj), pokrijemo in dušimo še 10 minut.
Preostalo vino in juho zmešamo skupaj, dodamo ostale sestavine (sladkor, kis, koruzo, worchester omako, sol in poper) prilijemo k piščancu.
Pokuhamo na srednji temperaturi, občasno premešamo dokler se omaka ne zgosti.

Zraven ponudite: pečen krompir, brokoli

Vrednosti na 1 porcijo: 161 Calories; 2g Fat (15.5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} calories from fat); 7g Protein; 24g Carbohydrate; 2g Dietary Fiber; 16mg Cholesterol; 246mg Sodium. Exchanges: 1/2 Grain(Starch); 1 Lean Meat; 1/2 Fruit; 0 Fat;
1/2 Other Carbohydrates.

Še original:

Ahhhh the Master Bedroom!! This is the one room that seems to get things tossed into it when you can’t find any other place to put something away.

Your mission for today is to set your timer for 15 minutes and gather up somethings that just don’t belong in your bedroom. Spend 5 minutes gathering and 10 minutes on a delivery mission to either put things away or toss them in the trash!!

No obsessing or criticizing yourself as to why these things are there, just focus on getting them OUT!!!

Kelly

Nataša, hvala!!!

LP

NatašaH tole je pa super, hvala in lep večer!
lp
Pati

Jap, sem se mal zamislila. Mimogrede kdaj pa je na vrsti sesanje mravelj in odkrivanje vhodov v njihove luknje?

PRI NAS IMAMO INVAZIJO MRAVELJ, MEN SE BO ZMEŠALLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!

Vse mam že skoraj prešpricano, one pa še kar udarjajo noter, po moje bomo mi prej od špricanja pocrkal.

Torej pri nas bo spalnica mal počakala, ker imam vroče cone: kuhinja, dnevna, predsoba, ostale pa so tople cone, torej ni prostora, da jih ne bi bilo. Prmejduš če ne bi rajši živela v živalskem vrtu.

JEZNA, GRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!

Piki Miki, s čim se boriš proti mravljam? Jaz sem za faraonke naredila kombinacijo Biokil navaden + cimet + pecilni prašek 🙂
Kjerkoli sem zasledila mravljo, sem pošpricala in precej posula s cimetom in pecilnim praškom. Pustila nekaj časa (morda kak teden), pa so šle!
Malo čudno je sicer izgledalo tisti teden, vse packasto, ampak zaenkrat je pomagalo… jih ni že kake pol leta.

Uspešno zatiranje,
Z.

Sem probavala tele nasvete spravit na eno stran, da bi si naredila tak tedenski razpored del, obesila na steno v kuhinji in SE DRŽALA navodil! Pa ne gre 🙁 , ker se naloge ne ponovijo po enem tednu. Kdaj se začne ponavljati? Po enem mesecu? Ker nisem na netu vsak dan, mi nasveti v tej obliki ne pomagajo. Imaš kak nasvet?

ANdreja

Hvala za prevod, se dokaj dosledno držim pravil, vroče cone skoraj, da ni bilo že prej več. Le včeraj sem vneto ‘pucala’, potem se je pa mož zvečer lotil akvarija………………pa je pol dela šlo………….pa ni panike………

jaz se pa še vedno borim s pomivalnim koritom. nikakor mi ne gre, da bi bil zvečer prazen. jutranja rutina je še najbolj zanesljiva, ker vstajam skupaj z DH, potem pa imam še pol urice časa.

Kaje sem pa jaz hodila, sem šele včeraj začela s pospravljanjem. Nataša super si!!! Kje pa dobim nasvete za nazaj in naprej?

Mi imamo navadne mravljice, pa moram kupit Biokil. Se je dobro obnesel, zdaj pa ta Raidova pena ne nuca preveč, ali pa mi najbrž še ni uspelo zapreti vse vhode. Sem pa dala tudi cimet, pa so kar hodile ven in not, jih ni nič motilo:-(((

Meni že tretje leto hodijo na obisk, sam tole kar se pa zdaj dogaja je pa too much. Ko zunaj pritisne mraz, one lepo na toplo. Saj jih razumem, a vendar za tale domek MI plačujemo najemnino in ne maram, da bi nas bilo ko rusov. No tole je malo za hec, da ne bom še bolj grdo gledala.

O fino jaz sem pa danes frej!!!
Nimam spalnice, žal. :-)))
lp

Meni je proti mravljam čudežno pomagal Baygon. Kupila sem tistega, ki naj bi se ga preventivno redno špricalo na vrata in spodnje robove omaric (smo jih imeli v kuhinji).

Od tistega trenutka, ko se prvič pošpricala, jih ni bilo več na spregled.

Meni je zelo pomagal pecilni prašek.

Mravlje so mi prilezle v kopalnico. Nič nimam proti njim, da ne bo nesporazuma, vendar me moti, če živijo v mojem stanovanju.

Pecilni prašek sem nasula na njihovo potko in v luknjice. Dvakrat ali trikrat sem ponovila, s tem, da sem luknjice pošpricala še z Biokillom.

Trkam, toda trenutno jih ni!!!!

Nataša

New Report

Close