POŠTA Medvode – nerešljiv problem
Imam problem pri dostavljanju pošte. 2krat sem prijazno obvestila Pošto Medvode, da ne dobim vse pošte naslovljene name. Nekajkrat nisem dobila poslane položnice, izvid Kliničnega centra, bančnih izpiskov…
Mislim, da problem nastaja, ker poštar reklame in osebno pošto zatakne v režo in osebna pošta štrli ven iz predalnika za pošto. Predalnik je na hiši, moja osebna pošta pa na voljo mimoidočim. Verjetno je kdo radoveden in vzame, prebere in vrže stran mojo pošto. Če dežuje postrani, me pošta pričaka lepo namočena.
2krat sem že poklicala na Pošto, opisala problem in tudi povedala, da ne želim pisati uradne pritožbe čez poštarje, naj jih pač opozorijo, da osebna pošta sodi v nabiralnik.
Obakrat so povprašali, če imam normalen nabiralnik, kar sem potrdila.
Normalen, klasičen, res pa skozi režo naenkrat ne gre pol kile reklam in osebna pisma zraven.
Kako pa vam dostavljajo osebno pošto?
V klasičen nabiralnik gre ogromno pošte,
če se gospod poštar potrudi in jo potisne v nabiralnik,
ne pa da jo enkrat ali dvakrat prepogne in jo
samo malo zatakne v režo nabiralnika.
Tudi pri nas je tak..bi najrajši kar s ceste vrgel pošto u “kaslc” ,
da bo ja čimprej fertik.
Mogoče bo pomagala pisna pritožba, če ustno opozorilo ne zaleže.
Hehe, ne morem verjet, no, potem nisem edina “zatežena baba” s težavami na pošti Medvode. Moj problem je bil predvsem dostavljanje moje pošte sosedu v drugem bloku, ki ima sicer res enak priimek kot jaz, a je v naslovu jasno navedena moja hišna številka, pa večkrat niso zvonili za priporočene pošiljke, za katere je bilo pomembno, da jih dobim čimprej, sicer ne bi bile poslane priporočeno… res so problematični.
Pritožila sem se kontrolorju na pošti, to je kot neke vrste šef in recimo, da je bilo malo boljše. Ja, žal so precej nemarni in nesposobni.
Mi imamo vzidan nabiralnik, pod njim pa tisto “rolco” za reklame in morebitno pošto, ki ne gre v nabiralnik.
Naš stalni poštar vedno da pošto v nabiralnik, reklame pa tja, kamor spadajo, v “rolco”.
Če pa ga kdo nadomešča, strpa vso pošto skozi ozko režo nabiralnika, da vse štrli ven in se ob dežju zmoči.
Vedno, ko se zgodi to zadnje, se vprašam, kolilkšen IQ mora imeti ta človek.
Sem si zadala za nalogo, da ga prvič, ko ga vidim, tega nadomestnega poštarja, počakam in ga povprašam po zdravju.
Najboljše bo, da se dostava v Medvodah ukine, na začetku vasi namontira izpostavljene predalčnike, tja bo eden odložil kar ima za vsakega krajana, pa bo mir. Za kure zgoraj pa nasvet- odprite na pošti poštni predal in vas bo vsa pošta tam počakala. Čist simpl za take ki nimajo v življenju druzga počet, kot se čez poštarja jezit.
Sredi Ljubljane, velika pošta in nepismeni poštarji. Pri nas imamo hišno št. 15, dve sosednji stavbi z več vhodi, pa 15a, b in c. Na teh sosedovih naslovih je cca 20 do 30 strank in več podjetij. Na našem je samo en prejmnik. In, veliko njihove pošte konča pri nas. Opozorila poštarju ne zaležejo, če ga slučajno vidimo. En je celo predlagal, da pošto vržemo v smeti. Tudi osebni obisk na pošti ni zalegel. Povedala sem, da bom vso tujo pošto zmetala v kanto, saj jaz nisrm poštar, da jo bom naknadno raznašala na prave naslove. Če poštar meni, da je v naši hišici nastanjenih vsaj 30 ljudi, naj službo prepusti bolj pametnim in pismenim poštarjem.
Samo toliko – priporočena pošta nima veze s hitro dostavo. Tisto je hitra pošta. Priporočena pošta kvečjemu podaljša čas dostave, ker če te ni doma ali preslišiš zvonec ali poštar sploh ne pozvoni, moraš po pošiljko na pošto. Bistvo priporočene pošte je, da je sledljiva in je za prevzem potreben podpis/potrdilo. Sama dostava pa pri priporočeni pošti poteka enako hitro/počasi kot pri navadni.