POSREDOVANJE POLICIJE
Moja sestra je v soseščini s človekom, ki ji neprestano nagaja. Vtika se v njeno delo, v njeno življenje, v njeno imetje. Pogosto se zaklene v hišo, ker ji sosed tudi fizično grozi. Jo je tudi že pretekel, jo verbalno zmerja, v hišo ji je tudi zmetal odpadni materijal z njegove parcele. Ker je tako stanje nevzdržno, sem šel na policijo. Tam so mi rekli, da ne morejo ukrepati, dokler jih ne pokliče kdo na kraj dogodka oziroma nasilja.
Prosim če bi mi svetovali, kako bi preprečili dostop soseda v bližino sestrine hiše ?
Spoštovani!
Kot lahko razberemo iz vašega pisanja, bi v primeru vaše sestre lahko šlo za več kaznivih dejanj. Če jo je pretepel, je to potrebno naznaniti policiji, lahko bi šlo tudi za telesno poškodbo (lahko ali hudo). Tudi grožnja s fizičnim nasiljem je kaznivo dejanje. Ta dejanja je treba naznaniti takoj ko se zgodijo. Glede odpadnega materiala se lahko zahteva povrnitev v stanje pred tem dejanjem ali odškodnina. Vsekakor je treba reagirati takoj, ko gre za grožnjo, nasilje ali povzročitev škode. Policija lahko ukrepa na podlagi vaše prijave (ovadbe). Možna je tudi posestna tožba, ki jo vložite, ker je bila vaša posest motena. Sodišče bo prepovedalo nadaljnje motenje posesti.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.