Posredujem knjige v e-obliki
Ojla!
Odkrila sem, da je E-mule tudi odličen vir knjig, zlasti tistih popularnejših, in si jih ‘natankala’ za celo virtualno polico. Po mailu jih posredujem naprej, da se ne boste preveč zamujali. Vse so v angleščini, nekatere v Wordu, nekatere v formatu .lit, ki je berljiv v programu Microsoft Reader (naložite si ga z Neta). Takšen je moj trenutni spisek:
Margaret Atwood: Oryx and Crake, The Blind Assassin (moderna klasika)
Jeffrey Eugenides: Middlesex (enako; lanski Pulitzer)
James Joyce: Finnegan’s Wake
John Steinbeck: of Mice and Men
Ruth Rendell: Sight for Sore Eyes, Road Rage, Shake Hands Forever (super detektivke)
Patricia Cornwell: Hornet’s Nest, Southern Cross, Cruel and Unusual, Post-Mortem (enako)
Colin Dexter: The Wench is Dead (primer inšpektorja Morsea)
Nick Hornby: How to be Good, 31 Songs (ga ni treba posebej predstavljati!)
Ellis Peters: vsi romani iz serije Cadfael
Sophie Kinsella: Confessions of a Shopaholic, Shopaholic Abroad, Shopaholic ties the Knot (zabavni ‘babji’ romančki a la Bridget Jones)
Alice Sebold: Lovely Bones (pri nas prevedena V mojih nebesih)
Roald Dahl: Charlie and the big glass elevator (otroška klasika)
Adrian Mole – the diary of a provincial man, Secret Diaries of Adrian Mole (klasika naše mladosti)
Ko se nakaplja še kaj, javim!
No, prihaja ‘update’, in sicer se je moja zbirka razširila z naslednjimi:
Ian McEwan: Atonement (eden najbolj odmevnih romanov prejšnjega leta, preveden že tudi pri nas kot Pokora)
Dan Brown: Da Vinci Code (najbolj bran triler ta hip)
Harper Lee: To Kill a Mockingbird (moderna klasika o ameriškem rasizmu v 30. letih)
Arthur Golden: Memoirs of a Geisha (velika uspešnica pred par leti)
Amanda Quick: Late for the Wedding, Surrender, With this Ring (kriminalke)
Nora Roberts: Glory in Death, Rapture in Death, Vengeance in Death (zelo priljubljena avtorica, tudi na tem forumu)
William Golding: Lord of the Flies
Hunter S. Thompson: Fear and Loathing in Las Vegas (triler)
Posamezna datoteka ima povprečno 300 kb. Navalite, če ste zainteresirani!
Jaz bi prosil za:
Dan Brown: Da Vinci Code
na mail: [email protected]
Sicer berem knjigo v Slovenščini a me zanima kako so eni deli napisani v originalu.
Če kdo rabi imam pa el.verzijo avtobiografije Clintona v angl.
Oja, če nisem prepozna, bi te prosila, da tudi meni posreduješ kakšno knjigo. Veljala bo katerakoli od Amande Quick, Patricie Cornwell, Nore Roberts ali Ellis Petersa (serija o Cadfaelu). Prosila bi predvsem za tiste, ki so v Wordu, ni pa nujno.
Moj naslov: [email protected]
Najlepša hvala in lep pozdrav!
Hobit