Najdi forum

Pozdravljeni!
Zanima me ,če pri enotedenskem postu (uživa se lahko prevretke, zelen. sokove in sadne naravne sokove) izgubiš tudi mišično maso in pa če je res, da se izgubljeni kg med postom povrnejo nazaj?
Hvala za odgovore

Zdravo,
posta kot ga ti omenjaš sicer nisem imela, sem pa poskusila post z javorjevim sirupom.

Tri dni prej samo zelenjavne juhice, potem 7 dni samo tist negravžen sirup, potem pa še štiri dni samih juhc, sadja in zelenjave. Šla sem dol 4 kg, ko sem spet začela jesti (pa ne jem veliko), sem v 10 dneh dobila vse nazaj. Poleg tega, da sem imela še kakšnih 14 dni tako potrebo po hrani, da sem strašno trpela, ker sem se zadrževala da nisem požrla vse kar ni bilo prišraufano.

Skratka, post je čisto OK za čiščenje telesa, če imaš seveda tudi v glavi vse pospravljeno. Za hujšanje ti ga v nobenem primeru ne priporočam.

Sicer pa si poglej še druge odgovore na forumu o tej temi med starejšimi sporočili.

Za uspešno hujšanje si preberi še sporočilo “shujšala!”. Tako delam tudi jaz in gre, čeprav počasi.

Mojca

Na tako kratek rok ne bi smela izgubiti misicne mase, s tem da bi uzivala predvsem beljakovine, OH na minimum
Odsvetujem sadne sokove, vsebujejo ogromno OH!

Na tako kratek rok ne bi smela izgubiti misicne mase, s tem da bi uzivala predvsem beljakovine [povecan vnos B na 3g/kg telesne teze], OH na minimum
Odsvetujem sadne sokove, vsebujejo ogromno OH!

New Report

Close