Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pošta Slovenije cenik in dejansko zaračunavanje

Pošta Slovenije cenik in dejansko zaračunavanje

Ali mi zna kdo razložiti tole: imam za poslat paket in si pogledam na spletu cenik pošte, da vem vnaprej, koliko bo. Piše: Navaden paket do 2 kg, cena 3,88 €. Ok. Grem na pošto, rečem, da hočem poslat paket, mi da obrazec, izpolnim, cena: 5,59 €. WTF???

Rečem, da imajo na spletu drugače objavljeno, noče slišat. Potem mi predlaga drugo varianto, napišem naslov na paket, brez obrazca, izpolnim samo obrazec za priporočeno, cena 4,08 €.

Pridem domov, pogledam še enkrat cenik, da vidim, kdo ima prav, in piše v ceniku: navaden paket do 2 kg, 3,88€, potem pa paket, 5,59€. Kakšna je zdaj razlika med “navaden paket” in “paket”, da je cena samo “paket” 1,71€ višja??? In zakaj na pošti ne vedo za ta “navadni paket” in trdijo, da ne obstaja?

Ve kdo? Hvala.

Aja, in tista druga varianta 4,08€ je blagovno pismo s sledenjem. Me ima, da sprintam cenik in ga nesem pokazat. Da obstaja storitev navaden paket. Ali niso imeli včasih cenike razobešene na pošti? Danes jih ni bilo.

navadni paket je paket za katerega pošiljatelj ne prejme potrdila o oddaji paketa, prav tako naslovnik ne potrdi prevzema paketa s podpisom. Ne sme vsebovati lomlijve/občutljive vsebine.

moral bi vztrajat pri navadnem paketu. verjetno pa si izpolnil obrazec za paket, tam pa ti potem računa cenik za paket.

nategujejo.

Odgovor na objavo uporabnika
Čebela_adela, 04.09.2023 ob 13:33

navadni paket je paket za katerega pošiljatelj ne prejme potrdila o oddaji paketa, prav tako naslovnik ne potrdi prevzema paketa s podpisom. Ne sme vsebovati lomlijve/občutljive vsebine.

moral bi vztrajat pri navadnem paketu. verjetno pa si izpolnil obrazec za paket, tam pa ti potem računa cenik za paket.

nategujejo.

Ja. Moral bi vztrajat. Nategujejo in imajo me za budalo.

drugič zahtevaj njihov cenik in jim s prstom pokaži, kaj hočeš

Moraš vedeti, kaj pošiljaš.

Do 2 kg lahko pošlješ blagovno pismo brez sledenja. Seveda ti hočejo prodati poleg še  dodatne storitve (npr. sledenje in podpis).

Nad 2kg za blago so paketi: navaden paket, paket, paket s storitvijo. Navaden paket je najcenejši, paket je dražji (kot priporočena pošiljka npr.), s storitvijo so pa še druge stvari zraven.

Blagovno pismo s sledenjem ali brez sledenja je bistveno bolj poceni kot paket! Zakaj pa ti je kasirala paket??

Kradejo nas in lažejo.

Mi smo dvakrat poslali priporočeno A4 1 list v mali kuverti, enkrat smo plačali 2 evra, čez par dni 3 evre, vse v Slovenijo. En list!

Odgovor na objavo uporabnika
noka354, 04.09.2023 ob 13:07

Ali mi zna kdo razložiti tole: imam za poslat paket in si pogledam na spletu cenik pošte, da vem vnaprej, koliko bo. Piše: Navaden paket do 2 kg, cena 3,88 €. Ok. Grem na pošto, rečem, da hočem poslat paket, mi da obrazec, izpolnim, cena: 5,59 €. WTF???

Rečem, da imajo na spletu drugače objavljeno, noče slišat. Potem mi predlaga drugo varianto, napišem naslov na paket, brez obrazca, izpolnim samo obrazec za priporočeno, cena 4,08 €.

Pridem domov, pogledam še enkrat cenik, da vidim, kdo ima prav, in piše v ceniku: navaden paket do 2 kg, 3,88€, potem pa paket, 5,59€. Kakšna je zdaj razlika med “navaden paket” in “paket”, da je cena samo “paket” 1,71€ višja??? In zakaj na pošti ne vedo za ta “navadni paket” in trdijo, da ne obstaja?

Ve kdo? Hvala.

https://www.posta.si/zasebno/postne-storitve/posiljanje/paket

Vsaka dodatna storitev se zaračunava.

Ja, žal nisi ravno brihtna. Navaden paket ni sledljiv, ko si izpolnila obrazec za priporočeno, je postal sledljiv. Vztrajati bi mogla pri navadnem. Ampak, če bi se izgubil, bi bil izgubljen. Tako bo pa za tistih par fičnikov več sledljiv.
Niso vsi nateguni, samo zato ker ti ne veš kaj želiš. In to naj bi bila odrasla in opravilno sposobna oseba 🤓.

Na poštarski šoli bodo imeli predmet odnos do strank, ker to jim gre res slabo, kar po imenu bi klicali, kot da so za šankom.

Do 2 kg se gleda dimenzija..ne vem toĉno kolikšna naj bi bila vsota stranic da gre za navaden paket ampak ponavafi hoĉejo računati kar blagovno pismo ki je dosti dražje. Sem vztrajala, pa mi je bilo rečeno da imajo tako navodilo od vodje. Na koncu so izmerili pošiljko in upoštevali da gre za paket. Sedaj dam vsako malenkost v veliko škatlo..če jim je tako bolj praktično pa prav..jaz dvojne cene ne bom plačevala.

New Report

Close