Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek post

Zanima me če je kdo od vas že prakticiral post in kako se je počutil.
Prijateljica že 2 dni ne je ničesar, samo pije.
Ima kdo od vas izkušnj s tem??

Sem probala, pa ne vzdržim. Me začne glava bolet. Preden se odločiš za post, se je dobro prej tudi psihično pripravit; ti lahko naredi več škode kot koristi.

jaz se postim – po 10 dni. med samim postom se počutim fantastično. je pa pri meni zelo pomembna priprava – najprej psihična, da poštimam v glavi, potem pa seveda tudi postopno izločanje živil pred začetkom dejanskega posta. in prve 2 dni me res lahko boli glava tako kot pravi acjom.

1×5 dni in letos 10 dni. Prekinila sem le zaradi družine, kateri je šlo že na živce, da ne jem. Počutje je super, psihično in fizično. Post ti da veliko energije in samopotrditve. Jaz sem v času posta kuhala z največjim veseljem, pekla peciva kot zmešana in niti malo trpela, da jih sama niti ne poskusim.Potrebna pa je predpriprava in še bolj pomemben je zaključek in postopen prehod na hrano.Meni je fantastičen občutek, ko po koncu posta uživaš ob enem dušenem jabolku celo uro, medtem ko se večino časa bašemo s hrano in mešamo okuse enega za drugim.

Jaz sem ga letos prvič naredila spomladi. Skupaj s sodelavko, da sva druga drugo spodbujali in res ni bilo težko. Sem pa pred tem veliko prebrala o postu, saj če se ga ne greš prav, lahko narediš več škode kot koristi. Jaz sem se šla post s sokovi in res ni bilo tako težko, saj je bil želodec poln 🙂

Vilina

Ja to moram dodati: kriza je prvi in tretji dan. Glava me je prvi dan bolela za znoret (odpovedala sem se tudi kavi), zeblo me je, kot takrat, preden zboliš. Tretji dan sem razmišljala le o hrani. A ker sem bila pripravljena na to, da sta to običajno najtežja dneva, sem jih preživela, potem pa je vsak dan lažje.10 dan ne občutiš prav nobene potrebe po hrani več, le kakšen dober okus v ustih pogrešaš.

Jaz nisem probala in sploh ne vem, kako bi brez hrane , ampak prijateljica to dela večkrat – post ima 7 do 10 dni, samo javorov sirup pije.

Za enotedenskega sem se odločla…nekaj dni prej sem telo privajala… prva dva dni je bla kriza …. potem pa sem se res počutla neverjetno… polna energije…
Pa na klistir ne pozabi..

New Report

Close