Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Poštar se na veliko hvali …

Poštar se na veliko hvali …

Pri nas se poštar na veliko hvali, kako njegova hčerka zasluži 1200 €/mesec …da so jo zaposlili v OŠ ….meni je vse skupaj mimo …punca še ni magistrirala, torej nima še stopnje izobrazbe za poučevanje (razredni pouk), res da gre za šolo v manjšem kraju (Šempas), a vseeno …Bi bil raje tiho, …Preveč ljudi z ustreznimi pogoji izvisi na raznoraznih razpisih, to je dobesedno j….v glavo. Ji(mu) privoščim, a to “hvalisanje” je preveč. Če pomislim na kolegico, ki ima izobrazbo, strokovni, izkušnje, a je že dve leti doma.

…ni vse odvisno od papirjev.
Moraš biti tudi ambiciozen, delaven in zelo komunikativen.Očitno poštarjeva hči je taka.Ona druga pa ne.
In oče poštar je pač ponosen nanjo.Kdo pa ne bi bil?

Men se pa zdi prav da se pohvali. Saj ji ni nihče na pladnju prinesel. Ta potreba po egalitarnosti v naši družbi je smešna, da ne rečem neumna

če pa kje zaposlujejo samo preko vez in poznanstev, potem je to naše šolstvo.
Tako da ni panike pred privat šolstvom, ga že imamo in to na račun države

da se je hvalil, da ima velikega ….

Tako zaposlovanje je protizakonito, če želiš poučevati moraš izpolnjevati določene pogoje.

Tako zaposlovanje je protizakonito, če želiš poučevati moraš izpolnjevati določene pogoje.[/quote]

…sigurno ni nič protizakonitega.Za določen čas lahko vzamejo tudi z nepopolno izobrazbo.
Sicer pa ne skrbi.Šola je pod drobnogledom občine :župana in svetnikov.In tudi ravnatelj ima svojo odgovornost.

Ja, očetje se radi pohvalijo s svojimi hčerkami.
Sigurno pa je punca pridna in je izpolnjevala vse pogoje, da so jo zaposlili.
Ne vem zakaj, ampak imam občutek, da si fouš. A je bilo prav treba napisati, kje se to dogaja?

Vaš poštar laže, noben učitelj začetnik na OŠ ne dobi 1200 evrov plače

Mislis, da se ni diplomirala? Magisterij pa ni pogoj za prijavo na prosto mesto. Ce pise magisteri ima tudi diplomo ze v zepu. Garantiram, da noben ravnatelj ne bo in ne sme dati prednost eni brez diplome. Se bojijo svojega stolcka. Ta z diplomo, ce to drzi se lahko pritozi in ravnatelja prijavi, ce je to res, v kar pa dvomim. Nekaj si preslisala.

Mislis, da se ni diplomirala? Magisterij pa ni pogoj za prijavo na prosto mesto. Ce pise magisteri ima tudi diplomo ze v zepu. Garantiram, da noben ravnatelj ne bo in ne sme dati prednost eni brez diplome. Se bojijo svojega stolcka. Ta z diplomo, ce to drzi se lahko pritozi in ravnatelja prijavi, ce je to res, v kar pa dvomim. Nekaj si preslisala.[/quote]

Diplomirala je lani, sedaj je vpisana na magisterij, ….To ni študij po starem, torej nima ustrezne stopnje izobrazbe.

Se hvali, pa ne ga jemat resno …

Tudi če so jo res zaposlili kot učiteljico s VII.stopnjo, ima kot začetnica 30 PR, kar znese 1.360,49€ bruto.

Vem, hvala za točen podatek ;).
Na ta način se nekako širi “nestrpnost”, pravljice o plačah kadra v šolstvu …

Daj mu roko, mu iskreno čestitaj in povej, da mu privoščiš. Za poučevanje oz. razredni pouk, ne rabiš magisterija, veš?

Mislis, da se ni diplomirala? Magisterij pa ni pogoj za prijavo na prosto mesto. Ce pise magisteri ima tudi diplomo ze v zepu. Garantiram, da noben ravnatelj ne bo in ne sme dati prednost eni brez diplome. Se bojijo svojega stolcka. Ta z diplomo, ce to drzi se lahko pritozi in ravnatelja prijavi, ce je to res, v kar pa dvomim. Nekaj si preslisala.[/quote]

Diplomirala je lani, sedaj je vpisana na magisterij, ….To ni študij po starem, torej nima ustrezne stopnje izobrazbe.[/quote]

Seveda ima potem predpisano izobrazbo, ce je diplomirala. Najbrz nima se strokovnega. Odvisno je tudi kaksni so predpisani pogoji za prijavo. Kot sem napisala, magisterij pa ni pogoj za poucevanje in prijavo. Ce je bila zahtevana samo diploma z nazivom Profesor razrednega pouka, potem je enakovredna vsem kandidatom.

Daj mu roko, mu iskreno čestitaj in povej, da mu privoščiš. Za poučevanje oz. razredni pouk, ne rabiš magisterija, veš?[/quote]

Diplomo ima bolonjsko, torej potrebuje magisterij, da bo imela sedmo stopnjo, kot jo morajo imeti učitelji po zakonu.

Ne. Na spletni strani Pef so vsi podatki 4 + 2

Študijski program Razredni pouk je oblikovan ob upoštevanju temeljnih načel evropskega visokošolskega prostora, kot so bila izoblikovana v Bolonjskem procesu ter zato po prvi stopnji omogoča tako izhod v delo oziroma zaposlitev, kot v nadaljevanje študija. Ta program je program prve stopnje, zato še ne omogoča samostojnega opravljanja strokovnega dela v vzgoji in izobraževanju.

Zakaj ne rečeš tega njemu? Pometi pred svojim pragom preden se vtikaš v druge. Eni prov živite za tuje nepravilnosti. Mogoče bi pa mogli zamenjat poklic za inšpektorje,? Namesto se veselit z drugimi jim use uničit

Večina jih ni razumela bistva mojega posta.
Ne razumem ljudi, ki se morajo za vsake ceno hvaliti, hči je na delovnem mestu brez pogojev, zato bi bila sama na njegovem mestu vesela zanjo, bi bila pa tiho, saj nikoli ne veš, šola je vseeno javni zavod, to “hvalisanje” lahko povleče s seboj veliko težav …A so ljudje res tako neumni?

In kolikokrat misliš še to poudarjati? Na monu si razložila prevečkrat ….
Poštarja pa ljubeznivo gledaš in klepetaš z njim – povej mu, a ne, ne pa da hinaviš..

Hijena, hinavka, obrekovalka. Tako mi rečemo takim kot si ti.

Ma bejž, jaz sem tut mislila, da je pozvonil dvakrat….

Ampak da točn kraj omeniš…naboljš, da poiščemo v tistem okolišu še eno obrekljivo mono z nezaposleno prijateljico razrednega pouka. Saj verjetn jih ni glih velik.

Oh, tudi v Mojstrani je vzgojiteljica v vrtcu brez izobrazbe…pa se nihče ne sekira. Razen staršev, za katere pa potem odgovorni rečejo, da so tečni!

Ne vem, povedala sem nekaj, kar me je zbodlo, ….
Dejansko je tako zaposlovanje “svinjarija”, hinavka gor ali dol …
Pri naših sosedih, če nimaš pogoja izobrazbe ne moreš niti kandidirati za delo v javni upravi. Prvo so osnovni pogoji, sledijo testiranja in nato zaposlitev, pri nas pa …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close