Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pospravljen hladilnik in še kaj

Pospravljen hladilnik in še kaj

Me res zanima, kako imate urejeno po hladilniku in shrambi. Pri nas, zdaj, ko so počitnice in se ves čas nekaj odpira in brska (eni že pač ogromno pojedo, tisti ta veliki mamini sončki, ha, ha) in je že vse založeno.
Imate škatle, kamor shranjujete recimo v eno sire, v drugo salame?
Ja in še to me zanima, ker tule ste zelo vestne in natančne, pa še vse veste- kaj sodi na katero polico (recimo spodaj jogurt, v sredino salama – saj veste, kaj mislim, a ne?)
Prav lepa hvala za trud in en krasen dan vam želim!

Pri nas ni posebnega reda. Daš tja, kjer je pač prostor. Siri, salame so pa samo v plastičnih prozornih vrečkah, da ne smrdijo.

Pri nas je čez poletje kar en mali kaos v hladilniku. Vsi nekaj ven vlečemo. Edino zelenjava pa je pospravljena po predalih.
Ga bo potrebno malo pospravit in očistit. 😉

nova
Uredništvo priporoča

No, jaz imam dva dni fraj, plus vikend, pa sem se odločila, da bo pri nas generalka po celi bajti, pa še tule bom dežurala, moji sončki me ne rabijo več 24 ur na dan. Pa še za šolo se moramo pripravit.
Torej, danes kar pokam od energije in kopalnica se že blešči.

čistko delam 1x mesečno, ko odkrijem kakšno plesnivo reč v hladilniku. Takrat hladilnik spraznim, pomijem vse police in lepo zložim nazaj vse kar je še uporabno.

Sem pa opazila, da mi je odprto mleko dišalo po čebuli ?? Moram nabaiti odstranjevalec vonjev.

Siser pa nimam nekih velikih zalog. Vedno je velik kos sira, kakšna salama, smetana, zelenjava…

Pri nas smo kar natančni glede tega: na vrhnji polici mleko in smetana, smetana za kuhanje in jogurti. Odprto mleko na stranici hladilnika.
Na spodnjih policah nato salame (v zaprti taprver posodici) in nato še v eni siri. razne konzerve in kozarci in kečapi ipd so nato zloženi na stranici ali po policah.
Spodaj v unih posodah pa je zelenjava.

Pri nas je hladilnik zmeraj enako “pospravljen”. Zgoraj: marmelada in ostali kozarci (kumarice, …), naslednja polica: jogurti, maslo, margarina, nasl. polica: sir, salama, ribe in še kakšna konzerva (koruza, grah), spodnja polica: mleko (zaprto), voda v plastenkah (kadar jo prinesemo z vikenda kakšen liter), nad to polico je tista s steklenicami. V vratih pa: odprto mleko, kakšna odprta steklenica, kisla smetana, jajca, zdravila (kadar so potrebna). Spodaj v predalih pa sadje in zelenjava.

LP

---------------------------------------- Nisem volila teh volov!

Mene so pa ocarali hladilniki v ameriskih filmih in sem lepo kupila mrezaste kosarice in nekaj skatel s pokrovom razlicnih velikosti in imam zdaj vse pospravljeno, npr. salame in siri v skatli s pokrovom, jogurtiv kosarici, kosarica s sadjem ipd. Hladilnik je veliko manj umazan, kar se polije se polije v kosarico ali skatlo, manjkrat kaksna stvar pade iz hladilnika ipd. No, meni je tako fajn.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Pri nas je večina stvari vedno pospravljenih – sem paše tudi hladilnik v katerem so stvari zložene. Imamo ameriški hladilnik, ki ima več predalov kot naši – v spodnje spravljamo sadje in zelenjavo. Na spodnjih policah so pijače, v srednjem predalu stvari, ki se jih ne da preveč lepo zlagati – npr. salame. Jogurti, mlečni napitki, smetane pa na vrhnji polici. Vloženo sadje in zelenjava sta na sredinskih policah skupaj s pivom. Odprte zadeve hranimo v vratih hladilnika. Je pa res, da sem sama malo obsedena z redom in čistočo.

Mogoče ti pri nas stanuješ?

Ne, saj vem, da ne, ampak zanimivo, kot bi se odprl naš hladilnik :))))…

New Report

Close